spot_img
28.9 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

VIDEO | Descoperire macabră în curtea Spitalului Județean Vaslui: 13 schelete umane, o parte aparținând unor copii! Groapă comună sau cimitir?

- Advertisement -

ȘOCANT… Muncitorii care lucrează pe șantierul din curtea Spitalului 2 din municipiul Vaslui au avut parte de o descoperire șocantă. În timp ce săpau cu excavatoarele, aceștia au dat peste un vechi cimitir, care datează de la jumătatea secolului 19. Până în prezent, 13 schelete umane au fost scoase la suprafață, cea mai recentă descoperire fiind făcută chiar azi, 23 aprilie.

În luna februarie a acestui an, după lungi perioade de contestații și tergiversări, Consiliul Județean Vaslui preda amplasamentul firmelor Katar Conneg și Consola Grup Construct, câștigătoare ale licitației pentru extinderea Spitalului nr. 2 Vaslui, acolo unde urmează să se construiască două corpuri noi de clădiri, pentru secțiile Psihiatrie și Boli Infecțioase. După lucrările de demolare a unor construcțiile vechi, existente în curtea unității sanitare, muncitorii au început să sape pentru fundațiile noilor clădiri, însă la scurt timp au oprit lucrările după ce au dat peste un vechi cimitir. În ultimele două săptămâni, mai multe schelete umane, inclusiv ale unor copii, au fost scoase la suprafață, ceea ce a alertat autoritățile locale. La fața locului au chemați reprezentanții Muzeului Județean, ai Inspectoratului de Poliție Județean, precum și cei ai Consiliului Județean Vaslui, care au decis ca lucrările să fie oprite în zona unde au fost găsite osemintele. “Descoperirea a fost făcută în urmă cu aproximativ două săptămâni, iar noi, în calitate de beneficiar al investiției, am respectat întocmai legislația. A fost anunțată Poliția, Muzeul Județean Vaslui, care au stabilit ce măsuri trebuie luate. Până acum au fost descoperite 12 schelete, iar în prezent lucrările înaintează, cu respectarea legii”, a declarat Ciprian Trifan, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Până acum nu s-a încheiat un contract de cercetare arheologică

Marți dimineața, lucrările din curtea Spitalului 2 erau supravegheate de doi angajați ai Muzeului Județean. Laurențiu Chiriac, unul dintre aceștia, a precizat că cel mai recent schelet a fost descoperit chiar azi, urcând numărul la 13. Deși este evident că în zona respectivă a fost un cimitir, Consiliul Județean și Muzeul Județean nu au încheiat până în prezent un contract de cercetare arheologică, așa cum spune legea. Această varianta a fost luată în calcul de către reprezentantul Muzeului Județean abia după ce redactorii Vremea Nouă au aflat despre descoperirile făcute “Este vorba despre niște persoane decedate, cel mai probabil din a doua jumătate a secolului XIX. Cu siguranță, vechiul spital avea un fel de cimitir în curte, dar neamenajat. Deocamdată vorbim de 13 schelete, unele care nu sunt întregi, cea mai recentă descoperire fiind făcută chiar azi. În zona unde s-au găsit acele schelete au fost oprite deja lucrările, iar mai târziu voi merge la birou pentru a încheia cu beneficiarul un contract de cercetare arheologică preventivă”, a afirmat reprezentantul Muzeului Județean Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

 1. Vorbiti serios!
  Termen finalizare Aprilie 2026?
  Pai infractori Cioncu nu a terminat un părculeț in Copou in 3 ani , cum o se termine el un spital in 2ani!
  Vaaai de noi !

 2. Acum cred că nu vă inpotmoliți in scheletele de acum un secol, și terminați spitalul peste alți 100 de ani.
  Mutați osemintele intr-un alt loc, cu ajutorul unui arheolog și continuați lucrările…
  .Abia așteptați un Motiv, să dați de greu și să tergiversați totul.
  Tipic românesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.