spot_imgspot_img
7.6 C
Vaslui
18-apr.-2024

Despăgubire de un milion de euro, pentru 240 de zile de arest

- Advertisement -

O ieşeancă cere statului român o despăgubire uriaşă, pe motiv că a fost acuzată şi arestată pe nedrept pentru trafic de carne vie. Adelina Condurat a dat în judecată statul, prin Ministerul de Finanţe, şi cere daune de un milion de euro.

În anul 2008, femeia şi fraţii săi, Felix Răducanu, Ovidiu Radu şi Alin Rusu, precum şi vărul lor din Botoşani, Cristinel Tănasă, au fost luaţi în vizor de DIICOT pe motiv că ar fi exploatat 13 tinere, cărora le promiteau slujbe bănoase, dar ajungeau în Spania să se prostitueze.

În acest fel, în şapte ani, reţeaua ar fi obţinut un profit de peste 350.000 de euro. Numai că Adelina Condurat a fost achitată în 2010 de judecătorii Tribunalului, atât pentru proxenetism, cât şi pentru trafic de persoane şi trafic de minori, sentinţă confirmată în decembrie 2011 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În schimb, judecătorii i-au condamnat pe Rusu la 6 ani şi 6 luni de închisoare, pe Radu şi Răducanu – la câte 6 ani, iar pe Tănasă – la 6 ani şi 3 luni.

Ieşeanca a fost arestată preventiv o perioadă destul de lungă, după care i s-a aplicat interdicţia de a părăsi localitatea. Acum, ea le cere judecătorilor Tribunalului să pună autorităţile la plată pentru suferinţa sa.

Adelina Condurat s-a arătat afectată şi de măsurile financiare ce i-au fost impuse de anchetatori. La debutul anchetei, ea a rămas fără două maşini, 19.550 de euro, dar şi aproape jumătate de kilogram de bijuterii. În plus, soţul Adelinei, care nu avea nicio legătură cu ancheta, a rămas până şi fără banii din buzunare – 350 de lei.

Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 17 septembrie, până când finanţiştii trebuie să-şi precizeze poziţia.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.