spot_imgspot_img
spot_img
2 C
Vaslui
09-dec.-2023

Despagubiri de peste 90.000 lei pentru un copil muscat de caini

- Advertisement -

*Dacã initial, Judecãtoria Suceava a stabilit cã Vasile Amãrculesei trebuie sã plãteascã 50.000 lei daune morale victimei, Curtea de Apel a decis însã, ieri, cã inculpatul are de plãtit 81.660, 60 lei, plus încã aproape 10.000 lei cheltuieli de spitalizare * de asemenea, Amãrculesei a primit si un an de închisoare cu suspendare pentru vãtãmare corporalã din culpã * în urmã cu cinci ani, în iunie 2007, un bãietel în vârstã de 12 ani a ajuns în stare gravã la spital dupã ce a fost sfâsiat de câinii lui Amãrculesei, în timp ce se juca în spatele casei sale din cartierul sucevean Zamca

Cinci ani de zile le-a luat magistratilor suceveni sã finalizeze dosarul bãietelului din Zamca sfâsiat de câinii vecinului. În urmã cu douã luni, la jumãtatea lui martie, Judecãtoria Suceava a dat prima pronuntare în acest caz, condamnându-l pe Vasile Amãrculesei la o pedeapsã de un an de închisoare cu suspendare pentru sãvârsirea infractiunii de vãtãmare corporalã din culpã. Prima instantã a mai stabilit ca inculpatul sã plãteascã copilului atacat de câini, care s-a constituit parte civilã, sumele de 50.000 lei cu titlu de daune morale si 139 lei daune materiale.

Decizia Judecãtoriei a fost însã atacatã cu recurs, iar în cursul zilei de ieri, Curtea de Apel Suceava a desfiintat în parte sentinta. Astfel, dacã recursul lui Vasile Amãrculesei a fost respins ca nefondat, cel al pãrtii civile Adrian Cãtãlin B. a fost admis, însã doar sub aspectul laturei civile a cauzei. În acest sens, instanta l-a obligat pe inculpat sã plãteascã victimei 80.000 lei daune morale si 1.660,60 lei daune materiale. De asemenea, Amãrculesei mai trebuie sã plãteascã 6.947 lei în contul Spitalului Judetean de Urgentã pentru Copii “Sf. Maria” din Iasi, dar si suma de 4.586 lei pãrtii civile Spitalul Clinic Judetean de Urgentã „Sf. Spiridon” Iasi. Celelalte dispozitii ale sentintei au fost mentinute. Decizia de ieri a Curtii de Apel este definitivã si nu mai poate fi atacatã.

Nefericitul eveniment s-a întâmplat în urmã cu aproape cinci ani, în luna iunie 2007. Bãietelul, care la acea datã avea 12 ani, a ajuns în stare gravã la spital dupã ce a fost sfâsiat de câinii lui Vasile Amãrculesei.

Adrian Cãtãlin B. se juca în spatele casei sale, situatã în cartierul Zamca. La un moment dat, câinii lui Amãrculesei, doi ciobãnesti germani, au ajuns în stradã si l-au muscat de mai multe ori. Proprietarul câinilor a auzit tipetele disperate ale copilului, iar când a ajuns la locul faptei l-a gãsit pe bãiat într-o baltã de sânge. Cãtãlin B. a fost transportat la Spitalul Judetean Suceava în stare de soc, fiind diagnosticat cu multiple plãgi muscate la nivelul gâtului, fetei, toracelui si bratelor. Datoritã stãrii grave de sãnãtate, victima a fost transferatã de urgentã la Iasi. Desi initial medicii erau rezervati în privinta sanselor de supravietuire, bãietelul a scãpat cu viatã, având însã nevoie de luni întregi de spitalizare.

www.obiectivdesuceava.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

270 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.