spot_imgspot_img
9.2 C
Vaslui
21-apr.-2024

Despre tăieri de panglici și depuneri de coroane

- Advertisement -
Gelu Irimiea

Aparent, cele două treburi importante inerente activității politicienilor cu apetit electoral din România nu au nicio legătură. Neaparent, acestea au o mare legătură pentru că sudează ceea ce se numește imagine publică și consolidarea relației de apreciere și iubire dintre elector și ales. Adică, tu ești un țăran neinformat, plin de bălegar, puțin alcoolic și cu datorii la crâșmă. Cum ar veni, electorul perfect! În acest moment, puțin depresiv al vieții tale, primarul tău iubit și votat de tine taie panglica unei moderne și europene capele mortuare!? (Asta n-am inventat-o! Chiar s-a întamplat anul trecut în comuna Voiteg, județul Timiș. Gugăliți și vă convingeți!) Cum să nu fii mulțumit, fericit și împlinit? Cel puțin ca elector care a făcut cea mai bună alegere? E ca o declarație de dragoste eternă: nici moartea nu ne va despărți! În viață, sau după, primarul tău are grijă de tine! Și exact la fel este și în cazul depunerilor de coroane! Tu ești același țăran neinformat, plin de bălegar, depresiv, datorii la crâșmă, etc. Doar că este posibil să trăiești la oraș, gen Vaslui, și să nu fii plin de bălegar. Poate, puțin pe talpa de la adidas! În această stare deplorabilă, nu ai nici timp, nici chef să fii pătruns de sentimente patriotice, de admirație față de faptele de glorie ale înaintașilor. Pentru că tu ești foarte focusat să faci rost de bani ca să plătești dracului datoria aia la crâșmă. Dar primarul pe care tu l-ai ștampilat și ales are grijă de tine. Pentru că ți-a promis asta în campania electorală și acum se ține de cuvânt. Și nu doar primarul, ci și președintele Consiliului Județean. Am ținut să menționez asta, la modul neobiectiv și implicit personal, ca să nu creadă domnul Dumitru Buzatu că l-am uitat! Deci și domnul Buzatu are grijă de tine! Ambii și împreună cu toată fauna ciudată care mișună pe la primărie, CJ și alte instituții cu abrevieri indecente vin în ajutorul tău de cetățean cu datorii la crâșmă și își pierd timpul, în locul tău, ca să se prefacă profund patrioți și entuziastmați pentru marea victorie a lui Ștefan cel Mare. N-am înțeles de ce depun coroane, în acest context, pentru că e vorba de o victorie de ceva mișto, artificii, party, șampanie! Dar bănuiesc că nu dă bine la electorat să vii la statuia lui Ștefan cel Mare să bagi o șampanie cu manele să moară dușmanii tăi de la Rulmenți Bârlad. Așa că e preferabil să o arzi pios cu domnișoare suberbe la înaintare și cu o expresie de ce mult îmi pasă de nici nu pot să mă gândesc ce să comand la restaurant pentru prânz!

Așa cum am dovedit mai sus fără niciun dubiu, și tăierea de panglici și depunerea de coroane sunt oarecum benefice celor care le execută. Și sunt activități absolut similare de pierdut timpul într-un mod cât se poate de minunat și de ”s-ar termina odată că mor de foame”! Singura diferență e că doar politicienii aleși pot tăia panglici. Ăia nealeși pot doar să depună coroane!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. Mai boschetare iar ai venit sa dai lectii vasluienilor cand tu nu stii ce-i cu tine. Mai tinde-te mascariciule. Cum iti permiti sa spui ca toti suntem niste betivi, sau te refereai la tine ?

  2. Da si primarul Murarasu de la dranceni are grija de noii,mergem prin noroi in RASESTI pan la gat..bravo Ardiles tu umbli numai cu pantofi de lac si nu cobori din BMW ca te murdaresti..dar mai ai un pic si pici singur din copac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.