Despuiat total şi desculţ a mers 30 de km pe jos

■ bărbatul şi-a lăsat maşina în Izvorul Muntelui şi, fără haine şi încălţăminte, a mers pînă în Durău ■ jandarmii montani i-au dat primul ajutor ■

Un bărbat dezbrăcat, acoperit doar cu o pînză de sac, a mers pe jos, desculţ fiind, o distanţă impresionantă, de vreo 30 de kilometri. Şi-a lăsat maşina în localitatea Izvorul Muntelui, dar şi hainele şi doar cu pînza de sac pe el, a străbătut la pas 30 de kilometri pînă ce a ajuns în staţiunea Durău.

Acolo, omul dezorientat dar şi la limita hipotermiei, pentru că totul s-a întîmplat la temperaturi aproape de îngheţ, a fost găsit de jandarmii montani. Întîmplarea neverosimilă a avut loc pe 2 noiembrie 2020, iar forţele de ordine au fost sesizate prin apel la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul jandarmilor în zori, în jurul orei 07:30.

„Intervenţia jandarmilor montani din Durău din această dimineaţă (ieri, 2 noiembrie 2020 n.r) a survenit ca urmare a unei sesizări telefonice din partea unui cetăţean, în jurul orei 7:30, cînd au identificat în staţiunea Durău, un bărbat de aproximativ 32 ani din Bicaz, căruia îi lipseau articolele vestimentare, fiind acoperit doar cu o pînză de sac, dezorientat, dar conştient“, conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ.

Fără a prezenta alte răni, cu excepţia celor provocate de mersul pe jos, desculţ, puţin cooperant în sensul în care nu a dorit să ofere informaţii despre ceea ce l-a determinat să îşi abandoneze maşina în Izvorul Muntelui şi să parcurgă, desculţ, pe jos o distanţă de aproximativ 30 de kilometri la temperaturi sub zero grade, bărbatul a fost găsit într- o stare medie de hipotermie.

„Pînă la sosirea unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă, plutonier adjutant Diaconu Daniel şi sergent major Cojocaru George, din cadrul Postului de Jandarmi Montani Durău, au reuşit să îl acopere cu o folie termoizolantă, i-au oferit un ceai cald şi l-au convins să rămînă în maşină, la căldură“, mai arată Jandarmeria Neamţ. … http://monitorulneamt.ro/despuiat-total-si-descult-a-mers-30-de-km-pe-jos/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ