26.2 C
Vaslui
04-iul.-2022

Deșteptarea! Regulamentul privind limitarea abonamentelor elevilor va fi revocat!

AM AVUT DREPTATE!… CLM Bârlad va revoca , la solicitarea Prefecturii Vaslui, scandalosul Regulament care limita abonamentele pentru elevi, cu încălcarea Legii Învățământului

LA LOC COMANDA… După ce a facut-o lată, adoptând o hotărâre absurdă și illegală, care limita gratuitatea la o cursă dus – întors pe zi transportul elevilor cu autobuzele din Bârlad, primarul Dumitru Boros se vede nevoit să își revoce inițiativa. Numai că edilul nu s-a „luminat” singur asupra ilegalității unei asemenea hotărâri, ci a fost nevoie de semnalele de alarmă trase de Vremea Nouă în articolul din 11 martie a.c. și de intervenția Prefecturii Vaslui, care a arătat că proiectul a fost întocmit în termeni care exced prevederilor legale. Prin urmare, azi, 31 martie, în cadrul sedintei ordinare a CLM Bârlad, pe ordinea de zi se va discuta revocarea hotărârii care le lua elevilor dreptul de a circula gratuit oricât au nevoie, cu transportul în comun din oraș.

„Regulamentul de acordare a abonamentelor de transport gratuite pentru elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat”, va fi revocat de CLM Bârlad! Aceiași consilieri locali care l-au aprobat fără a sta pe gânduri, acum trebuie să-l revoce, dând astfel dovadă că la Primăria Bârlad este un haos total, în ceea ce privește întocmirea unor proiecte de hotărâre. Regulamentul cu bucluc prevedea că elevii vor beneficia din data de 1 Martie 2022 de doar 24 de călătorii lunare, mai precis una pe zi/dus-întors de la școală. Mai mult, de la 1 Martie, primarul și consilierii bârlădeni, au instituit reguli privind emiterea abonamentului, altele decât cele prevăzute de Legea învățământului! La solicitarea SC Unistil SRL Bârlad, reporterii Vremea Nouă au verificat legitimitatea Regulamentului întocmit de primarul Dumitru Boroș cu specialiștii săi în legislație și transport și s-a dovedit că prețiosul regulament adoptat de consilieri fără să clipească era… pe câmpii!! Legea Învățământului nu era respectată. „În concepția lor elevii circulă doar 24 călătorii dus-întors/lună! Cum să-i restricționezi gratuitatea elevului la transport în comun, să îl reduci la doar 24 de călătorii dus întors? Cum poți, când Legea învățământului spune clar că elevul are gratuitate pe tot parcursul anului școlar pe mijloacele de transport în comun! Pe ce criteriu împart ei timpul copiilor și cum limitează copiii la doar o singură călătorie dus – întors? Dacă ei au pregătiri, activități extrașcolare, au ore si dimineață și după amiază, ce fac?”, a atras atenția Vasile Pușcașu, patronul SC Unistil SRL Bârlad. Semnalele trase și de ziarul Vremea Nouă, au ajuns la Prefectura Vaslui, care a verificat dacă acel regulament adoptat de consilierii bârlădeni este corect d.p.d.v. legal și s-a dovedit că nu era, astfel că prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei a trimis o adresă la CLM Bârlad prin care recomandă consilierilor să revoce proiectul cu regulamentul buclucaș.

Proiect de hotărâre privind revocarea Hotărârii nr. 7428.02.2022 pentru aprobarea Regulamentului de acordare a abonamentelor de transport gratuite pentru elevii din învăţământul preuniversitar acreditata

Consilierii bârlădeni vor revoca, dar ar trebui să și explice de ce au gafat!

«Proiectul de hotărâre cu titlul de mai sus, („Regulamentul de acordare a abonamentelor de transport gratuite pentru elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat”- n.r.) l-am inițiat în baza dreptului conferit de art. 136 alin.(8) din O.U.G. nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare și de Regulamentul de organizare si funcționare al Consiliului Local Municipal Bârlad. Deoarece la momentul aprobării Hotărârii nr. 74/28.02.2022 privind aprobarea Regulamentului de acordare a abonamentelor de transport gratuite pentru elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat de pe raza municipiului Bârlad nu erau publicate normele de aplicare în ceea ce privește decontarea abonamentelor pentru elevi, se impune revocarea hotărârii până la publicarea acestora. Față de cele prezentate, propun să fiți de acord cu adoptarea proiectului de hotărâre în forma prezentată», arată primarul Dumitru Boroș, în expunerea de motive.

Cum adică să inițiezi un proiect de hotărâre care este contrar unei legi date de Guvern și mai ales că Legea Învățământului referitor la abonamentele elevilor din România, zic ei, nu avea normele de aplicare? N-au văzut asta atunci când au întocmit referatul cu pricina care limita elevii la gratuitate doar un singur drum dus-întors pe zi, fără sâmbătă și duminică?

Iată ce spunea primarul Dumitru Boroș, la momentul când ziarul Vremea Nouă a scris despre ce li se pregătea elevilor din partea edilului șef și a consilierilor locali ai orașului: „Este un regulament care intră altfel… prevede cum se eliberează și ce are de făcut fiecare pentru a avea elevii abonamente. Ce nu-i clar? Eu nu știu dacă nu s-au plătit abonamentele pe ianuarie și februarie. Am schimbat regulamentul, am stabilit prin el să se plătească pe ce se face, nu așa, să dăm cu sutele de mii de lei, să plătim pentru un serviciu! Ce, legea educației spune să le dau bani dacă nu a fost nimeni să meargă cu autobuzul? Nu au stat acasă și au făcut școala online?”, a spus la începutul lunii martie primarul Dumitru Boroș.

CITIȚI ȘI: Războiul dintre Primăria Bârlad și Unistil face victime: 1300 de elevi au rămas fără abonamente gratuite!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Oare il saboteaza cineva pe Boros sau functionarii sunt asa de incompetenti incat nici nu-si dau seama de prostiile pe care le fac?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here