Destituire din poliţie

În legătură cu abaterile disciplinare săvârşite de agentul de poliţie Patrichi Alin Remus, agent ordine publică, după consultarea consiliului de disciplină, conducerea inspectoratului a dispus aplicarea sancţiunii disciplinare a destituirii din poliţie.

Agentului de poliţie i s-au reţinut abaterile disciplinare prevăzute de art. 57 lit. „a” şi „k” din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului şi anume „comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei” şi „încălcarea prevederilor referitoare la îndatoriri, incompatibilităţi, conflicte de interese şi interdicţiile stabilite prin lege”.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui dezaprobă astfel de fapte reprobabile, care aduc grave prejudicii onoarei de poliţist şi prestigiului instituţiei.
De asemenea, avertizează că nu va tolera, din partea nici unui poliţist, încălcări ale deontologiei şi statutului de funcţionar public, cei predispuşi la asemenea fapte urmând să părăsească instituţia Poliţiei.

BIROUL DE PRESĂ AL INSPECTORATULUI DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI VASLUI
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ