spot_imgspot_img
21.7 C
Vaslui
08-iun.-2023

Detaliu șocant: camerele de supraveghere ale Hușului nu au funcționat în noaptea scandalului din stradă!

spot_imgspot_img
- Advertisement -
NEOBIȘNUIT… Alexandru Avarvarei, victima atacului, a vrut să ia imagini de pe camerele de supraveghere ale Primăriei, dar i s-a spus că nu se poate, întrucât „camerele nu au funcționat în acea noapte”

GRAV… Mulți hușeni, după ce au văzut imaginile înfiorătoare, cu huliganii care atacă un tânăr în centrul orașului, în urmă cu câteva nopți, au ținut să evidențieze cât sunt de utile camerele de supraveghere pe care Primăria Huși a dat o groază de bani, dintr-un proiect european. Adevărul este însă unul care șochează și trebuie știut, ca nu cumva cetățenii să se bazeze degeaba pe „vigilența” acestor camere. Tânărul Alexandru Avarvarei, victima atacului, recunoaște că a întrebat polițiștii dacă pot lua imaginile de pe camerele de supraveghere ale Primăriei, însă aceștia, după ce au făcut niște verificări, i-au spus că nu se poate, întrucât „camerele de supraveghere ale Primăriei din zonă, nu au funcționat în acea noapte, de la ora 01:00, până la ora 06:00. „Zic, cum, domnilor, să nu funcționeze camerele de supraveghere ale orașului?! Iar un domn polițist a spus că poate n-o fi avut camera curent sau poate nu a avut internet. Am rămas uimit”, a declarat, contrariată, victima agresiunii. Noroc de faptul că omul a obținut imaginile de la o societate comercială, care are în zonă o cameră de supraveghere, altfel șansele de a rămâne cu capul umflat și cu o poveste despre niște atacatori fără milă, erau foarte mari. Rămâne, așadar, întrebarea: ce face Primăria Huși cu camerele de supraveghere? Merg sincopat sau nu merg deloc? Gurile rele spun că nimeni, niciodată, nu ar fi văzut în spațiul public vreo imagine de pe acele costisitoare camele de supraveghere, nici măcar în cazurile grave, în care acestea să își dovedească utilitatea.

„Tot respectul pentru Primăria Huși, care a pus acele camere de supraveghere, iar noi putem vedea cine sunt derbedeii care te atacă pe stradă și te bat ca pe hoții de cai. Un lucru foarte util pentru oraș și pentru siguranța oamenilor. Felicitări”, a comentat, entuziastă, o hușeancă, în dreptul imaginilor cu bătaia de pe strada A. I. Cuza. Numai că nici pomeneală ca acele camere de supraveghere ale Primăriei, puse cu grijă estetică, din loc în loc prin oraș, să fi surprins atacul din timp și, prompt, angajatul care monitorizează sistemul să fi anunțat imediat Poliția Locală sau municipală, așa cum ar fi firesc! Imaginile fuseseră surprinse, din întâmplare, de o cameră de supraveghere a unei societăți comerciale din zonă. Pentru cine nu a uitat momentul în care s-a achiziționat aceste camere de supraveghere din oraș, pe baza unei finanțări europene, nu a uitat nici comentariile stârnite de prețurile uriașe ale sistemului care anunța o securitate de manual pentru cetățenii municipiului Huși. Practic însă, iată, când unul a fost bătut măr și avea nevoie să își dovedească spusele, camera de supraveghere a Primăriei Huși, culmea culmilor, chiar în noaptea aceea nu funcționa, de la ora 01:00 până la ora 06:00.

„Aveți singuri grijă de voi, că, părerea mea, nu vă filmează nici naiba cu camerele de supraveghere ale Primăriei Huși”

Alexandru Avarvarei

„Stați cuminți noaptea pe la casele voastre, că, dacă vă lăsați în baza camerelor de supraveghere ale Primăriei, fix când vă rupe pe voi cu bătaia cine știe ce derbedei, să vezi că exact atunci nu le merge sistemul. Aveți grijă de voi, stați liniștiți, nu vă bazați pe nimeni, că nu are cine să vă garanteze nimic. Dacă în centrul orașului nu merg camerele de supraveghere, la bunica, în văgăuna de la Rusca, ce pretenții să mai am? Dacă nici naiba nu ne filmează permanent măcar prin Huși, ce mai e de zis”, a scris, cu haz de necaz, Andrei. Și reacțiile au curs cu zecile, în aceeași notă ironică. Cineva a dat exemplul municipiului Vaslui, unde sistemul de supraveghere al orașului chiar funcționează. În multe cazuri complicate, persoana care monitorizează a sesizat imediat Poliția Locală. De exemplu, cum a fost cazul accidentului din suburbia orașului, în care a fost implicat fratele fostului călugăr, Daniel Corogeanu. De asemenea, la Primăria Vaslui și dacă se solicită imaginile suprinse pe camere, acestea sunt puse la dispoziția solicitanților în cursul aceleiași zile, mai ales dacă acestea pot ajuta într-o cauză cu implicații penale. „Eu, v-am spus, am rămas uimit când domnul polițist mi-a spus că nu, nu poate lua nicio imagine de pe camera de supraveghere a Primăriei, întrucât camera nu a funcționat exact în orele acelea, noaptea, când e cea mai mare nevoie să fie supravegheat municipiul Huși. Asta este. Bine că a filmat totul camera unei societăți comerciale”, a mai spus Alexandru Avarvarei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

    • Analfabetule functional! Cititorule de titluri si de poze! Scrie mare si clar ca …noroc de o camera de supraveghere a unei societati comerciale din zona. Eutanasierea ar fi putin! 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.