28.6 C
Vaslui
04-iul.-2022

DETECTIV DE NEVOIE

Un pensionar s-a trezit cu autoturismul botit în parcare, iar politistii l-au trimis… să-l caute pe autor • desi la mijloc este vorba de o infractiune, respectiv fugă de la locul acidentului, oamenii legii nu s-au interesat de caz • „Am găsit probe la fata locului, însă au rămas la mine. Mi-au spus să fac investigatii, iar dacă aflu ceva să-i anunt“, spune Neculai Pricop • conducerea Politiei nu a comentat incidentul, comisarul sef Dorel Manole asteptînd o solicitare oficială •

Ocupati probabil cu monitorizarea clanurilor infractionale că, deh, noul sef al Politiei Române le-a cerut să-i fileze la vedere pe interlopii din Piatra Neamt, unii oamenii ai legii au cam uitat de sarcinile de serviciu. Au uitat că trebuie să vină în sprijinul cetăteanului si să facă tot ce le permite legea pentru a-i ajuta pe cei care cad pradă infractorilor. O demonstrează cu vîrf si îndesat povestea unui pensionar pietrean care le-a cerut oamenilor legii ajutorul însă a fost trimis să-i prindă el pe autori. Da, nu este o glumă. Asadar, de voie de nevoie, Neculai Pricop s-a transformat în detectiv particular si încearcă să-l găsească pe individul care i-a busit masina, provocîndu-i pagube de zeci de milioane de lei vechi. „Sînt un cetătean onest al acestui oras. Întotdeauna mi-am plătit taxele si impozitele la timp si am respectat legile. Acum, cînd am nevoie de ajutorul politistilor, constat că sînt refuzat. Masina mi-a fost distrusă, am găsit probe la fata locului, însă politistii nu s-au arătat interesati de ele. M-au pus pe mine să fac investigatii“, îsi începe povestea Neculai Pricop. Acesta spune că în seara de 3 decembrie si-a parcat autoturismul, un Mercedes 170, în fata magazinului Sumiro, peste drum de Liceul Spiru Haret. Dimineată, a constatat că masina îi fusese lovită, iar de aici a început calvarul său. „Am parcat masina regulamentar, cît mai aproape de bordură. A doua zi de dimineată, cînd am iesit din bloc am văzut că autoturismul nu mai era în acelasi loc. Fusese miscat în fată aproximativ 4 metri. Cînd m-am apropiat am văzut că era lovit. Roata din stînga spate era ruptă, iar cauciucul desumflat, aripa spate ruptă, portiera spate stînga atinsă, iar cea din spate înfundată, bara din fată ruptă, iar directia distrusă. M-am uitat sub ea si am văzut numai bucăti de bare desprinse. Am sunat imediat la 112 si am reclamat cele întîmplate. Era ora 7 dimineată, iar la fata locului a venit un echipaj de politie. După ce au văzut despre ce este vorba, politistii mi-au spus să mă deplasez la ora 9 la sediul Politiei Piatra Neamt, la Biroul Rutier. Am mers acolo si am completat un formular în care am povestit tot ce s-a întîmplat. Ulterior, doi agenti au venit la locul accidentului să verifice dacă declaratia mea corespunde cu realitatea. Le-am prezentat politistilor si probele pe care le-am găsit, respectiv o emblemă de Volkswagen, căzută de la roată, o bucată din aliajul rotii din fată a masinii implicate în accident, un ochelar de la farul de ceată. Pe masina mea au mai fost găsite urme de vopsea de culoare albastră. După analizarea probelor am ajuns la concluzia că este vorba de un Volkswagen Golf IV“, a declarat pietreanul.

„Cetătenii plătesc pentru securitatea lor si nu o primesc“

Convins că detine suficiente probe care ar putea duce la identificarea autorului, Pricop le-a înmînat celor doi politisti. Acestia nu au vrut să se complice cu o anchetă, asa că i-au sugerat pietreanului să facă el niste investigatii. Cît priveste probele, interesul a fost zero. „Nu au vrut să ia nici o probă, iar acestea au rămas la mine. Mi-au dat o singură adeverintă pe care să o folosesc pentru a-mi repara masina. Le-am spus că trebuie prins autorul accidentului, pentru că nu am bani să-mi repar masina distrusă, însă ei mi-au spus că nu mă pot ajuta decît cu adeverinta. Ca să-l prind pe autor mi-au sugerat să merg pe la vecinii din bloc si să-i întreb dacă nu au văzut sau auzit ceva în noaptea de 3/4 decembrie. Eu am făcut acest lucru deja si nici unul dintre vecini nu a văzut nimic. Le-am cerut un număr de telefon ca să-i sun si să-i anunt dacă aflu ceva, însă am fost refuzat pe motiv că telefoanele lor nu sînt de serviciu. Mi-au zis doar să mă duc eu la ei dacă am date sau indicii“, a declarat Nicolae Pricop. Aterizat la Piatra Neamt după atentatul mafiot comis împotriva lui Gheorghe Mararu, fostul secretar de stat din cadrul MAI, Valentin Fătuloiu, declara răspicat că, la Neamt „cetăteanii plătesc pentru securitatea lor si nu o primesc“. Ceea ce i s-a întîmplat pietreanului Nicolae Pricop arată că Fătuloiu a avut mare dreptate. Am încercat în cursul zilei de ieri să obtinem un punct de vedere oficial si din partea noului sef al Politiei Neamt, comisarul sef Dorel Manole. Am fi vrut să stim ce părere are cînd un subordonat de-al său trimite victima unei infractiuni să-l caute pe infractor. Răspunsul, venit prin intermediul Biroului de presă, la două ore după solicitare, a sunat astfel: „Domnul inspector sef vrea să-i trimiteti o adresă oficială pentru vă putea da un răspuns“. Nu o s-o facem, dar îl rugăm pe el să dispună o anchetă în cazul prezentat de Monitorul. Cît priveste problema lui Nicolae Pricop, acesta îi roagă pe toti cei care pot oferi detalii cu privire la identitatea autorului acestui accident, să-l ajute. Informatiile pot fi furnizate redactiei „Monitorul“. Se stie că, cel mai probabil, este vorba de un autoturism VW Golf IV, de culoare albastră.

monitorulneamt.ro

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here