Deţinuţi extrem de periculoşi, la un pas să ia la bătaie completul de judecată: „În morţii mă-tii de judecător”

Doi deţinuţi extrem de periculoşi, încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, au fost condamnaţi de Judecătoria Bacău pentru un scandal provocat în sala de judecată. Cei doi mai au la activ condamnări pentru încălcarea solemnităţii şedinţelor de judecată şi injurii aduse magistraţilor.

Aflaţi în închisoare pentru ispăşirea unor condamnări pentru fapte deosebit de grave (crimă, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri) cei doi deţinuţi, Andrei Popiţanu (31 ani), din Suceava, şi Bogdan Ianoş Benchea (28 ani), din Bacău, au reuşit să adune noi condamnări săvârşind zeci de infracţiuni în spatele gratiilor.  Nu mai puţin de 15 condamnări au primit de când sunt încarceraţi, cele mai multe pentru înşelăciuni prin metoda „Accidentul”. În plasa celor doi infractori şi a complicilor acestora au căzut zeci de români din toate colţurile ţării, prejudiciile fiind de ordinul zecilor de mii de euro şi lei.  Pe lângă dosarele privind faptele comise în spatele gratiilor, cei doi deţinuţi au formulat zeci de contestaţii la executare pe rolul multor instanţă din ţară. De cele mai multe ori, când ajung în sălile de judecată, nu îşi însusesc demersurile, afirmând că nu ei au formulat contestaţiile.  Plimbarea deţinuţilor de la o instanţă la alta, pe cheltuiala statului, a fost urmată, în mai multe rânduri, de derapaje incalificabile, escaladând cu scandaluri de pomină produse chiar în sălile de judecată. Cel mai grav s-a produs la Judecătoria Bacău, acolo unde Popiţanu, Benchea şi alţi doi deţinuţi au luat la bătaie un alt deţinut, pe motiv că i-ar fi turnat, chiar în boxa acuzaţilor.  Tot la Bacău, însă la Curtea de Apel, s-a produs şi incidentul pentru care judecătorii au dispus din nou condamnarea lui Popiţanu şi Benchea, cei doi fiind găsiţi vinovaţi pentru încălcarea solemnităţii sentinţei şi ultraj.

Cei doi deţinuţi se aflau în boxa acuzaţilor, iar la un moment dat, pe parcursul şedinţei de judecată, în timpul derulării procesului în care era parte, fiind nemulţumit de modul cum s-au efectuat cercetările în dosar, a început să adreseze cuvinte obscene şi expresii jignitoare la adresa completului de judecată şi a procurorilor ce instrumentaseră respectiva cauză.

Magistraţi înjuraţi ca la uşa cortului de infractorii sfidători

”În concret, inculpatul după ce i se aduseseră la cunostintă drepturile procesuale pe care le avea in calitate de inculpat în respectiva cauză, în momentul când a luat cuvântul a folosit mai multe expresii jignitoare la adresa procurorilor care instrumentaseră acea cauză penală, respectiv «trimiteti dosarul la tâmpitul ăla de la parchet care a făcut dosarul…cum să nu vorbesc urât … e tâmpit ăla…e prost», continuând să vorbească peste judecător, dispunându-se înlăturarea din sală a acestuia, care a continuat să vorbească pe un ton ridicat şi agresiv sfidându-l pe preşedintele de complet. În timp ce era înlăturat din sală de către agenţii de penitenciare, a adresat preşedintelui de complet următoarea expresie : «bag p…a în gâtul mă-tii»”, se menţionează în hotărârea Judecătoriei Bacău.

Citeste mai mult: adev.ro/qm5ix8
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ