0.1 C
Vaslui
01-dec.-2022

Detinutii vasluieni, în vizita la Mãnãstirea Floresti: au participat la slujba religioasã si au vizitat Muzeul „Episcop Iacov Antonovici”

- Advertisement -

CREDINTÃ… Detinutii din Penitenciarul Vaslui au vizitat Mãnãstirea Floresti, înaintea marii sãrbãtori crestine, Adormirea Maicii Domnului. Acestia s-au recules participând la slujba religioasã si ascultând cuvântul din Sfânta Evanghelie, iar apoi au vizitat muzeul de istorie si artã religioasã Episcop Iacov Antonovici„, deschis în cadrul complexului mãnãstiresc si inauguratã în luna iulie 2019. „Vizita la una dintre cele mai frumoase mãnãstiri din zonã, locas al cãrui paraclis îsi are hramul de sãrbãtoarea Adormirea Maicii Domnului, si participarea la rânduielile bisericii, vin în întâmpinarea nevoilor moral religioase ale celor 12 detinuti participanti. În acelasi timp, se doreste dezvoltarea si exersarea atitudinilor, comportamentelor si deprinderilor dezirabile social, prin contactul direct cu societatea civilã, cu practicile si obiceiurile din libertate”, a transmis comisarul sef de politie penitenciarã Nicolae Toma.

De la întemeierea Bisericii, sãrbãtorile au fost pentru crestini o mare bucurie, dar si prilej de introspectie, de cãintã, de rugãciune înãltatã lui Dumnezeu Cel Atotputernic, dar si Maicii Sfinte. Religia, Biserica, rugãciunea sunt cele care aduc la un loc crestinii si îi uneste întru credintã si mântuire. Încercând sã punã frumusetea si folosul sãrbãtorilor în slujba sufletelor celor care poate au uitat sã le poarte de grijã, Serviciul de Educatie si Asistentã Psihosocialã din Penitenciarul Vaslui a organizat o vizitã la Mãnãstirea Floresti, înaintea marii sãrbãtori crestine, Adormirea Maicii Domnului. Activitatea a fost coordonata de PR. Ioan Agarici preotul Penitenciarului Vaslui. Mãnãstirea Floresti a fost înfiintatã în anul 1590 de cãtre vornicul tãrii de Sus, Cârstea Ghenovici si jupâneasa sa Anghelina fiind singura mãnãstire ortodoxã construitã în stil neogotic. Astãzi, acolo, pãrintele Iezechiel Ariton, întâmpinã grupurile de detinuti de la Penitenciarul Vaslui la fel ca pe orice alt crestin venit sã se reculeagã.

„Actiune este un sprijin acordat detinutilor în efortul de a-i pregãti pentru revenirea în societate”

De aceastã vizitã au beneficiat 12 detinuti. „Activitatea moral-religioasã reprezintã un bun prilej pentru a le acorda posibilitatea persoanelor private de libertate de a se reculege în acest lãcas de cult si, mai presus de toate, de a se ruga pentru ei si cei dragi lor. Aceastã actiune este un sprijin acordat detinutilor în efortul de a-i pregãti pentru revenirea în societate si totodatã, un demers educativ, în scopul constientizãrii semnificatiei si importantei traditiilor religioase, importanta unei perioade de post din zilele premergãtoare unei mari sãrbãtori religioase. Dupã ce penitenciarul a asigurat terenul remodelãrii personalitãtii umane, în sensul orientãrii acesteia cãtre o atitudine umanã, prosocialã, prin încurajarea, dezvoltarea si stimularea atitudinii participative la diverse activitãti, astãzi persoanele private de libertate au receptat într-un mod pozitiv nevoia de a se reculege alãturi de alti pelerini într-un loc minunat, binecuvântat de Dumnezeu, în care mereu credinciosii vor gãsi ascultare, sfaturi bune, folos duhovnicesc dar si o oazã de liniste si aer curat”, a transmis comisarul sef de politie penitenciarã Nicolae Toma.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.