24.2 C
Vaslui
30-sept.-2022

Devine cel mai mare aeroport al României, după Otopeni. Terminal de 80 de milioane de euro la Iași

- Advertisement -

Noul terminal al Aeroportului Iași va avea trei niveluri și va putea procesa 3,3 milioane de pasageri anual și 950 de pasageri/oră în perioadele de vârf, fiind destinat zborurilor internaționale

Aeroportul Iași a obținut autorizația de construire a noului terminal (T4), iar construcția acestuia va începe în doar câteva zile, dorindu-se ca până la finalul anului 2023, șantierul să fie finalizat.

Viitorul T4 va fi construit cu o amprentă la sol de peste un hectar, pe trei niveluri (subsol, parter, etaj), și va avea o suprafață desfășurată de 31.210 mp, pe o lungime de 200 de metri și o adâncime de 50 de metri. Acesta va fi ridicat pe actualul amplasament, în continuarea terminalului T3, și va fi legat de acesta printr-o galerie.

Terminalul este proiectat pentru a putea procesa 3,3 milioane de pasageri anual și 950 de pasageri/oră în perioadele de vârf, și va deservi zborurile internaționale, traficul intern urmând a fi transferat din T2 în T3.

„S-au făcut eforturi deosebite pentru finalizarea întregii documentații și obținerea avizelor necesare, și am reușit să parcurgem toate aceste etape în timp record, pentru a putea prinde ultimul tren privind finanțarea europeană. Urmează o perioadă extrem de încărcată, vom fi nevoiți să ne desfășurăm în același ritm pentru a încheia cu succes proiectul până la sfârșitul lui 2023. Vom avea al doilea cel mai mare terminal din țară, după Otopeni, cu o capacitate dublă de procesare, investiția incluzând o parcare extinsă, noi căi de acces în fața terminalelor și un parc fotovoltaic”, a declarat Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași…https://adevarul.ro/stiri-locale/iasi/devine-cel-mai-mare-aeroport-al-romaniei-dupa-2207126.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.