spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Dezastrul care a lovit Mănăstirea Văratec din Neamț. Două case din satul monahal au ars complet

- Advertisement -

Un incendiu de mari proporţii a afectat două locuinţe ale unor călugăriţe de la secularul aşezământ de cult din Munţii Stânişarei, judeţul Neamţ, fiind transmis un mesaj pentru ajutor.

„A avut loc un incendiu devastator la două case din ansamblul monahal al Mănăstirii Văratec. Cine doreşte şi poate să ajute la reconstruirea acestor case, unde au rămas fără locuinţe patru monahii, poate face donaţii în contul mănăstirii. Vă mulţumim! Cu recunoştinţă şi rugăciuni, maica stavroforă Iosefina Giosanu“, transmite stareța Mănăstirii Văratec din Neamț.

Acest lucru se poate face la BCR Târgu Neamţ în contul IBAN RO95RNCB0199005312820001 – beneficiar Mănăstirea Văratec – CUI 2860575.

Pot fi oferite şi materiale de construcţii sau sugestii pentru maicile sinistrate, pentru a ajuta la reconstruirea locuinţelor şi la continuarea tradiţiilor şi vieţii monahale într-un loc cu o istorie bogată.

Incendiul a avut loc pe 29 aprilie 2024, pompierii de la Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ Neamţ fiind anunţaţi, la ora 18.04, că arde o casă din satul monahal. În scurt timp, din cauza vântului, flăcările s-au extins, pagubele înregistrate fiind foarte mari. Misiunea de stingere avea să dureze câteva ore…https://adevarul.ro/stiri-locale/piatra-neamt/dezastrul-care-a-lovit-manastirea-varatec-din-2364757.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.