spot_img
15.7 C
Vaslui
03-iun.-2023

Dezbateri la Bârlad, pe tema câinilor comunitari si a sterilizãrilor! (FOTO)

spot_imgspot_img
- Advertisement -

UN PRIM PAS… La solicitarea prefectului judetului Vaslui, Daniel Onofrei, a fost organizatã o dezbatere publicã la sediul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui, unde au participat directorul executiv a Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), dr.Mihai Ponea, reprezentantii asociatiilor de protectie a animalelor, „Asociatia Dreptul la Viatã Bârlad”, „Asociatia Seelen for Seelchen Bârlad”, „Asociatia Sprijinã Câinii Vaslui”, viceprimarul Municipiului Bârlad, primarul Comunei Drânceni si reprezentantii presei locale. Au fost luate primele mãsuri pentru a fi rezolvatã problema câinilor comunitari si a sterilizãrilor gratuite pentru cãteii cu stãpâni.

La masa rotundã organizatã s-au discutat aspecte legate de problematica câinilor fãrã stãpân de pe raza Unitãtilor Administrativ Teritoriale Bârlad si Comuna Drânceni. S-au mai discutat aspecte referitoare la actiunile de sterilizare gratuitã a câinilor cu stãpân de pe raza Unitãtii Administrativ Teritoriale Bârlad. Dr. Mihai Ponea si prefectul judetului au luat la cunostintã de problemele care sunt de rezolvat, pentru ca activitatea de reducere a câinilor comunitari de pe strãzi sã fie cât mai eficientã si mai ales, cum sã fie fãcutã sterilizarea gratuitã a câinilor cu stãpân. Sãptãmâna viitoare, tot luni, se vor întâlni din nou cei care au fost la masa rotundã, pentru a vedea ce s-a rezolvat si ce mai este fãcut pentru a fi îndelinite toate conditiile cerute de lege, în privinta cãteilor de pe strãzi. „Concluziile finale a dezbaterii au fost urmãtoarele: Reprezentantul primãriei Bârlad a comunicat cã se va pune la dispozitia asociatiilor de protectie a animalelor un spatiu, care sã corespundã din punct de vedere sanitar veterinar, unde se vor efectua de cãtre medicii veterinari contractati, manoperele de sterilizare gratuitã a câinilor cu stãpân. Cu referire la problematica câinilor fãrã stãpân de pe raza UAT-urilor, Bârlad si Comuna Drânceni, s-a concluzionat cã la nivelul UAT Bârlad existã înfiintat Serviciul de gestionare a câinilor fãrã stãpân si urmeazã sã fie scos la licitatie în perioada urmãtoare. La nivelul comunei Drânceni nu este înfiintat Serviciu de gestionare a câinilor fãrã stãpân, dar în baza unui Contract de achizitie publicã si parteneriat, activitatea a fost externalizatã cãtre o asociatie de profil. Directia Sanitarã Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui, prin personalul de specialitate, va asigura consilierea cu privire la cadrul legal în acest sens”, a precizat dr. Mihai Ponea, directorul executiv al DSVSA Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. NU STIU CE S-A DISCUTAT CONCRET LA ACEASTA SEDINTA DAR SPER CA SE VOR LUA MASURI CORESPUNZATOARE PENTRU REZOLVAREA PROBLEMEI CIINILOR FARA STAPIN SI A CELOR ABANDONATI . SPER CA NU V-A FI DOAR O SEDINTA DE PUS PE ,, STICLA ” !!!?? Sunt mare iubitor al acestei specii . Am la casa de la tara 7 catei din care 3 sunt adunati de pe unde au fost abandonati . Acuma putina vreme am avut o experienta cu un astfel de catel . L-am gasit abandonat si am sunat la o asociatie ce se ocupa cu asa ceva . Nu a raspuns nimeni . Am pus pe net si am primit multe comentarii . Unul suna cam asa ,, luatil dumneavoastra sau lasatil acolo ca , cei care ii aduna ii tin 2 saptamini si daca nu sunt adoptati sunt EUTANASIATI „” !!! INTERESINDU-MA AM AFLAT CA ASA STAU LUCRURILE . NU MI SE PARE NORMAL CA , CEI CARE ADUNA ACESTI CATEI SAI EUTANASIEZE CUM NU MI SE PARE NORMAL CA, UNII ROMANI SAI ABANDONEZE PE UNDE POT .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.