spot_imgspot_img
7.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Dezinsectia la Bârlad are loc si în septembrie

- Advertisement -

ATENTIE LA ALBINE…. Bârlãdenii sunt avertizati, în special apicultorii si crescãtorii de viermi de mãtase, cã pentru a preveni rãspândirea bolilor contagioase transmise prin întepãturile de insecte, în noptile de miercuri/joi si joi/vineri, autoritãtile bârlãdene deruleazã o nouã actiune de stârpire a tîntarilor, mustelor si cãpuselor.

Vara canicularã cu care ne-am confruntat pânã acum a dus la înmultirea tîntarilor, care reprezintã o adevãratã problemã la nivelul Bârladului. Nu doar pentru localnicii exasperati de insectele care îi înteapã si le pot transmite diverse boli infectioase, ci si pentru edilii orasului care sunt asaltati de solicitãri din partea cetãtenilor pentru stârpirea lor. Asa cã autoritãtile au hotãrât sã declanseze, la început de toamnã, a 15-a actiune de combatere a tîntarilor, mustelor si cãpuselor din oras (celelalte 14 au avut loc în lunile mai, iunie, iulie si august). Firma care efectueazã aceastã dezinsectie este SC Compania de Utilitãti Publice (CUP) SA Bârlad, la care Consiliul Local Bârlad este unic actionar.

Ca de obicei, primele vizate de dezinsectie sunt spatiile verzi din Grãdina Publicã, Parcul „Victor Ion Popa”, dar si locurile de joacã pentru copii. Stropirea cu insecticid va viza si spatiile verzi din zonele de blocuri si case, precum si scuarurile si aliniamentele stradale din Nordul Bârladului. Actiunea va începe în noaptea de miercuri/joi (01/02 septembrie), în intervalul orar 23.00 – 5.00. Ulterior, în noaptea de joi spre vineri (02/03 septembrie), în acelasi interval orar, muncitorii se vor muta în jumãtatea de Sud a orasului. Astfel, acestia vor pulveriza cu insecticid pe spatiile verzi din zonele de blocuri si de case, în zona de protectie a pârâului Valea Seacã si canalele aferente, în Parcul „Mihai Eminescu”, în locurile de joacã pentru copii si în scuaruri si aliniamente stradale din Sudul orasului.

Atentie la insecticid!

Insecticidul folosit la actiune va fi K-OTHRINE EC 84 , produsul este avizat de Comisia Naționalã pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sãnãtãții, având avizul Nr. 5014BIO/18/12.24. În functie de conditiile meteorologice, lucrãrile vor fi reprogramate la interval de 24 ore. „Sunt solicitati crescãtorii de albine si pasionatii de sericiculturã în luarea de mãsuri de protejare, deoarece insecticidele utilizate pot fi periculoase pentru familiile de albine si viermii de mãtase.”, mentioneazã conducerea CUP SA Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.