spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
26-feb.-2024

Dezinsecția la Bârlad continuă în forță!

- Advertisement -
DEZINSECȚIE…Autoritățile au hotărât să declanșeze a 14-a acțiune de combatere a țânțarilor, muștelor și căpușelor din oraș din această vară.

ATENȚIE LA ALBINE…  Bârlădenii sunt avertizați, în special apicultorii și crescătorii de viermi de mătase, că pentru a preveni răspândirea bolilor contagioase transmise prin înțepăturile de insecte, în nopțile de miercuri/joi și joi/vineri, autoritățile bârlădene derulează o nouă acțiune de stârpire a țânțarilor, muștelor și căpușelor.

Vara caniculară cu care ne-am confruntat până acum a dus la înmulțirea țânțarilor, care devin o adevărată problemă la nivelul Bârladului. Nu doar pentru localnicii exasperați de insectele care îi înțeapă și le pot transmite diverse boli infecțioase, ci și pentru edilii orașului care sunt asaltați de solicitări din partea cetățenilor pentru stârpirea lor. Așa că autoritățile au hotărât să declanșeze a 14-a acțiune de combatere a țânțarilor, muștelor și căpușelor din oraș din această vară (celelalte 13 au avut loc în lunile mai, iunie, iulie și primele trei săptămâni din august). Firma care efectuează această dezinsecție este SC Compania de Utilități Publice (CUP) SA Bârlad, la care Consiliul Local Bârlad este unic acționar.

Ca de obicei, primele vizate de dezinsecție sunt spațiile verzi din Grădina Publică, Parcul „Victor Ion Popa”, dar și locurile de joacă pentru copii. Stropirea cu insecticid va viza și spațiile verzi din zonele de blocuri și case, precum și scuarurile și aliniamentele stradale din Nordul Bârladului. Acțiunea va începe în noaptea de miercuri/joi  25/26 august, în intervalul orar 23.00 – 5.00. Ulterior, în noaptea de joi spre vineri (26/27 august), în același interval orar, muncitorii se vor muta în jumătatea de Sud a orașului. Astfel, aceștia vor pulveriza cu insecticid pe spațiile verzi din zonele de blocuri și de case, în zona de protecție a pârâului Valea Seacă și canalele aferente, în Parcul „Mihai Eminescu”, în locurile de joacă pentru copii și în scuaruri și aliniamente stradale din Sudul orașului.

Atenție la insecticid!

Insecticidul folosit la acțiune va fi K-OTHRINE  EC 84 , produsul este avizat  de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății, având avizul Nr. 5014BIO/18/12.24. În funcție de condițiile meteorologice, lucrările vor fi reprogramate la interval de 24 ore. „Sunt solicitați crescătorii de albine și pasionații de sericicultură în luarea de măsuri de protejare, deoarece insecticidele utilizate pot fi periculoase pentru familiile de albine și viermii de mătase.”, menționează conducerea CUP SA Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.