spot_imgspot_img
spot_img
9.5 C
Vaslui
03-dec.-2023

Dezmăț la Biserica din Ivești: preotul, prins cu amanta la spovedanie!

- Advertisement -
INCREDIBIL… Preotul de la una din parohiile din comuna Ivești,pare a fi expresia vie a proverbului „Să faci ce zice popa, nu ce face popa!”. A preacurvit, de-a ieșit la pensie pe ușa din… dos!

POPĂ DE BELEA… Scandal de pomină în parohia Ivești, unde preotul care a slujit la una din bisericile locului ani la rând, a ajuns de râsul comunității, tocmai pentru faptul că s-a dovedit la bătrânețe a nu fi deloc… ușă de biserică! Bărbatul în vârstă de 62 de ani, cu preoteasă și copii căsătoriți, ba chiar are și nepoți, își făcuse o iubită în sat – o femeie măritată, în vârstă de 52 ani, acasă la care se furișa cât de des putea. Bărbatul amantei însă, deși plecat la muncă peste hotare, a mirosit că soția sa mai are escapade, astfel că a avut grijă să obțină dovezi palpabile ale adulterului. A rămas șocat însă când a văzut că femeia se dăduse „în dragoste” chiar cu preotul din sat, un bărbat cu 10 ani mai mare decât ea și față bisericească, pe deasupra. A revenit val-vârtej din străinătate și, cu dovezile strânse, s-a dus țintă la Episcopul Ignatie al Hușilor, la birou, pentru a-i relata isprăvile preotului care i-a stricat casa. Preasfințitul Ignatie a luat prompt și cu fermitate atitudine în cazul preotului Neculai Alexe, căruia i-a impus să se pensioneze urgent și i-a interzis să mai slujească în Episcopia Hușilor. Preotul însă, în loc să se conformeze spășit, nu a părăsit funcția de paroh decât după ce a mai comis o trăsnaie: a pornit repede prin sat, pe la toate cele 600 de gospodării, de la care a colectat câte 80 de lei, drept taxă anuală pentru Biserică. Oamenii au dat banii, crezând că vor ajunge la biserică, însă, așa cum spun și consilierii parohiali, suma mare strânsă de preotul Neculai Alexa ar fi de negăsit.

În postul Crăciunului, Episcopia Hușilor a primit o plângere și a lucrat la soluționarea unui caz delicat care-l privește pe preotul Neculai Alexa, de 62 de ani, din comuna Ivești. Acesta avea în sat o amantă, Elena de Ivești, de 52 de ani, cu care avea relații intime de ani de zile. Soțul acesteia a depus o plângere împotriva preotului Alexa, acuzându-l că l-a înșelat de mai multe ori și că l-a împins către divorț. Bărbatul era plecat la muncă în străinătate și, prin metodele clasice (bârfa satului), a aflat că există posibilitatea să fie înșelat de soție cu „omul lui Dumnezeu” – preotul Neculai Alexa. Soțul a plătit un detectiv particular care i-a furnizat dovezi clare ale infidelității soției sale, care a fost surprinsă în ipostaze rușinoase, cu preotul satului, Nicolae Alexe. La începutul lunii decembrie, bărbatul a venit acasă și a surprins și el o scenă care l-a înfuriat, iar de aici până la scandal n-a fost decât un pas!

Comunitatea din Ivești, extrem de revoltată!

Preot Nicolae Alexa cu soția

Totul ne-a fost fost dezvăluit de un consătean din Ivești, rudă cu soțul femeii care l-a înșelat cu preotul satului. Acesta, precizând că dorește să-și păstreze anonimatul, a vrut să ne relateze despre cazul care a zguduit serios lumea creștină din comunitatea sa, supărat pe faptul că preotul a călcat strâmb. „Eu sunt o rudă a soțului și am aflat de acest caz. Am înțeles că acesta are niște fotografii, care au fost prezentate Preasfinției Sale Episcopului Igantie al Hușilor, iar acesta a dat dispoziție imediat ca preotul Alexa din Ivești să iasă la pensie, iar până atunci să plece în concediu. Preotul Alexa n-a plecat în concediu, ci a continuat să slujească, a mers pe la familiile din parohia sa, care sunt în număr de 600, a cerut taxa pentru biserică, în valoare de 80 lei/gospodărie, a adunat banii pentru bugetul parohiei, a dat chitanță la oameni. Suma strânsă însă se pare că n-a ajuns unde trebuia, adică în bugetul parohiei, că nu a spus nimic la nimeni, nici consilierilor, nimănui, unde sunt sau ce-a făcut cu banii”, a precizat ruda soțului înșelat. Am mai aflat și că preotul Alexa era paroh în Ivești de peste 30 de ani, dinainte de Revoluția din Decembrie 1989 și că cel mai probabil nu ar fi la prima „abatere” de la sfânta taină a cununiei, adică își înșela preoteasa frecvent. Patima părintelui Alexa pentru femei însă i-a adus ieșirea pe ușa din spate din preoție, cea mai mare rușine pe care acesta putea să o pățească.

Episcopul Hușilor a fost necruțător. Decizii radicale pentru preotul iubăreț

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a precizat pentru Vremea Nouă, că știe despre acest caz care a tulburat sufletele credincioșilor din comuna Ivești. După ce i s-a adus la cunoștință, cu dovezi clare, despre ceea ce s-a întâmplat între preotul Alexa și Elena din Ivești, acesta a dispus măsuri severe. „A fost scos imediat la pensie și i s-a interzis categoric să mai slujească pe teritoriul Episcopiei Hușilor”, a spus PS Ignatie. Despre fapta preotului Alexa nu a vrut să comenteze, deoarece PS Ignatie nu face judecăți „publice”. Episcopul Hușilor a luat măsurile imediat ce i s-au adus cazul la cunoștință. Faptul că un preot de 62 de ani, care zeci de ani a predicat cuvântul lui Dumnezeu, iar în viața sa particulară își bătea joc de el, batjocorind viața de familie și taina căsătoriei, l-a scos din preoție pe părintele Neculai Alexa, la bătrânețe, pe ușa din dos.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

46 COMENTARII

 1. Cu masura cu care judecati cu aia vi se va judeca. Pana nu judeca instanta pe dovezi nu are nimeni voie sa se pronunte. Chiar si pt 1% sanse sa nu fie asa cum spune articolul trebuie sa va abtineti. Cine e curat ala sa arunce primul cu pietre.

 2. Si la Onila pedofilul unde trebuie sa mai facem plângeri pentru ca preasfințitul Ignatie sa ia prompt și cu fermitate atitudine ?:)
  Desi e o problema personala si nu era treaba lor vad ca repede l–a rezolvat in timp ce Onila a practica pedofilia chiar in sânul bisericii si e bine mersi tot la ei.
  O fi din cauza ca are același grade ca Ignatie ?

 3. Popimea este o clacă de hoțomani.Vai ce frumos vorbesc, ce trăsături de caracter pozitive, aș de unde , în spatele vostru se ascund adevărate averi , fă curățenie Ignatie, corupția este în interiorul Episcopiei Huși, dar nu poți face nimic când în jurul tău este coruptie, prostie, minciuni! …….Vai de noi…

  ..

 4. Ca sa tragem o concluzie, cu „parintelul”e bine sa fii doar amic, prieten de pahar si de petrecere, e un om vesel si trecut prin toate si a facut de toate,. Are simtul umorului si glume pe teava cat incape, stie toate alea.
  Cu religia, mai cu fereala. Eventual sa te rogi singur intr-un colt de biserica decat sa ajungi pe mana lui.

 5. Popimea este o hoardă de indivizi corupti, mincinoși, futalai, cocalar …..Trăiască onila, sa va dea muie la toată popimea, acum sta la Varatic si va râde in nas…halal credinta!!!…..

 6. Părinte, felicitări! Ai făcut o faptă bună, ca și când ai fi primenit o fântână. Să fii sănătos și să mai faci. Cât despre vremea noua , Ignatie, chirvasa și alți neputincioși, multă mUiE.

 7. Ce va mai plac zvonurile și prostiile, dna Cezara și vouă, celor ce comentați aiurea și nici nu știți ce vorbiți!!! Acest articol nu conține nici o dovada reala, nimic veridic și jurnalistic. Ci doar zvonuri, ca ar exista poze, ca ar fi făcut una și alta. Unde sunt dovezile? O declarație anonima a unui bețiv din sat, o declarație a IPS scoasă din context și niște poze furate de pe Facebook pentru care dna “jurnalist” nici nu a știut sa menționeze sursa. Rușine comunității care întreține scandaluri ieftine in aceste zile de Sfinte Sărbători! Rușine acestui site care accepta oameni ca Cezara sa le fie jurnaliști (doamna scrie ca un om fără scoala, ceea ce probabil și este!).
  Dacă un preot S-a pensionat înseamnă ca a greșit?? Dacă a ajuns la finalul slujirii e musai sa îl judecam și sa aruncăm cu noroi??
  Credeți ca dacă ar fi real ce mizerii a scris aceasta doamna Cezara aici, nu S-ar fi luat măsuri reale și dure???????????? Omul acesta a ieșit la pensie și in locul lui va sluji alt preot. Asta e Știrea.
  Restul sunt bârfe, nesusținute de dovezi, ci de așa zise mărturii anonime! Dacă ar fi ceva real, nu ar fi anonimi martorii, ci ar fi transparenta, așa se face jurnalismul, dragi oameni de la vremeanoua! Habar nu aveți de nimic! Block! Block! Block! Dispăreți!

  • Doamna Ioana, î-mi pare RAU sa vă anunț că greșiți. Dumneavoastră vorbiți în neștiință de cauza. Tot satul știe ce a făcut Popa și nu e prima enoriașă tăvălită de 35 de ani de când e acolo a ,, lovit” cel puțin 7bucăți doar ce se știe. Dar ce știe popa probabil daca le-ar fi avut pe toate acum făcea harem. Nu mai spunem că a umplut curtea bisericii de cavouri la care a luat banii tot el, și multe altele. Nici dumneavoastră și nici Vremea Noua nu sunteți suficient de informati așa că , mai puține vorbe e mai bine.

   • Corcodil, in primul rand invata sa scrii corect in limba romana. In al doilea rand, nu stiu cine iti da dreptul de a judeca viata personala a cuiva. Daca punem in balanta ce debitezi tu pe latura personala cu ce a facut acest om pe cea profesionala, cu siguranta sunt mult mai multe lucruri bune care vor dainui peste ani in satul nostru. Biserica e cea care sta marturie irevocabila a muncii acestui om. Neam de neamul nostru nu a avut asa ceva vreodata si, cu parere de rau, spun acum ca nici nu meritam. Va place sau nu, biserica ramane in picioare, nu o puteti darama, degeaba aruncati cu ce vreti voi in ea si in parinte. Ne va veghea de acolo zeci, poate sute de ani , acest sat intunecat de prostimea voastra. Pacat… de ce credeti ca alti preoti nu au rezistat prea multi ani in satul nostru? De ce nu au facut altii biserica? Nimeni nu si-ar fi putut asuma asemenea batai de cap atatia ani. Respect parintelui. Iar voua…..sa primiti ce meritati, dupa judecata si faptele voastre.

 8. Dar despre milioanele de lucruri extraordinare facute de preot, ati scris ceva in cei peste 30 de ani, dna Cezara? Sau va place doar scandalul? Despre faptul ca a cladit totul de la ZERO in comunitate a scris cineva ceva? Biserica din temelii, casa parohiala, casa de praznuire, ca v-a botezat copiii, v-a impartasit si v-a ingropat si alinat batranii a scris cineva? ca v-a scos cu nasul in lume (sau macar a incercat) sa mergeti sa vedeti si alte locuri din nordul Moldovei, organizand excursii, ca a pastrat traditiile satului si ca a incercat de fiecare data sa puna in scena cu ajutorul copiiilor si tinerilor satului si sa marcheze sarbatorile importante? ca a impartit pachete batranilor singuri si saraci? ca a ajutat familiile nevoiase? Rusine comunitatii Ivesti, ca nu a stiut sa vada si sa pretuiasca un astfel de om, cum nu va mai avea niciodata si cum nici nu merita niste minti atat de inguste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Exact ce spuneam mai sus, minti inguste….Sebi, esti dovada perfecta! Probabil asa se intampla atunci cand ajungi sa te balacesti in mocirla prostiei, nu mai vezi si nu mai stii altceva si arunci si in stanga si in dreapta cu ce apuci……Cat despre intrebarea ta, la cat de idioata e….spune multe despre tine.

   • Auzi la ea milioane de lucruri, vorbiti de escrocheriile pe care le face , taxe peste taxe, citeste ce scriu bietii oameni despre popimea, asta-i i adevarul, popimea minte cu minciuni adevărate… luxul în care trăiesc, niste jigonii ordinare….

 9. Mare rău i-a făcut, l-a scos la pensie, hahaha
  Ce fentă, si prostanu ce cauta la preasfântul burtos ? ce să-i facă, să-i sufle incur? :)) da divorț si dute-n ma-ta de prost

 10. DNA Cezara Mironica, cati bani ati luat sa scrieti asemenea mizerii? Despre mafia din Episcopia Husilor si nebunia protopopului din Barlad pe cand un articol? Despre amenintari, preacurvii si iubirea de arginti a mai marii Episcopiei nu scrieti nimic? Oricine isi poate da cu presupusul despre orice, iar publicul analfabet din foarte multe puncte de vedere e gata oricand sa arunce cu noroi si sa „puna botul” la orice. Halal jurnalist, mi ar fi jena sa scriu astfel de mizerii! Cat despre mafia de la Husi….va urma!

 11. Pentru autorități și pentru români: nu finanțați bisericile, rugati-vă in stil Yoga la astre. ,, Doamne”,ce indivizi primești spre ocrotire,,….., menționez că predau și educație religioasă.

 12. Astept cu nerabdara sa vad cine e uns POPA si ma dumiresc cum sta treaba cu pacatele RASPOPITULUI …Ce sa faci daca e lipsa mare de masculi de soi …atunci totul ramane la mana primarului ,politaiului invatatorului ,,,asa e la vreme de razboi … pamantul nu trebuie sa ramana pustiu si tara plina de prosti ,, Faloasa corabie , ferice de cel ce o conduce ;;…!

  • Ma intreb ce a facut primaria si politia in acest timp,sa-ti vina un venetic sa vanda cavouri la 5000lei unde este catapiteazma si icoanele de la biserica veche? Nemernicul asta nu e la prima curvasareala a incalicat o gramada de dobitoace .Rusine

   • Primaria si politia au furat inmiit mai mult de la oameni, de la cei cu mintea ingusta, ca voi! Asta au facut! Petreceri si vacante pe spatele prostilor pe care ii invrajbesc impotriva preotului! Nu il meritati pe acest om, si abia astept sa vina preotul pe care il meritati!!!!!!!!!!!

 13. Oare unde este credința în Dumnezeu? Huluba, escrocule, recunoaște-ți greșelile dacă ai Curaj! Bețiv ordinar, ți a fost luat permisul din cauza băuturii, banii pe care îi iei de la acești enoriași bătrâni, oare părinții tăi știu de escrocariile pe care le faci???? Ceri bani, bani , ce caută un bețivan de slujinc, Moraru fost poștaș, un bețivan ca și …hulaba. Să fie transparență in biserică, asta se vrea ….

 14. PS Ignatie, fii Om cinstit și fă curățenie!Ajunge! Acest individ Huluba nu are ce căuta în biserică din Zăpodeni. Hoțoman mare, bețiv ordinar, futangiu, miștocar, ia bani din orice este posibil, nu are frică de Dumnezeu!…..

 15. Pai domnul părinte de-a lungul celor 30de ani a mai ,,uns” și pe altele, nu e la prima abatere, iar Elena care spuneți voi că are 52de ani are de fapt 46ani, pentru popa a însemnat ,,prospătură sau mai bine zis carne macră”. Mai mult de atât avea și firma de pompe funebre la care făcea tot tacâmul ,, binenteles fara chitanță, pomenile se făceau la negru în casă mortuară iar bucătăresele erau babele din sat și profitul intra în propriul buzunar. Nu mai spunem că în curtea bisericii a făcut peste 50de cavouri fara nici o aprobare. Cel mai ieftin cavou acum 7-8ani era 5000lei. ,,Colecta” bietul curvar bani din toate părțile….

  • Ciordell, macar de-ai fi in stare sa faci si tu 1% din cate a facut acest om in viata lui! Dupa ce ca abia va legati la sireturi, mai si comentati aiurea si terfeliti cariera unui om, ca na, e usor sa dai din taste si din gura, mai greu e sa faci tu ceva! Greu cu invidia si prostia, mai ales la tara!!!!!!!

  • Dace nu-i bagă nimeni la închisoare. Unde sunt autoritățile ?
   Oricine ia bani pentru scamatorii imaginare la răcoare e locul șarlatanului nu sfântul si preasfântul liber la încasat bani și prostit oamenii

   • Exact. Si se mira cum de romanii au ajuns atât de prosti, nu pot sa găsească autorii.
    Stau exact în fata lor, dar se uita pe după ei, oare cine e de vina:))
    Daca ma apuc maine sa vând case de vacante in ceruri pe mine ma bagă la închisoare pentru escrocherii, pe ei nu.

  • Prostie generalizata e ca voi, cititorii (ma si mir ca stiti sa cititi) puneti „botul” la toate tampeniile scrise de junalisti neica nimeni!!!!! Macar de ati avea creier sa filtrati informatiile! Abia asteptati sa arauncati cu pietre in altii, fara a va pune prea multe intrebari. Hai sa aruncam cu noroi in oricine, oricand avem chef! Ma dezgusta comentariile voastre! Cel mai simplu e sa judecam noi! Abia asteptam sa gasim o samanta de scandal! Rusine voua, publicului analfabet dpdv social, emotional, intelectual! Si rusine Cezarei Mironica pentru aceste aberatii, deloc demne pentru ceea ce se vrea a fi jurnalist!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.