spot_imgspot_img
spot_img
-0.7 C
Vaslui
08-dec.-2023

Dezmăț la Centrul de Minori din Vaslui: copilă drogată și abuzată sexual, transportată de urgență la spital!

- Advertisement -
PĂCĂLITĂ… Fata are 13 ani și a fost ademenită de câțiva bărbați într-un apartament din Vaslui, unde a fost drogată și abuzată sexual.

ABUZ ȘI DROGURI… Caz incredibil în municipiul Vaslui. O copilă dintr-un centru de plasament a ajuns de urgență la spital cu supradoză de cocaină, un drog de mare risc, care dă dependență. Fata a fost drogată și păcălită să întrețină relații sexuale cu anumiți bărbați într-un apartament din oraș. Aceasta a mai fost însoțită de o colegă, care a consumat, de asemenea, droguri. Fetele au 13, respectiv 14 ani, și au lipsit o noapte întreagă de la centru. În loc să anunțe de urgență autoritățile, șefa centrului a așteptat să se facă zi și apoi l-a trimis pe șofer să le recupereze. A sunat la Ambulanță și la Poliție abia atunci când a văzut că una dintre fete era în stare de inconștiență. Potrivit unor surse, șefa centrului a avut o atitudine deplasată și față de părinții fetei. Aceștia i-au cerut explicații despre împrejurările în care fiica lor a ajuns într-o astfel de situație, însă au fost persiflați. Fata prezintă tulburări de comportament, ea a mai fost în atenția polițiștilor de două ori în decurs de mai puțin de trei luni. Prima oară a fost dată dispărută de acasă, motiv pentru care a fost activat sistemul RO-Alert. Ulterior, s-a aflat că adolescenta plecase împreună cu iubitul dintr-o comună vecină. A doua oară, aceasta le-a spus părinților că un bărbat necunoscut i-ar fi făcut o injecție, a dus-o apoi într-o pădure și acolo ar fi întreținut raporturi sexuale cu el. În timpul anchetei, fata și-a schimbat povestea și a spus că, de fapt, nimeni nu a forțat-o să facă nimic, totul a fost de bună voie, dar a inventat povestea de frica părinților. Astfel, s-a ajuns la situația în care polițiștii au emis un ordin de protectie provizoriu, iar adolescenta a fost securizată într-un centru al DGASPC Vaslui, pentru evaluare și consiliere. Măsura nu a dat roade absolut deloc, pentru că fata a căzut pe mâna traficanților de droguri. Cazul este anchetat de Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate, dar si de DIICOT.

Cazul fetei ne-a fost semnalat de o cunoștință a familiei, care își pusese toate speranțele în personalul centrului. Cu toții au crezut că, odată ce va beneficia de consiliere specializată, adolescenta va începe să meargă pe drumul cel bun. Nu a fost, însă, așa, căci fata a ajuns într-o stare mult mai gravă. „Vă contactez în numele a doi părinți disperați din comuna Zăpodeni, care doresc să o scoată pe fata lor de 13 ani din ghearele rețelei de droguri și prostituție de la Vaslui. După ce fata lor a fugit de acasă, Poliția a chemat Protecția Copilului și a dus-o la un centru specializat, li s-a spus că au luat-o ca să o ajute cu serviciile lor. Nu au ajutat-o deloc, i-au făcut și mai mult rău. Au lăsat-o împreună cu alte fete și băieți despre care se știe că se droghează și fac prostituție, iar fata a ajuns la spital după ce a consumat droguri. S-a întâmplat joi, pe 16 noiembrie, când fata a plecat de la centru cu o altă colegă de 14 ani și s-a dus la niște bărbați care le-au dat droguri și alcool și și-au bătut joc de ele. Cei de la centru știau unde sunt și nu au făcut nimic. Abia a doua zi au trimis șoferul lor să le aducă din apartamentul în care erau, ca să nu afle Poliția. După ce au fost aduse acolo, au chemat Salvarea, că nu era bine. De la Spitalul de Urgență Vaslui, fata lor a fost trimisă la Iași, pentru că luase prea multe droguri”, a povestit o cunoștință de-a familiei.

De ce l-a trimis șefa centrului pe șofer să le recupereze pe fete și nu a solicitat intervenția Poliției?

De asemenea, aceasta a făcut acuzații grave cu privire la atitudinea șefei de centru, precum și a unor lucruri care i-ar avea drept protagoniști pe beneficiari: „Părinții au sunat-o pe șefa de acolo și dânsa a râs la telefon și a făcut mișto de ei. Acolo e o mafie și toți sunt mână în mână. Copiii care ajung la Protectie sunt trimiși la produs de traficanții de droguri și Poliția nu face nimic, pentru că soția șefului Politiei lucrează acolo la centru, iar șefa de acolo face ce vrea. Vă rog să ajutați acești părinți și pe copiii de acolo. Dacă data viitoare fata moare de la o supradoză de droguri, cine răspunde?” O întrebare la fel de firească, precum următoarele: cine răspunde pentru faptul că minora a ajuns pe mâna traficanților de droguri? De ce nu a fost anunțată Poliția imediat ce s-a constatat că fata nu s-a întors în centru? De ce l-a trimis șefa centrului pe șofer să le recupereze pe fete și nu a solicitat intervenția Poliției? Ziarul Vremea Nouă a cerut ieri un punct de vedere Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Vaslui, mai exact să spună care este starea de sănătate a fetei și ce măsuri a luat instituția în acest caz, însă instituția a refuzat acest lucru, precizând că „dosarul este instrumentat de către lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul DIICOT, reprezentanții acestei structuri fiind, la acest moment, singurii în măsură să ofere informații”.

Un centru cu probleme: mai mulți beneficiari au ajuns în atenția Poliției

Vremea Nouă a mai scris depre șefa acestui centru. Este aceeași care a decis reintegrarea în familie a copilului de 14 ani din comuna Pădureni, ucis, în urmă cu aproape un an, de tată. Este, de asemenea, aceeași care a hotărât ca o beneficiară, cu probleme mintale, să fie preluată în custodie de un bărbat fără venituri, fără a se face, în prealabil, o minimă anchetă socială. Toate aceste lucruri sunt extrem de importante, întrucât fără ele beneficiarii centrului riscă să ajungă, din nou, victimele violenței, ale prostituției sau ale drogurilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Pârnaie pe viață la animalele care au violat un copil care nu are discernământ😡😡😡😡 ce jigodii ordinare, sa fie castrați chimic, că așa se iau de copiii noștri😡😡😡

  2. Pușcărie pentru cei care sunt plătiți din banul public sa o protejeze și nu au făcuto,
    dar mai ales pentru cei care au corupt un minor cu probleme și l-au violat,
    când profiți de o persoana minor ce nu are toate capacitățile mentale dezvoltate, ăsta este viol de minori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.