spot_img
21.8 C
Vaslui
29-mai-2023

Dezmãt sexual la Feresti, sub privirile nepãsãtoare ale autoritãtilor locale

spot_imgspot_img
- Advertisement -

BESTII… Caz socant la Feresti, acolo unde Dorel Buhãescu, un bãrbat în vârstã de 51 de ani, a fost surprins cu pantalonii în vine, violându-si patru fiice, trei dintre ele minore. Acesta nu era singur, ci însotit de concubinul uneia dintre fete, un fost puscãrias condamnat în trecut pentru cã si-a violat mama. Cei doi au fost prinsi în fapt de unul dintre bãietii lui Dorel Buhãescu, în vârstã de 18 ani, care a spus Politiei tot ce s-a întâmplat. Oamenii legii i-au retinut imediat pe cei doi violatori, iar sâmbãtã i-au prezentat în fata judecãtorilor, care au dispus arestarea lor pentru 30 de zile. Desi cazul a fost solutionat destul de repede, sãtenii din Feresti sunt extrem de revoltati pentru cã, spun ei, cei doi au batjocorit minorele ani de zile, iar autoritãtile locale n-ar fi fost chiar strãine de aceste abuzuri. “Nici nu mai stiu de câte ori au fost vecinii lor la primãrie sã spunã prin ce chin trec fetele alea. Toti stiau ce se întâmplã în familia aia, însã nimeni n-a fãcut nimic. Ani de zile au fost batjocorite si fetele si mama lor. Avem Serviciu de Asistentã socialã la primãrie, avem politist la comunã, si nimeni n-a luat nicio mãsurã. Mai venea, din când în când, cineva de la primãrie si mai vorbea cu el (n.r. cu Dorel Buhãescu),dar pleca asa cum venea” ne-a declarat un sãtean din Feresti.

Oriunde te duci în Feresti, când aduci vorbã de familia Buhãescu, oamenii lasã capul în pãmânt si timp de câteva secunde nu mai scot un cuvânt. Asta pentru cã Dorel si Mihaela formeazã un cuplu mai aparte. El, în vârstã de 51 de ani, ea cu 11 ani mai micã, s-au luat de tineri si s-au pus pe întemeiat o familie numeroasã. Împreunã au 11 copii, majoritatea cu certificat de handicap. Dintre cei 11 copii, doar primul, bãiatul cel mai mare, a fost dat la scoalã. A fãcut doar opt clase, apoi a fost scos la muncã cu ziua. Acum e plecat în strãinãtate si nu prea vrea sã mai stie ce a rãmas în urma lui. Ceilalti copii nu au interactionat nici mãcar o zi cu sistemul de învãtãmânt. De pe urma lor însã familia Buhãescu încaseazã, lunã de lunã, nu mai putin de 5.400 de lei.

“Dacã voiai sã vezi iadul, trebuia sã le treci pragul”

În ciuda banilor foarte multi care lunar le intra în buzunar, cei doi soti nu se întelegeau deloc. Oamenii din sat spun cã în bãtãtura familiei Buhãescu, bãtãile erau la ordinea zilei. “Sãracele fete si sãraca femeie, cã numai ele stiu prin ce au trecut cu omul ãla. Dacã spun cã a fost bãtutã, vã mint. Schingiutã e cuvântul mai potrivit. I-am spus de atâtea ori sã facã reclamatie, dar de fiecare datã el afla ce gânduri are si o bãtea de o usca. E o femeie tare necãjitã, nu prea o duce nici capul, dar era cuminte, tot timpul si-a vãzut de treaba ei. El o forta sã bea, el o forta sã facã tot felul de prostii. Era un dezastru acolo. Dacã voiai sã vezi cum aratã iadul, trebuia sã le treci pragul. Derbedeul ãsta, dupã ce si-a violat fata mai mare, a dat-o unuia care în trecut a fãcut puscãrie pentru cã si-a violat mama. Într-un fel a mãritat-o fortat. Dupã ce fata mai mare s-a dus la ãla, fetele astea mai mici mergeau în vizitã la ea. Tatãl lor le ducea, cã fetele nu stiau sã ajungã pânã acolo. Mã uitam pe drum, iar ele treceau în grup, însotite de el. Mergeau la ãla si acolo fãceau tot felul de prostii” ne-a declarat o femeie din Feresti.

“Bea tot ce prindea, si spirtul din casã”

Mihaela s-a mãritat cu Dorel Buhãescu pe când avea 14 ani. Spune cã din cei 26 de ani de cãsnicie, aproape jumãtate i-a trãit în teroare. “Sotul meu n-a fost tot timpul asa. S-a schimbat în ultimii zece ani, de când a început sã bea tot ce-i cãdea la mânã. Bea vin, bea si spirt când nu avea ce. Eu numai bãtutã am fost de el si numai oropsitã. Mã bãtea de nu stiam ce-i cu mine. O bãtaie, douã, trei, cincisprezece, nu mai stiu câte au fost. Mi s-a coscogit pielea de la atâtea bãtãi. În plus, nu mã lãsa sã fac curãtenie în casã, sã spãl, nu mã lãsa sã fac de mâncare la copii. De fete a început sã-si batã joc de multisor, nu de acum. Prima datã a batjocorit-o pe fata mai mare, care are 22 de ani, apoi a mãritat-o cu unul, Moisei Vasile, tot de aici, din Feresti. Nu s-au mai luat cu acte, cã a ajuns pe mâna Politiei. Si pe fetele astea mai mici le-a dus la el, prima datã când am fost eu plecatã la mama, tot din cauza bãtãilor. Dupã ce a rãmas singur acasã, a început sã le batã si pe ele. De fricã, au plecat la sora lor mai mare, dar s-a dus dupã ele si le-a adus înapoi cu tot cu Moisei ãla. Aici, acasã la noi, au fãcut treaba aia mai rusinoasã. Eu am aflat de la politist ce s-a întâmplat. De Constantin si Elena am avut un praznic, iar dupã a venit seful de post de la Solesti sã-mi zicã sã merg la sectie, sã dau o declaratie. Totul s-a aflat de la bãiatul meu mai mare, de 18 ani, care si el are probleme cu capul. S-a uitat pe usã, în casã. Fetele erau asezate în pat, iar sotul meu cu Moisei Vasile erau cu pantalonii lãsati jos. Când l-a vãzut pe bãiat cã se uitã, sotul meu a început sã-l suduie si sã-l alunge din ogradã. Bãiatul meu s-a dus în drum si le-a spus vecinilor ce se întâmplã, iar ei au sunat la Politie. Acum am rãmas singurã cu copiii, dar nu-mi pare rãu. Îmi va fi greu sã-i cresc, dar mã bucur cã l-au luat pentru cã nu aveam viatã cu el. Numai când îl vedeam, mi se strângea pielea pe mine de fricã” ne-a declarat Mihaela Buhãescu, mama fetelor violate.

Teroare stiutã de toti, tratatã cu nepãsare de autoritãtile locale

Oamenii din sat spun cã tortura la care era supusã aproape zilnic Mihaela Buhãescu nu era o necunoscutã pentru angajatii Primãriei Feresti, care s-au ferit însã sã ia vreo mãsurã împotriva agresorului. “Familia asta are 12 membri, doi pãrinti si 10 copii, si toti locuiesc într-o casã cu o camerã si jumãtate. Primãria Feresti stia cã este un caz social mai aparte. Dorel Buhãescu era chiar angajat la primãrie, ca asistent personal pentru unul dintre copiii lui, care are handicap sever. Nici nu mai stiu de câte ori au fost vecinii lor la Primãrie sã spunã prin ce chin trec fetele alea. Toti stiau ce se întâmplã în casa aia, însã nimeni n-a fãcut nimic. Ani de zile au fost batjocorite si fetele si mama lor. Avem Serviciu de Asistentã socialã la primãrie, avem politist la comunã, si nimeni n-a luat nicio mãsurã. Mai venea, din când în când, cineva de la primãrie si mai vorbea cu el (n.r. cu Dorel Buhãescu),dar pleca asa cum venea. Luau o grãmadã de bani de la stat, pe alocatiile si indemnizatiile de handicap ale copiilor, în jur de 54 de milioane (n.r. lei vechi). Dar cum îi lua, asa îi dãdea. Avea datorii foarte multe în sat pentru cã el tot timpul îsi cumpãra de bãut. Si mie are sã-mi dea trei milioane. M-a întrebat cineva dacã cred cã îi voi mai vedea. Sã rãmân eu pierdut de banii ãia. Bine cã l-au arestat cã nu se mai putea cu el”, ne-a declarat un localnic din Feresti.

Cei doi bãrbati, acuzati de nouã infractiuni de viol

Potrivit reprezentantilor IPJ Vaslui, cei doi bãrbati au primit mandate de arestare preventivã, fiind acuzati de nouã infractiuni de viol. “În data de 24 mai, doi bãrbati în vârstã de 47 de ani, respectiv 51 de ani, au fost retinuti pentru 24 de ore, fiind acuzati de viol. Unul dintre ei, cel de 51 de ani, este bãnuit de sãvârsirea a cinci infractiuni de viol, iar celãlalt, de 47 de ani, este bãnuit de sãvârsirea a patru infractiuni de viol. Faptele acestea s-ar fi produs în perioada martie-mai, anul acesta. Unul dintre ei este tatãl fetelor, iar celãlalt este concubinul uneia dintre fete”, a declarat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Cei doi bãrbati au fost prezentati sâmbãtã în fata instantei, cu propunere de arestare preventivã, cererea procurorilor fiind admisã de judecãtori.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.