Dezvăluiri incredibile în returul duelului Munteanu vs. Vizitiu

CONTRE… Omul DNA, Mihai Vizitiu (foto dreapta), acuzat de omor, a fost cel care acum a trebuit să pareze serviciul polițistului corupt, Iulian Munteanu (foto stânga)

Duelul polițiștilor “ratați”

ÎNFĂȚIȘAREA…Termen cu ghinion pentru familia victimei, în procesul de la Iași, în care polițistul Vizitiu este acuzat de omor. Martorul Iulian Munteanu, care o vreme s-a erijat în unchiul celui împușcat de polițist, a negat în fața judecătorilor că avea vreo relație cu “ nepotul” și că de fapt ei sunt “rude foarte îndepărtate”. Interesant că mărturia polițistului vine la două săptămâni după ce Vizitiu a depus mărturie, ca investigator sub acoperire, în procesul de corupție a lui Munteanu de la Tribunalul Vaslui. A fost ca o reglare de conturi între martori. Dacă acum trei ani polițistului corupt îi convenea poziția de victimă a lui Vizitiu, care după ce i-a distrus cariera de polițist nu s-a lăsat până nu i-a împușcat “nepotul”, în fața instanței acesta a cotit-o. A mai spus că el cât a fost șeful lui Vizitiu l-a învățat să nu împuște oameni, chiar dacă aceștia erau recidiviști și erau urmăriți pentru fapte penale. Mărturia sa a fost mai mult o pledoarie pentru celălalt proces de corupție. Judecătorul nu a înțeles de ce Munteanu vorbește mai mult de sine și de cât de corect a fost el ca șef al Biroului de Circulație, în loc să lămurească situația incidentului în urma căruia Adrian Munteanu și-a pierdut viața. Iulian Munteanu a ajuns martor în acest proces, la propunerea Parchetului care a investigat acest caz. Fusese audiat și la acel moment de procurori.

A fost a XIII-a înfățișare în fața judecătorului a polițistului Vizitiu acuzat de omor, după ce l-a împușcat mortal pe Adrian Munteanu și se poate spune că a fost un termen al răfuielilor. Dacă acum două săptămâni Mihai Vizitiu era audiat ca martor în procesul în care Iulian Munteanu este acuzat de corupție, acum situația s-a inversat. Iulian Munteanu, în calitate de rudă îndepărtată a victimei, a venit să-l înfunde pe Vizitiu, răzbunându-se astfel pe acesta fiindcă a avut curajul, acum șase ani, să-l demaște, în cea mai mare operațiune de eradicare a corupției din IPJ Vaslui. Vizitiu a avut “neobrăzarea” să fie investigator sub acoperire, furnizând procurorilor DNA probe care dovedeau corupția generalizată din IPJ Vaslui. Culmea este că la acest termen, la întrebarea standard a judecătorului, dacă are sau nu o relație de dușmănie cu Vizitiu, martorul Iulian Munteanu a spus senin că nu. Greu de crezut! Trebuie să fii robot sau sfânt să nu porți pică unui om care te-a băgat la răcoare timp de un an și când ai ocazia să-i plătești cu aceiași monedă, cu mâna pe biblie juri și spui că ce a fost în trecut s-a șters cu buretele.

Polițistul Iulian Munteanu era rudă foarte îndepărtată cu victima și nu era nepotul său așa cum se vehicula

În acest termen s-a mai stabilit un lucru care era învăluit în mister: relația de rudenie între victimă și polițistul acuzat de corupție. În 2018, când Adrian Munteanu a fost împușcat, s-a vehiculat ideea că Vizitiu urmărea familia lui Munteanu și că de fapt incidentul nu a fost un accident, ci mai degrabă o execuție. S-a mai vorbit atunci că Adrian era nepotul polițistului Munteanu și că acesta l-a protejat cum a putut și scăpa de fiecare dată din ghearele zmeului Vizitiu, datorită “unchiului”. Judecătorul în acest termen a lămurit că între Iulian Munteanu și victimă este o relație de rudenie îndepărtată. Adrian era nepotul unui văr de-al doilea de-al lui Iulian Munteanu. Curios este că în declarația de martor a polițistului corupt a lăsat să se înțeleagă că relația acestuia cu victima era una inexistentă și că nu l-a favorizat niciodată. Ba mai mult, acesta a spus că în Biroul de Circulație pe care-l conducea, nu se făceau niciun fel de “moșmoande” și că el ca șef nu a tolerat niciun fel de intervenție. În realitate, procurorii DNA au fost de cu totul altă părere și dacă astăzi Iulian Munteanu este judecat pentru fapte de corupție, spune multe despre ce fel de intervenții se făceau în acel birou pe care acesta îl conducea.

Martorul Munteanu a confundat procesele când i s-a luat declarația de martor

Ca martor, Iulian Munteanu mai mult și-a făcut autoportretul. A spus despre sine că este un polițistul bun, de parcă la Iași în acest termen se judeca cauza acestuia de corupție. A explicat judecătorului că pe vremea când el conducea Biroul de Circulație și Vizitiu era subordonatul său se respectau toate procedurile ce țineau de pregătirea polițiștilor. Că de câteva ori pe an se făceau trageri în poligon și că polițiștii din subordinea sa nu puteau greși în misiuni de urmărire și în niciun caz nu puteau să împuște oameni nevinovați fără somație, făcând aluzie la isprava lui Vizitiu. Reamintim că în momentul incidentului, Iulian Munteranu nu mai era la comanda Biroului. El a fost arestat preventiv în ianuarie 2015, iar incidentul a fost trei ani mai târziu, în 2018. Așa că teoria polițistului bun nu prea ține. De fapt, Iulian Munteanu încearcă să acrediteze ideea că nu a avut nicio legătură cu victima, chiar dacă erau “rude foarte îndepărtate” și că nu l-a favorizat în niciun fel, fiindcă și-ar fi făcut un deserviciu în procesul său. O altfel de mărturie în acest dosar l-ar fi costat totul în celălalt proces care se judecă la Vaslui, unde polițistul tocmai pentru astfel de fapte este judecat: că aranja dosarele astfel încât cei cu probleme să scape, cum a făcut și Adrian Munteanu. De reamintit că victima, la momentul incidentului, avea trei dosare pe rolul instanțelor. Unul pentru refuz de recoltare de probe de sânge, fiind suspect că a condus sub influența băuturilor alcoolice. Al doilea a fost pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului, iar factorul agravant era acela că se afla în perioada de încercare de la primul dosar unde primise o pedeapsă cu suspendare. Și a mai avut un dosar pentru furt. La ultimul dosar, care era pe rolul Curții de Apel Iași, se prefigura o pedeapsă cu închisoarea. Astfel se explică de ce acesta a fugit, după ce Vizitiu l-a oprit, știindu-se cu bube.

(Lucian TIMOFTICIUC)
6 COMENTARII

   • Cred ca-i adresata matii care o f*te Farmazon. Ala e comentariu nu articol, nu ca ar fi o insulta dar ca sa vezi cat esti de prost si cand deschizi gura pute a Farmazon. 🙂

  • Așa este!
   Jurnaliștii de la Vremea nou bat câmpii de o … vreme. Articole fără început și fără sfârșit, un tip – Mosailov pe primele pagini, numai aiureli.
   Câtă diferențe de ordin calitativ între Vremea noua și alte entități masa media care se respecta!

 1. Si uite asa ne explica noua niste repetenti de la o hartie igienica politica cum s-au petrecut lucrurile de fapt. Voi scrieti ce s-a intamplat si tragem noi concluziile, nu imi spui tu mie cu un vocabular de cartier total lipsit de context jurnalistic parerea ta personala. Eu am parerea mea si nu bate cu a ta daca vrei sa vorbim… Munteanu ca sa nu ajunga sa manance de pe jos, a fost strans cu usa de rechini mai mari, ca sa nu discrediteze sifonul Vizitiu care e un criminal pana la urma urmei. A executat un om neinarmat care nu reprezenta o amenintare, nu ai voie sa il apuci cu arma in mana, o pui in toc si il legi. Justitiei nu-i plac spectacolele mediatizate, trebuie sa fie o poveste lacrimogena ca vorbim de politisti, nu de 2 talhari astfel ca Munteanu (pentru un verdict bland) se dezice de nepot ca sa nu para ca s-a razbunat sifonul DNA-ului si ca e doar un infractor fara nici o legatura. Daca “justitia” nu ar fi decat un mare c*cat, cum poate un om ca Farmazon, mare afacerist din judetul Vaslui, care a omorat un om si toata lumea stie, sa fie in libertate. In schimb face puscarie in locul lui un ginere care o sa aiba viata buna ca doar e ginerele lui. Care justitie, care dreptate… niste ciobani s-au numit judecatori peste oi, nu exista nici dumnezeu, nici rai, nici dreptate, nimic. Exista doar adevar si minciuna, depinde cine spune povestea, o oaie sau un cioban. Astept ca ginerele Popica sa dea ordin la oi sa se stearga comentariul… nu-i nimic il pun la loc 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ