spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
28-mart.-2024

DGASPC are director nou: Dragos Cazacu, viceprimar al Vasluiului în perioada 2015-2020

- Advertisement -
SCHIMBARE… Dragos Cazacu este noul sef al DGASPC Vaslui

ADMIS… Dragos Cazacu, viceprimar al municipiului Vaslui în perioada 2015-2020, a promovat concursul de ocupare a functiei de director executiv al Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui. Acesta a obtinut 72 de puncte la proba scrisã, 92 pct. la interviu si calificativul „nivel avansat” la proba suplimentarã de cunostinte în limba englezã. „Fiind vorba de o functie de conducere, examenul a fost destul de dificil, cu subiecte din diferite capitole privind legislatia serviciilor sociale, dar si despre finantarea si managementul institutional. Asistenta socialã este un domeniu pe care îl îndrãgesc, l-am studiat în facultate cu profesori extraordinari, iar ca viceprimar am coordonat Directia de Asistentã Socialã”, ne-a declarat Dragos Cazacu. Acesta a mai avut un contracandidat la aceastã functie. Este vorba despre un functionar al Primãriei orasului Negresti, care a picat la proba scrisã.

Dragos Cazacu a absolvit Facultatea de Filosofie si Stiinte Social Politice, specializarea Asistentã Socialã, din cadrul Universitãtii „Al. I. Cuza” Vaslui, precum si Masterul de Politici Publice si Management Institutional. A lucrat jumãtate de an în Institutia Prefectului, si timp de cinci ani (2010-2015) a fost director al Asociatiei pentru Dezvoltare Intercomunitarã a Judetului Vaslui. În 2015 a fost numit viceprimar al municipiului Vaslui, înlocuindu-l în functie pe consilierul Sorin Radu. În 2016, dupã alegerile locale, consilierii social-democrati l-au ales ales, din nou, viceprimar. Din aceastã functie, Dragos Cazacu a coordonat Directiile de Asistentã Socialã, Piete, Târguri si Oboare, precum si Biroul de Culturã, Tineret si Sport. „Le multumesc colegilor din primãrie cu care am lucrat, precum si profesorilor din facultate, pentru cã am avut multe de învãtat de la ei. De-a lungul timpului, ne-am confruntat cu foarte multe spete dificile, însã am colaborat bine si am reusit sã gãsim solutiile potrivite”, a mai precizat Dragos Cazacu. Concursul pentru ocuparea postului de director general al DGASPC a fost amânat de cinci ori din cauza pandemiei de COVID-19, fiind reluat abia dupã modificarea legii cu urmãtorul paragraf: „Prin derogare de la dispozitiile art. 27 alin. (3) din Legea nr. 55/2020 privind unele mãsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificãrile ulterioare, pe durata stãrii de alertã se pot desfãsura si concursurile pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante pentru posturile nedidactice, didactice auxiliare, pentru posturile din institutiile care fac parte din sistemul national de apãrare, ordine publicã si securitate nationalã, din autoritãtile administratiei publice locale si judetene si institutiile din subordinea sau coordonarea acestora”.

Urmãtorul pas: Dragos Cazacu va trebui sã depunã jurãmântul de respectare a legilor tãrii 

Pentru a fi validat în functie, Dragos Cazacu va trebui sã depunã jurãmântul de respectare a Constitutiei României si a legilor tãrii. Acesta nu va avea o misiune usoarã în fruntea Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui. Institutia pe care o va conduce este cel mai mare angajator din judet, are 2.300 de salariati si nu de putine ori s-a aflat în imposibilitatea de a-i plãti. De asemenea, DGASPC s-a aflat în centrul mai multor scandaluri privind modul în care au fost cheltuiti banii publici. Un control al Curtii de Conturi efectuat în 2017 la Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui, cel mai mare angajator al judetului, a arãtat cum s-au tocat fonduri publice uriase fãrã justificare si discretionar, institutia ajungând, la un moment dat în pragul falimentului. Valoarea prejudiciilor cauzate de modul defectuos în care s-a cheltuit bugetul DGASPC depãseste 2.500.000 lei, iar suma vizeazã doar esantioanele supuse controlului. Investitii supraevaluate, fragmentarea valorii contractelor pentru a fi atribuite direct, lucrãri achitate fãrã a fi realizate, studii plãtite în mod nelegal angajatilor privilegiati, cazãri exclusiviste în cazul deplasãrilor în interes de serviciu, mii de tone de combustibil cheltuite fãrã justificare sunt câteva dintre neregulile descoperite si imputate de inspectorii Camerei de Conturi conducerii DGASPC Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.