31.7 C
Vaslui
03-iul.-2022

DGASPC Vaslui, „19 zile de activism împotriva abuzului și violenței asupra copilului”

ACTIVITĂȚI… În perioada 1-19 noiembrie, toate serviciile sociale din cadrul DGASPC VASLUI, în care sunt îngrijiți copii, au organizat grupuri de lucru în care aceștia au fost antrenați în activități interactive.

ACȚIUNI… Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui marchează astăzi, 19 noiembrie, Ziua internațională de prevenire a abuzului asupra copilului, iar mâine, 20 noiembrie, Ziua internațională a drepturilor copilului. Astfel, în perioada 1-19 noiembrie, toate serviciile sociale din cadrul Direcției, în care sunt îngrijiți copii, au organizat grupuri de lucru în care aceștia au fost antrenați în activități interactive ce presupun dezvoltarea de abilități practice, cu rol de prevenție a situațiilor ce conduc la victimizare, sesiuni de informare cu privire la drepturile consacrate prin lege și modalitățile de acțiune în cazul nerespectării acestora. Totodată, au fost inițiate ateliere de lucru cu părinții copiilor cu dizabilități, cu accent pe consolidarea abilităților parentale și modele de disciplinare pozitivă, adaptate nevoilor speciale ale acestei categorii de copii.

Activitățile continuă astăzi, 19 noiembrie, când specialiștii Direcției în parteneriat cu Asociația „Salvați copiii” abordează noi modalități de conștientizare a populației, copii, tineri și părinți asupra fenomenului de cyberbullying (hărțuire în spațiul virtual) și a siguranței pe internet. „340 de elevi și 18 cadre didactice didactice din județul Vaslui vor participa la următoarele activități: consilierea copiilor, adolescenților și părinților prin linia ctrl_AJUTOR; oferirea unui punct civil de raportare a conținutului ilegal întâlnit pe Internet – esc_ABUZ;  formarea în domeniul siguranței online adresate copiilor, profesorilor și specialiștilor. Seria manifestărilor tematice este încheiată prin participarea a zece specialiști din cadrul Direcției la Conferința internațională online „Prevenirea abuzurilor și violențelor asupra copiilor”, organizată de către Federația Internațională a Comunităților Educative-Secțiunea România, ce își propune să sublinieze efectele negative ale abuzurilor de orice tip asupra copiilor și să promoveze modele viabile destinate protecției sociale a copilului și familiei”, au transmis reprezentanții DGASPC Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here