Diamant roz, vândut pentru mai mult de 26 de milioane de dolari la Geneva

Un diamant roz foarte rar, ce provine dintr-o mină din Rusia, a fost vândut pentru mai mult de 26 de milioane de dolari la o licitaţie Sotheby’s din Geneva, informează dw.com.

Descris de Sotheby’s drept „o adevărată minune a naturii”, diamantul a fost adjudecat miercuri contra sumei de 26,6 milioane de dolari (24,3 milioane de franci elveţieni). Extras de producătorul rus Alrosa în iulie 2017, diamantul a fost tăiat din cel mai mare cristal roz găsit vreodată pe teritoriul ţării. El a fost prezentat în Hong Kong, Singapore şi Taipei.

Spre deosebire de diamantele albe, cele colorate natural prezintă o structură cristalină aparte care reflectă lumina producând efectul culorii.

Numit „The Spirit of the Rose”, diamantul de 14,83 carate a fost iniţial estimat că va fi vândut pentru o sumă cuprinsă între 23 şi 38 de milioane de dolari. Licitaţia a pornit de la 16 milioane de dolari şi s-a încheiat la 21 de milioane de dolari. Adăugându-se comisioanele, piatra preţioasă a stabilit un record mondial pentru diamantele roz-purpuriu.

Cumpărătorul a licitat prin telefon şi a dorit să rămână anonim. „Acest cumpărător norocos ar putea profita de pe urma creşterii preţurilor pentru diamantele roz aşteptată în următorii ani, graţie rarităţii lor”, a spus Tobias Kormind, directorul celei mai mari bijuterii online din Europa, 77 Diamonds, citat de dw.com.

Potrivit Sotheby’s, cinci dintre zece cele mai scumpe diamante vândute vreodată au fost roz. … https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/diamant-roz-vandut-pentru-mai-mult-de-26-de-milioane-de-dolari-la-geneva–270302.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ