spot_imgspot_img
3.5 C
Vaslui
21-feb.-2024

„Diaspora. Departe de casă. Acasă prin credință”, aceasta este tema celui mai nou număr al revistei Episcopiei Hușilor, „Horeb”!

- Advertisement -
REVISTĂ… Tema de bază a vizat o problematică cu foarte multe implicații de ordin social, sensibilă și mereu în actualitatea anilor post-decembriști: „Diaspora. Departe de casă. Acasă prin credință”

EDITORIAL… Cel de-al treilea număr al revistei „Horeb”, publicație anuală editată de Episcopia Hușilor, a ajuns la cititori! În semnalul editorial lansat de Episcopia Hușilor se arată că, de data aceasta, tema de bază a vizat o problematică cu foarte multe implicații de ordin social, sensibilă și mereu în actualitatea anilor post-decembriști: „Diaspora. Departe de casă. Acasă prin credință”. La fel ca în primele două numere ale revistei, materialele prezentate sunt de o calitate cu totul deosebită, iar numele autorilor invitați să semneze articolele din publicația hușeană fiind, prin ele însele, o garanție a unor opinii care merită toată atenția.

Este vorba despre Episcopul Hușilor, Preasfințitul Ignatie, cel care a și inițiat apariția acestei reviste menite să împrospăteze și, totodată, să sporească în profunzime mesajele din spațiul spiritual și cultural al zonei, diplomatul Teodor Baconschi, fost ministru de externe, Radu Preda, cunoscut teolog și fost director al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, scriitorul și jurnalistul Emil Hurezeanu, eminescologul Theodor Codreanu sau profesorul de Istorie, Costin Clit. Lista autorilor continuă și cu alte nume la fel de interesante, care vor fi descoperite de cei dornici de o lectură cu adevărat binefăcătoare. Trebuie spus că și în primele două numele ale revistei „Horeb” s-a respectat acest principiu al unei teme centrale. În prima apariție a publicației s-a abordat o problemă complexă, cea a unui contrast aparent între două spații de menifestare a credinței: „Urbanitatea și ruralitatea credinței. Continuitate și ruptură, dar nu numai”. În cel de-al doilea număr, tematica aleasă a fost „Credința, părinții și copiii. Societatea 5.0”. De asemenea, este important de menționat că fiecare apariție a revistei „Horeb”, publicație editată de Episcopia Hușilor, s-a bucurat de impresii frumoase din partea exponenților mediului intelectual de la nivel național, ceea ce, dincolo de toate, reprezintă un real câștig pentru imaginea Hușului și, prin extindere, a întregului județ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.