spot_imgspot_img
9.3 C
Vaslui
22-apr.-2024

DICTATOAREA SENSIBILA

- Advertisement -

MÂTA BLÂNDÃ ZGÂRIE RÃU…… Dacã în aparitiile publice, directorul Liceului Teoretic „Emil Racovitã“, Anca Anuscã Popa, face tot posibilul sã arate cã este o persoanã foarte sensibilã, blândã, de o înaltã tinutã moralã, dedicatã trup si suflet muncii de cadru didactic si capabilã sã verse lacrimi amare si dacã moare o muscã, în spatele usilor închise ale liceului, se dezlãntuie! Nu mai putin de 16 profesori, dintre care si membri ai Consiliului de Administratie al liceului i-au fãcut reclamatie la Inspectoratul Scolar al Judetului, acuzând-o de comportament dictatorial, pe lângã lipsa nemotivatã de la ore. Rãmâne de vãzut ce va decide comisia de la ISJ care urmeazã sã ancheteze, în cursul zilei de astãzi, acest caz, în conditiile în care directorul Anca Anuscã Popa este proaspãt coleg de partid cu întreaga echipã de conducere din inspectorat, schimbând recent partidul care a ajutat-o sã ajungã functie, PNL, cu cel de la guvernare, PD-L!

Nu mai putin de saisprezece cadre didactice de la Liceul Teoretic „Emil Racovitã“ i-au fãcut reclamatie la ISJ Vaslui directorului Anca Anuscã Popa, cãruia i se aduc diverse acuzatii, printre care lipsa nemotivatã de la ore si comportamentul dictatorial fatã de colegi si de personalul nedidactic. Profesorii de la „Emil Racovitã“ spun cã atmosfera din scoalã este de nesuportat sub conducerea actualului director si existã riscul ca procesul didactic sã fie afectat dacã acesta continuã sã-i sicaneze. ISJ Vaslui a stabilit deja membrii comisiei care urmeazã sã ancheteze cazul, presedinte fiind inspectorul scolar general adjunct Vasile Ursanu. Inspectorii vor merge în cursul zilei de astãzi la Liceul „Emil Racovitã“ si vor discuta cu toti cei care au semnat reclamatia, si, bineînteles, cu directorul. Comisia s-ar putea sã aibã o surprizã, fiindcã nemultumiti nu sunt doar cei saisprezece semnatari, ci aproape întreaga scoalã! Rãmâne de vãzut care va fi rezultatul verificãrilor si mãsurile luate de ISJ Vaslui, fiindcã Anca Anuscã Popa a fãcut tot posibilul sã-si aranjeze terenul: a ajuns director când la guvernare se afla PNL si, în urmã cu câteva sãptãmâni, a realizat cã nu se mai regãseste în doctrina partidului, ajuns, între timp, în opozitie, si cã i se potriveste mai bine aceea a partidului aflat la putere! Prin urmare, si-a dat demisia din PNL, unde ocupa si functia de presedinte al Organizatiei Judetene a Femeilor Liberale Vaslui si s-a mutat în organizatia de femei a PD-L! Este foarte posibil ca reclamatiile colegilor sã nu-i afecteze pozitia Ancãi Anusca Popa, deoarece este o verigã din lantul slãbiciunilor pedeliste! Asadar, are statutul de membru al organizatiei de femei a PD-L, a cãrei presedintã este prof. Gica Ursanu. La rândul ei, Gica Ursanu este sotia lui Vasile Ursanu. Prof. Vasile Ursanu este si el membru PD-L, inspector scolar general adjunct si… presedintele comisiei care urmeazã sã o ia la întrebãri pe… prof. Anca Anuscã Popa! Rãmâne de vãzut dacã pe inspectorii scolari îi va lãsa inima sã-i taie din salariu, sã-i dea avertisment sau orice fel de altã sanctiune, proaspetei colege de partid.

Vai de mine, cum sã avem un psiholog în comisie?

Potrivit profesorilor, Anca Anuscã Popa are un comportament extrem de ciudat. Pare foarte stresatã, trece rapid de la o stare de spirit la alta, de la o problemã la alta, de la un ton la altul, încât nimeni nu mai întelege nimic! Cel putin asa sustin cadrele didactice. Tinând cont cã Anca Anuscã Popa a fost reclamatã nu pentru deturnare de fonduri si diverse afaceri necurate, ci, în principal pentru comportament, era de asteptat ca din comisia de la ISJ sã facã parte si un psiholog care sã discute cu reclamantii si în special cu directorul, cãruia, eventual sã-i recomande o perioadã de odihnã sau câteva sedinte de terapie sau nimic, dupã caz. O evaluare psihologicã nu înseamnã cã prof. Anca Anuscã Popa e nebunã, dupã cum reiese din reactia inspectorului scolar general adjunct Vasile Ursanu: „Vai de mine, dar cum sã facem noi asa ceva? Cum sã luãm un psiholog în comisie? Ce coloraturã am da comisiei?“.

„S-a stabilit deja o comisie“

„S-a stabilit deja o comisie care sã meargã în cursul zilei de astãzi la Liceul „Emil Racovitã“ si sã discute cu pãrtile implicate în conflict. Nu vã pot spune acum mai multe, asteptãm sã vedem rezultatul verificãrilor, în functie de care se vor lua mãsurile care se impun, asta dacã este cazul. Un director care a luat trei ani la rând „foarte bine“, sã fie acuzat acum…Ca de obicei, în astfel de situatii, adevãrul e undeva la mijloc si ne vom lãmuri mâine (astãzi, n.r.)“, a declarat prof. Vasile Ursanu, inspector scolar general adjunct.

„Dacã au depus reclamatie, s-au simtit îndreptãtiti sã o facã“

„Nu pot sã fac acum declaratii pe marginea acestui subiect. Si eu m-am alãturat semnatarilor petitiei, fiindcã, în calitatea de lider de sindicat, trebuie sã-mi sprijin membrii. Ce pot sã spun este cã, dacã mai multe cadre didactice din scoalã au luat hotãrârea sã depunã o plângere împotriva directorului, înseamnã cã s-au simtit îndreptãtite sã facã asta. În ceea ce priveste pãrerea mea vizavi de cele întâmplate, îmi rezerv dreptul de a nu comenta nimic, deocamdatã. Rãmâne de vãzut ce va stabili comisia de la ISJ“, a declarat prof. Constantin Rupa, liderul Sindicatului „Spiru Haret“.

„Îmi pare rãu cã nu am apucat sã semnez reclamatia“

Întrebat dacã directorul Anca Anuscã Popa îl suspecteazã cã ar fi pus umãrul la redactarea reclamatiei, influentând mai multi profesori sã o semneze, numai ca sã se rãzbune fiindcã a pãrãsit partidul, liberalul Florin Ciurariu a declarat: „Nu mã intereseazã personajul Anca Anuscã Popa, nici din punct de vedere politic, nici altfel. Ceea ce regret este faptul cã atmosfera din scoalã este extrem de tensionatã, total nepotrivitã pentru desfãsurarea unui proces educativ normal. Aici era un colectiv de exceptie, unit si multã întelegere si voie bunã. Chiar îmi pare rãu cã nu am apucat si eu sã semnez reclamatia“.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.