Diferenţa dintre viaţa şi moartea unui copil dispărut. Ce au făcut americanii, ce am făcut noi

Imediat după tragedia de la Caracal, în august 2019, liberalii protestau în faţa Ministerului de Interne şi cereau „400 de polițiști specializați în răpirea sau dispariția de minori, câte 10 în fiecare județ”. Au trecut de atunci peste noi aproape doi ani un guvern PSD şi trei guverne liberale, Orban I, Orban II şi Cîţu, dar legea care prevede înfiinţarea unităților de poliţie pentru persoanele dispărute e şi acum în stadiul de proiect.

Ethan şi Sebastian erau de-o seamă. Ambii copii s-au rătăcit pe un câmp, într-o seară. Doar unul dintre ei a fost salvat; Sebi a murit de frig, pe câmpul unde poliţia bâjbâia, prin ceaţă şi prin proceduri, căutându-l.

Ethan Haus avea 6 ani şi a dispărut pe 15 octombrie 2019, la orele 16:00, după ce a mers să se joace cu câinele lui, în spatele casei. Se întunecase, se lăsa frigul, iar zona în care se rătăcise băieţelul era plină de câmpuri cu porumb şi de păduri mlăştinoase. Găsit la 2,5 km de locul dispariției Autorităţile din Minnesota (SUA) au făcut apel la voluntari şi, în scurt timp, peste 700 de oameni au fost acolo, ca să-l caute pe Ethan, scrie The Washington Post. Printre ei, era şi un fotograf cu o dronă cu termoviziune. La ora 1:00 noaptea, el a surprins linia formată din trupurile celor 250 de voluntari care nu voiau să renunţe la căutări şi la Ethan. Imaginea poate fi văzută aici.
Citeşte întreaga ştire: Diferenţa dintre viaţa şi moartea unui copil dispărut. Ce au făcut americanii, ce am făcut noi

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ