spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
03-dec.-2023

Diferitele tipuri de poker explicate

- Advertisement -

Jocul de poker este fără discuţie cel mai cunoscut joc de cărţi de pe tot globul pământesc. Toată lumea l-a jucat la un moment dat cu prietenii sau într-o seară dedicată familiei pentru că jocul este unul eminamente social şi are darul să întărească relaţiile de camaraderie dintre oameni.

Acesta este poker-ul distractiv, care se joacă în familie doar pentru că are această calitate unică. Dar într-un cazino partea de distracţie este subminată de cea în care predomină dorinţa de succes financiar. Şi ajunşi la acest capitol trebuie să o spunem că diferitele tipuri de poker fac din acest joc unul atât de popular printre jucători, prin urmare le vom enumera în continuarea acestui articol.

Texas Hold’em

Atunci când alegi să participi la un joc de poker o faci şi pentru adrenalina care îl caracterizează dar și pentru șanse de câștig. Până la urmă ai dorința de a face bani pe net dacă ești pasionat de jocuri de noroc. Totuși nu uita, chiar dacă jocul de poker este mult mai strategic și se bazează inclusiv pe tactici, asta nu înseamnă ca rezultatul final nu stă la mâna norocului. Prin urmare, alege să joci responsabil!

Şi cea mai bună variantă prin care se poate face acest lucru este alegerea variantei de poker Texas Hold’em. De-a lungul istoriei americanii şi-au pus amprenta proprie asupra tuturor jocurilor cu care au venit în contact aşa că era inevitabil că jocul de poker să nu le „scape”.

Şi acest lucru nu s-a întâmplat, dimpotrivă, atingerea magică a americanilor a făcut din această variantă de poker cea mai populară printre jucători. Jocul de poker clasic trenează pe alocuri dar în varianta de Texas Hold’em acest lucru nu se întâmpla niciodată.

Etape și detalii joc Texas Hold’em

Acest atu este dat fără discuţie de către cele 4 faze de pariere pe care jocul le implică, pre-flop, flop, turn şi river. În stadiul de pre-flop se pot face pariuri doar pe baza cărţilor pe care fiecare jucător le primeşte la debutul jocului.

Flop-ul aduce în discuţie pariurile care intervin după ce pe masa de joc se decartează de către dealer 3 cărţi comune. Parierea în faza de turn implica decartarea celei de-a 4-a carte de joc comună  în timp ce stadiul de turn determină aruncarea pe masa de joc a celei de-a 5-a cărţi comune.

După ce se încheie parierea pe river jucătorilor nu le mai rămâne decât să arate cărţile. În funcţie de cele 5 cărţi comune fiecare face o combinaţie ştiută din jocul de poker clasic, cea mai valoroasă dintre ele determinând ridicarea potului de pe masă de către un singur jucător.

Este o introducere simplă în magia jocului de poker Texas Hold’em dar numai dacă l-aţi jucat ştiţi cu siguranţă ce suspans implică acest joc la fiecare fază de pariere. Se plusează masiv, unii jucători abandonează şi se recurge la strategii care vă pot pune nervii la încercare.

Şi să nu mai vorbim de „poker face” sau de strategia de a juca la cacialma. În primul caz citirea mimicii feţelor oponenţilor nu se prea poate aplica cu succes în mediul online dar o cacialma bine executată are şanse de reuşită atât în cazinourile fizice cât şi în cele online.

Şi ca să încheiem într-o notă exuberantă cu varianta Texas Hold’em, este extrem de uşor de deprins acest joc. Nu vă lăsaţi derutaţi de cei 4 paşi de pariere, în fond trebuie să faceţi combinaţiile pe care le ştiţi din copilărie şi să vă surclasaţi de fiecare dată adversarul.

Omaha Poker

Această variantă de poker aparţine tot americanilor şi este cunoscută în mediile jucătorilor profesionişti sub numele de Omaha Hold’em. Pentru ceilalţi jucători care nu se pot lăuda cu acest calificativ, această variantă de poker este cunoscută sub numele simplu de Omaha sau Omaha High.

Şi dacă ne raportăm la această ultimă denumire observăm un lucru care diferenţiază această variantă de poker de altele listate de cazinouri, se joacă pe mize mari. Deci dacă intraţi pe această variantă de joc este necesar să aveţi la dispoziţie bugete generoase de joc, pentru că în caz contrar durata unei sesiuni de pariere o să fie una extrem de mică.

Trebuie să aducem în discuţie şi faptul că nu există diferenţe notabile între varianta de poker Texas Hold’em şi cea care propune varianta Omaha. Stilul de joc este acelaşi şi se păstrează şi cele 4 variante de pariere detaliate la Texas Hold’em. Ceea ce iese însă în evidenţă la poker Omaha este că jucătorii nu primesc 2 cărţi de joc ca la Texas Hold’em ci 4. Este cea mai importantă diferenţa între cele 2 variante de poker şi veţi vedea că într-adevăr aceasta îşi va spune cuvântul pe desfăşurarea jocului.

Etape și detalii joc Omaha Poker

La prima vedere poate părea extrem de ofertant că fiecare jucător primeşte 4 cărţi, pentru că are la dispoziţie o opţiune largă de a debuta cu un prim pariu. Lucrurile nu sunt atât de simple, pentru că nu se pot opri cele 4 cărţi ci trebuie folosite numai 2.

În această fază în partea de pre-flop orice decizie de a renunţa la 2 cărţi se poate dovedi atât benefică cât şi fatidică. Este benefică dacă pe parcursul celor 4 faze de joc combinaţia pe care o puteţi obţine este cea care vă va ajuta să ridicaţi potul de pe masă.

Dar în acelaşi timp se poate dovedi fatidică dacă nu aţi fost inspirat. Degeaba aţi oprit în mână 2 aşi în speranţa că veţi obţine cea mai bună combinaţie care să vă aducă succesul. Până nu se decartează ultima carte dintre cele 5 comune nu puteţi ştii dacă aţi pariat bine sau rău.

Dacă mai apare un as sau chiar 2, v-aţi adjudecat victoria. Dar dacă pe masa de joc o să fie aruncate cărţi mici care dau posibilitatea adversarilor să facă careu sau chintă, atunci în mod clar că partida este pierdută şi investiţia făcută va intra în contul altui jucător.

Dar puteţi apela şi la varianta de Omaha High/Lo care să vă aducă şanse de reuşită mult mai mari. În acest sistem de joc puteţi împărţi cele 4 cărţi primite în 2 mâini distincte, putând să fiţi victorios cu cea mai mare combinaţie dar şi cu cea mai mică valoric.

Concluzie

Variantele de poker american Texas Hold’em şi Omaha sunt cele mai populare şi accesate variante de poker din oferta oricărui cazino. Alegeţi deci varianta care vi se potriveşte cel mai bine, mizaţi cu înţelepciune şi lăsaţi că hazardul să îşi spună cuvântul!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.