spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
26-feb.-2024

DIICOT a distrus doua grupari infractionale din zona Moldova care faceau contrabanda cu tigari

- Advertisement -

La data de 15/16.09.2010 procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău şi Biroul Teritorial Buzău au procedat la destructurarea a două importante grupări infracţional organizate specializate în comiterea infracţiunilor de contrabandă cu ţigarete provenind din Republica Moldova.

Din primele verificări a rezultat faptul că ţigările erau introduse în ţară prin puncte de frontieră din zona estică a ţării, comercializarea acestora realizându-se pe raza municipiilor Bucureşti, Buzău şi Bacău, eludându-se în totalitate plata taxelor aferente.
În cursul acestor operaţiuni au fost efectuate un număr de 55 de percheziţii domiciliare simultane pe raza municipiilor Bucureşti, Bacău, Buzău, Ialomiţa, Vrancea şi Prahova şi s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui număr de 17 inculpaţi, parte dintre aceştia cetăţeni moldoveni.
În urma percheziţiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea confiscării, un număr total de aproximativ 50.000 pachete de ţigări, diferite mărci, băuturi alcoolice, materiale pirotehnice, toate deţinute fără documente legale, precum şi sumele de 101.000 Ron, 10.200 Euro şi 500 USD, provenite din săvârşirea infracţiunilor.
Acţiunea a fost instrumentată împreună cu Brigăzile de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi Ploieşti, S.C.C.O. Buzău şi Ialomiţa, I.P.J. Bacău, Buzău, Vrancea, precum şi cu efective ale Jandarmeriei Române.
Suportul tehnic şi informativ al operaţiunii a fost asigurat de Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

www.diicot.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.