8.4 C
Vaslui
27-mart.-2023

DIICOT-ul, chemat la Hoceni, pentru anchetarea situației unui… șanț!

- Advertisement -

DE PRIN SATE, ADUNATE… Seceta pune la grea încercare pe toată lumea, iar în unele sate apa a ajuns să fie drămuită. La Hoceni, de pildă, primarul Vasile Țabără le-a spus oamenilor să nu facă risipă, amintindu-le că, inclusiv incendiile, care s-ar putea declanșa pe o asemenea uscăciune, tot cu apă trebuie stinse. Numai că pe principiul „unde dai și unde crapă”, o familia din sat s-a supărat pe conducerea comunei, care, se pare, o acuză că a aruncat niște gunoaie într-un șanț, iar, în virtutea dreptului la replică, a făcut o misivă prin care a cerut Primărie Hoceni să îi calculeze nici mai mult, nici mai puțin decât toată apa pe care a consumat-o spălând șanțul în cauză, ba chiar și asfaltul din jur. „Mă, oameni buni, e așa de grea viața, că nu mai trebuie să ne certăm între noi. Trebuie să avem grijă la apă, la curățenie, că pentru noi avem, nu pentru alții. Dacă noi cășunăm unii pe alții așa, unde ajungem? Chemăm DIICOT-ul ca să vadă că ne-am curățat șanțul la poartă? Poate are și DIICOT-ul alte treburi. Oricum, mai glumim și noi, sper. În ultima vreme toată lumea laudă Hocenii noștri, că e un sat de oameni gospodari. Așa că bravo nouă. Vă salut din Spania”, a fost reacția unuia dintre locuitorii comunei Hoceni.

“Stimați locuitori ai comunei Hoceni, observați cu toții starea de secetă pe care o traversăm, motiv pentru care vă rog să aveți în vedere folosirea apei, de la sistemele de alimentare cu apă, cât mai eficient, doar pentru uz gospodăresc astfel încât să fie asigurat necesarul de apă tuturor locuitorilor. Va trebui să renunțați la irigat grădini, piscine și alte întrebuințări care nu sunt de strictă necesitate. Fenomenul de secetă poate conduce și la apariția de incendii și va trebui să avem asigurată apă pentru stingerea lor. Nu faceți focul în spații deschise, nu lăsați focul nesupravegheat. Recent s-au instalat noi pompe la sistemul de alimentare din localitatea Deleni, iar locuitorilor le recomand să facă economie la consumul de apă până când instalația va intra în funcțiune normal. Vă informez că cu bani de la bugetul local am cumpărat pompe de rezervă pentru a evita eventualele defecțiuni. În cazul în care întâlniți probleme cu furnizarea apei sau cunoașteți persoane care folosesc apă excesiv vă rugăm să ne informați”, a fost mesajul primarului Vasile Țabără.

“Primăria nu are dovezi că noi suntem vinovați, dimpotrivă, ne sunteți datori, că atâția ani noi spălăm și curățăm noroaiele șanțului”

Cu sau fără legătură directă cu anunțul primarul, dar sigur că acelașI element în centrul atenție – apa, o familie din comună a arătat că, uneori, criticile venite dinspre Primărie în privința responsabilităților civice nu ar fi chiar…obiective. Așa că a scris un mesaj ferm, în care s-a cerut chiar o anchetă amplă, pentru apa consumată pentru spălarea unui șanț șI a unei bucăți de aslat.

“Domnule primar, noi familia Varvara vă aducem la cunoștință următoarele: nu suntem vinivați de acuzațiile cum că am aruncat gunoaie în șanț, dimpotrivă, avem dovezi despre cei care au aruncat. Ori, Primăria nu are dovezi că noi suntem vinovați, dimpotrivă, ne sunteți datori că atâția ani noi spălăm și curățăm noroaiele șanțului, care vin de la prietenii de din dealul tărgului. Și să se evalueze câtă apă am consumat, spălând șanțul și asfaltul. În caz contrar, chemați organele competente, procurorul general, DIICOT, televiziuni, judecători) sau orice instanță doriți. Vă mulțumim, familia Varvara”, au transmis, hotărâți, petiționarii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.