spot_img
17.4 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Dilemã la Husi: spatii verzi sau parcãri?

- Advertisement -

PROBLEME… Primãria municipiului Husi pare mai decisã ca niciodatã sã creeze noi locuri de parcare în oras, mai ales cã, asa cum constata la un moment dat si primarul Ioan Ciupilan, în târg „s-a ajuns sã fie si câte douã-trei masini la fiecare apartament”. Prin urmare, haosul din trafic nu poate fi rezolvat decât dacã se fac parcãri în care sã stea vehiculele lãsate în prezent pe unde se nimereste. Intentia administratiei locale se loveste însã de cetãtenii orasului, care se opun vehement tãierii copacilor din spatiile vizate de construirea parcãrilor. S-a fãcut petitie în acest sens si dilema iscatã pare greu de rezolvat: ori locuri de parcare mai multe, ori un oras cu cât mai multe spatii verzi.

Numãrul tot mai mare de vehicule detinute de locuitorii municipiului Husi, în raport cu insuficientele spatii de parcare, duc la o situatie greu de gestionat în traficul intraurban. De la nivelul Primãriei, în Consiliul Local s-a adus de mai multe ori în discutie ideea construirii unor parcãri noi, însã de la vorbã la faptã, uneori, dureazã. Iatã cã, recent, husenii au aflat cã edilii sunt decisi sã treacã concret la amenajarea unore noi parcãri, iar în loc de entuziasm, s-a ajuns la o altã dilemã. Este vorba despre spatiile verzi care ar trebui desfiintate, pentru ca în loc sã fie pus betonul si asfaltul necesare spatiilor destinate vehiculelor. Unii localnici nu acceptã sub nicio formã ca Primãria sã distrugã spatiile verzi, despre care spun cã si asa ar fi putine.

„Uitati-vã cã, pe lângã blocuri, toate trotuarele sunt ocupate cu masini parcate, unele de-a curmezisul”

„Domnule primar, nu acceptãm tãierea niciunui copac din fata blocului. Chiar dacã vi se cere! Este gura de oxigen pe care o mai avem. Stopeazã încingerea asfaltului, logic! Pãsãrile, oricum, lasã urme si în zbor. Protejati-vã masina, nu ucideti copacii!”, a fost petitia unui localnic vehement, în raport cu intentia construirii de parcãri. Ideea huseanului cu spirit de ocrotire a mediului, dar si a sãnãtãtii concitadinilor s-a lovit însã de nevoia stringentã a posesorilor de masini. Si fiecare, dupã optica lui, a reactionat. „Asa înteleg sã creeze locuri de parcare… Au distrus si o grãdinã cu multi copaci înfloriti. Acum doar noxele vor rãmâne”, a fost una dintre opiniile exprimate. „Nu stiu dacã e bine sã fie tãtati copacii sau spatiile verzi, însã de locuri de parcare e mare nevoie. Uitati-vã cã, pe lângã blocuri, toate trotuarele sunt ocupate cu masini parcate, unele de-a curmezisul. E bine asa? Eu as zice nici sã nu taie copacii, dar sã contruiascã parcãri, în locuri potrivite. Trebuie sã fie, dacã sunt cãutate atent”, a fost o altã opinie. Pentru a fi mai explicit, un localnic a arãtat imaginile unei masini care ocupã aproape tot trotuarul, alãturi de care a transmis urmãtorul mesaj, fãcând aluzie si la atitudinea personalã a unor posesori de vehicule. „Nu ai loc sã treci de unul singur, nu mai zic de o persoanã cu handicap sau o mamã cu cãrut! Stiu cã nu sunt locuri de parcare, dar nici în halul acesta, sã ocupi tot trotuarul cu masina ta”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. Este an electoral nu se face nimic doar concerte . Un primar cu sânge în instalație demola toate garajele de pe spațiul public ( vrei garaj stai la casa, oricum în acele garaje țin murături) ridica toate rablele de pe spațiul public care nu au RCA itp rovigneta sunt atâtea maidane care stau în paragină. Mulți la bloc au împrejmuit spatiile verzi devenind proprietatea lor .

  2. Parcare CU PLATĂ în centru, parcare rezervată PLĂTITĂ rezidential, in limita a 1 loc/apartament.
    Două avizari in 14 zile , dacă nu ridicat hârbul.
    Așa se face in alte orașe, care au PRIMAR și POLITIE LOCALĂ

    DAR, dar, cum am zis, la ORAȘE.

  3. Ce i-ati facut lu ciupilan l-ati spalat pe fata de s-a trezit abia acum ca nu-s parcari??? Lasa ciupilan ca lucrurile merg si asa! Te afecteaza pe tine cu ceva ?? De unde atata… intrebarea e ce ti s-a intamplat brusc?? Ti -a suras de 20%% de pe undeva?? A mai venit vreun dezvoltator nepalez care iti plateste si lemnul taiat si parcarea facuta dar la final fara receptie ca cinemaul ??? Sau mai e vreun gibon fara servici dintre neamurile tale pe care vrei sa il pui sef de santier pe bani grei din banii publici!! Hotule!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.