18.2 C
Vaslui
18-sept.-2021

Din cei 139 de medici de familie din județul Vaslui, doar 37 și-au dat acordul pentru a participa la campania de vaccinare

AU SPUS “PAS”… Doar 37 de medici de familie din cei 139 din județ și-au dat acordul pentru a participa la campania de vaccinare, precizează conducerea Direcției de Sănătate Publică, într-un răspuns pentru ziarul Vremea Nouă. Gradul de participare a medicilor de familie din județul Vaslui la campania de vaccinare este de 26%, în timp ce la nivel național este de 30%.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Vaslui, din cei 37 de medici de familie care și-au dat acordul să participe la campania de vaccinare, 16 sunt din mediul urban și 21 din mediul rural. Conform acelorași surse, în perioada 1-7 aprilie, în afara celor 37 înscriși pe listă, niciun alt medic de familie nu a mai solicitat să se alăture campaniei. Până în data de 6 aprilie, în județul Vaslui au fost vaccinate 42.761 de persoane, dintre care 16.535 și cu a doua doză. Capacitatea de vaccinare a centrelor din județul nostru este de aproximativ 650 de persoane zilnic.

Din 10 aprilie, va fi făcut public și numărul persoanelor aflate în față la vaccinare, în listă

Persoanele aflate pe lista de așteptare la vaccinare vor fi notificate o singură dată pentru a se programa, nu de trei ori, așa cum fusese anunțat anterior, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Decizia a fost luată pentru a accelera rularea persoanelor în vederea programării și a vaccinării, spune Valeriu Gheorghiță. Persoanele care nu se programează în 24 de ore de la primirea notificării au posibilitatea de a se înscrie din nou pe lista de așteptare. Totodată, autoritățile sanitare promit că, din 10 aprilie, cei din lista de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID vor avea afișat în platformă câte persoane sunt în fața lor și care este capacitatea de vaccinare zilnică a centrului respectiv. Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, la acest moment pe listele de așteptare sunt peste 780.000 de persoane. Dintre acestea, 60% fac parte din populația generală, 32% sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani, persoane cu boli cronice sau dizabilități, iar 7,5% sunt angajați din categoriile considerate esențiale.

Doar 30% dintre medicii de familie din țară vor vaccina anti-Covid în cabinete

Pe de altă parte, Valeriu Gheorghiță a promis că, în cel mai scurt timp, capacitatea de vaccinare va crește la nivel național. În 13 aprilie urmează să se deschidă alte 144 de cabinete pentru administrarea vaccinului produs de compania Pfizer. De asemenea, va crește și capacitate de vaccinare în centre, de la 60 de persoane/flux la 90 de persoane/flux. Implicați vor fi și medicii de familie, dar, potrivit lui Valeriu Gheorghiță, peste 3.000 de medici de familie din toată țara, din cei 10.000 care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate – aproximativ 30% – vor participa la campania de vaccinare, adică vor vaccina în cabinetele lor. Procentul este sub așteptări, spune Valeriu Gheorghiță. În cabinetele medicilor de familie vor fi distribuite vaccinuri pentru care se poate asigura lanțul de frig – vaccinul AstraZeneca și Johnson&Johnson.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

2 COMENTARII

  1. Da, fac ce vor. Problema este ca dacă se înscriu vaccinarea se face in afara programului, ca doar primesc bani.In schimb ei nu au chef sa mai stea și după program pentru ca de fapt programul lor este oricum o formalitate.Sa fim serioși , cine a văzut vreun medic de familie sa respecte programul de activitate.
    Și in alta ordine de idei sunt sătui !In sfârșit i a saturat dracu de bani.Au venituri de care depășesc orice imaginație.

  2. Da ce trebuie sa-si dea acordul de a participa la campania de vaccinare,nu vad ce este pe planeta?
    Tot ce este MEDIC trebuie sa fie in slujba vindecarii oamenilor , nu trebuie sa-si dea acordul, acordul la dat cind a depus juramintul. Nu le este clar,, fac ce vor ministerul sanatatii de ce nu ia masuri?
    Sunt responsabili de moartea atitor oameni,daca s-ar vaccina mai repede si mai multi s-ar stopa virusul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here