6.2 C
Vaslui
10-dec.-2022

DIN DOSARUL “Onilă”: probele video – ”iadul însuși”, care îl îngroapă pe fostul episcop! (VIDEO)

- Advertisement -

ANCHETĂ… Din dosarul fostului episcop Onilă, unde procurorii au adunat probe timp de 16 luni, ies la iveală detalii de neînchipuit din deceniul în care “pederastul” de la conducerea Episcopiei Hușilor, a făcut legea și a distrus niște destine. Și poate că mărturiile foștilor elevi seminariști, ale părinților acestora și ale altor martori, ar părea niște fantasmagorii menite să provoace răni intenționate, dacă la dosar nu s-ar afla filmările evaluate de experții criminaliști drept perfect reale. E de neprivit totul, sunt de necitit zecile de pagini în care procurorii au așternut toată suferința unor elevi abuzați, a unor părinți care recunosc, plini de remușcări, că își certau copiii când aceștia le spuneau că vor să renunțe la seminar. Ba, îi obligau să facă “tot ce spune preasfințitul”. Cât despre probele video, acestea sunt iadul însuși! Cornel Onilă, ierarhul arogant, care tot repeta muritorilor de rând că el nu discută cu oricine, întrucât știe “7 limbi străine”, se vede dezbrăcând elevii prin odăi cu pereții plini de icoane, prin baia palatului, la doi pași de WC-ul lângă care “episcopul” face lucruri repulsive. Altminteri, individul ajuns în fruntea Episcopiei pe căi încurcate, era deosebit de critic în interviurile televizate cu vasluienii, pe care îi făcea de la obraz, nespălați și bețivi. Noroc de celălalt monstru, “preacuviosul” Sebastian Jitaru, care a reușit să îl filmeze pe Onilă chiar în ipostazele în care el era dovedit drept cel mai murdar dintre toți.

Oricum, din 2017, de când puroiul provocat de Onilă și Jitaru a ieșit la suprafață, iar Episcopia Hușilor a scăpat de umilință, nimic din abuzurile celor doi nu mai uimește. Ceea ce însă miră în rechizitoriu sunt declarațiile fețelor bisericești, care recunosc faptul că știau de filmele scabroase, ba le vizionaseră chiar pe telefonul nu știu cui, ba auziseră din relatările “interne”. Practic, adevărata identitate a lui Onilă le era cunoscută. Niciunul nu a reacționat, până când Onilă însuși, șantajat cu imaginile compromițătoare, a dat fuga la DNA, ca să facă plângere.

“Preoții cu frică de Dumnezeu au tăcut, dar au sperat să se facă dreptate”

Fețele bisercești, cunoscătoare ale situației și, iată, martore în dosar, au tăcut, fiecare din motivele sale: unii au spus că le-a fost frică, pentru că Onilă părea “foarte influent”, alții au spus că “nu au vrut să se bage”, iar cineva a susținut că “nu era de datoria lui să-și dea ierarhul în vileag”. “Nimeni nu a crezut vreodată că Onilă nu va fi episcop pentru totdeauna, așa că ne era frică să vorbim orice. Știam ceea ce auzisem, iar un preot care văzuse filmulețul pe telefonul lui Sebastian Jitaru mi-a confirmat că e adevărat. Ne-am făcut cruce și am lăsat totul în voia Domnului. Ne era frică, pentru că el ne putea da afară sau ne putea caterisi, iar la București nu puteam să fim noi crezuți cu vreun cuvânt, căci eram mici și nu treceam în fața episcopului. Dacă vorbeam ceva, eram dați afară și ajungeam pe drumuri. Noi am crezut și mai puternic în faptul că Dumnezeu nu va lăsa lucrurile așa, va face dreptate, ceea ce, în cele din urmă, s-a și întâmplat. Preoții cu credință au tăcut, e adevărat, dar au sperat să se facă dreptate. Până la urmă, adevărul a ieșit la iveală”, a scris unul dintre preoții martori în dosar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

 1. Dar biserica de ce nu-și cere iertare ?
  Când au s-o facă ? niciodată n-am văzut biserica sa-și ceara scuze pentru ceva.
  Si la catolici s-a întâmplat dar la ei mai marii ies public și își cer iertare
  De la mic pana la mare la noi toți se fac ca ploua, la orice, niciodată nu e vina lor.

 2. Un copil capabil, în ziua de azi, e bine să fie îndreptat spre meserii serioase de viitor, nu spre aceasta! Că sunt destule… Se vede clar că 15-20% dintre ei au har, restul e umplutură….lumea evoluată ,știe ce le poate pielea și ce …,,hram,, poartă!

 3. “Preoții cu frică de Dumnezeu au tăcut, dar au sperat să se facă dreptate”
  Hahaha, asta e cea mai tare gogoașă servita.
  Nu, când ai cunoștință de o fapta grava si taci ești complice la fapta respectiva, ei au fost complici, ia citiți legislația
  Si încă își mai iau denumiri de astea pompoase de „părinte”, niște ccati de escroci, asta sunt, ce părinti tac și spera sa se facă dreptate când un obsedat le violează copiii ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.