23.1 C
Vaslui
06-iul.-2022

Din frizeritã, a devenit asistentã medicalã

Cum se învârte roata norocului în Spitalul Judetean Vaslui

OMERTA… Declaratiile lui Cornelui Bichinet, din ultima sedintã a Consiliului Judetean, au aruncat în aer modul în care se fac angajãri la Spitalul Judetean Vaslui. Din datele puse la dispozitie de managerul, Ana Rinder reiese cã la concursul din 2 februarie, trei dintre cele unsprezece posturi de asistenti medicali UPU-SMURD, au fost ocupate de frizerita, secretara si unul dintre brancardierii spitalului. Nepunând la îndoialã capacitatea celor trei de a învãta si a trece cu succes examenul, am stat de vorbã cu mai multi angajati ai unitãtii medicale, pentru a întelege mai bine cuvintele vicepresedintelui Consiliului Judetean. “Angajãrile sunt un subiect delicat, aici, la spital. Cazul celor trei este nesemnificativ în comparatie cu alte cazuri. Dacã vã axati pe subiectul ãsta, ati putea scrie ziare întregi” ne-a spus ieri, un angajat al spitalului, care a dorit sã-si pãstreze anonimatul.

Articolul publicat ieri în ziarul nostru, referitor la sistemul de angajãri din spital, a nãscut multe discutii aprinse. La spital, declaratiile vicepresedintelui Consiliului Judetean nu au produs însã o undã de soc. Si asta pentru cã, ceea ce s-a spus în sedinta Consiliului Judetean nu reprezintã o noutate pentru nimeni din unitatea medicalã. “Concursurile de angajare sunt un subiect vechi si extrem de delicat, aici, în spital. Se stie cã se fac angajãri si pe alte criterii în afarã de cele de cunostinte, însã toatã lumea se fereste sã vorbeascã despre acest lucru, de teamã sã nu-si piardã slujbele.” ne-a declarat unul dintre angajatii spitalului. De la un alt vasluian, care a sunat la redactia ziarului, si care pãrea cã face parte din sistem, am aflat cã cei care au ultimul cuvânt de spus în privinta angajãrii sau nu a unui concurent sunt sefii de sectii. “În comisia de examen, la proba interviului, cuvântul care cântãreste cel mai greu este cel al sefului de sectie. Dacã ai reusit sã-l <<sensibilizezi>> pe el, ai trecut examenul.” Tot pe niste surse care au dorit sã-si pãstreze anonimatul am aflat cum a decurs concursul din 15 decembrie 2014, pentru ocuparea postului de asistent medical temporar UPU-SMURD. “Toti concurentii s-au prezentat la ora la care era planificat examenul, în afarã de unul. Au tras cei din comisie de timp aproape jumãtate de orã pânã ce a ajuns si persoana respectivã în salã. La examenul scris, au fost unii care au picat, dar au fost si cazuri cu punctaje foarte ridicate, care au fost lãudate de comisie. Persoana întârziatã nu se afla printre ele. Situatia s-a modificat la 180 de grade la proba interviului, unde cei lãudati la scris au obtinut un punctaj mic, iar <<întârziatul>> a fost propulsat pe primul loc, câstigând concursul. Abia dupã ce au iesit din salã, concurentii au aflat cã nu au avut nici o sansã, întârziatul fiind <<pila>> unui membru al comisiei” ne-a povestit la telefon un vasluian revoltat, care s-a ferit sã-si dea numele. Acum, noi nu bãgãm mâna în foc cã lucrurile au stat chiar asa, însã detaliile cu care si-a “ornamentat” povestea ne fac sã credem cã existã un sâmbure de adevãr la mijloc.

În februarie, frizerita, secretara si brancardierul spitalului au devenit asistenti medicali UPU-SMURD

Pe data de 2 februarie, Spitalul Judetean Vaslui a scos la concurs 19 posturi, dintre care 11 ca asistenti la Unitatea de Primiri Urgente. Interesant este faptul cã printre cei înscrisi la concurs s-a numãrat si Zalaru Daniela, frizerita spitalului, Mihai Alina Elena, secretara unitãtii medicale, si Chiroscã Adrian, unul dintre brancardieri. Toti trei au fost admisi, dupã ce au obtinut punctaje foarte bune. Zalaru a fost notatã cu 64 de puncte la scris si 65 de puncte la interviu, având un total de 64.5 puncte. Chiroscã Adrian a fost ceva mai bine pregãtit cu 90 de puncte obtinute la scris, 66.67 la interviu si un total de 78.34. De departe, premianta concursului a fost secretara Mihai Alina, care a scos cel mai bun punctaj din rândul celor 11 concurenti. Proba scrisã n-a reprezentat aproape nici o necunoscutã pentru ea, fiind notatã cu 95 de puncte. Aproape la fel de bine a stat si la proba interviului, unde comisia i-a acordat 80 de puncte. Cu totalul de 87,5 puncte, fosta secretarã, a arãtat cã-si meritã pe deplin actualul post ocupat, cel de asistentã medicalã UPU-SMURD.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here