23.9 C
Vaslui
01-oct.-2022

Din jurnalist „santajist”, în consilier si invers

- Advertisement -

Dan Marian a fost tot timpul un personaj distractiv, un politician cu care ziarul nostru a lucrat, în încercarea de a planta într-un judet rosu, sãmânta dreptei adevãrate. Am încercat si iar am încercat, însã totul a fost în zadar. Tot timpul i-am repetat lui Dan Marian cã în subconstientul colectiv al locuitorilor judetului este un filon de dreapta curat, care poate duce la reasezarea PNL la ceea ce a fost la Vaslui, în perioada interbelicã sau în perioada de aur de dupã Mica Unire. Dar nu aveai cui. I-am spus cã dreapta poate triumfa alãturi de un lider puternic si îi ceream imperativ sã se transforme în unul. Din pãcate, am sperat prea mult de la un semidoct. Si când totul pãrea pierdut, a apãrut Nelu Tãtaru, un liberal pur sânge care a schimbat harta politicã a judetului.

Întâlnirea noastrã de acum 8 ani a fost una providentialã si fortuitã oarecum. Dan Marian încerca sã-l murdãreascã pe doctorul care a uimit Husul, iar eu m-am opus vehement si ireversibil. Astfel am pus bazele unei frumoase prietenii cu un om extraordinar, cu un doctor apropiat de oameni. Într-un final, el s-a dovedit a fi liderul pe care l-am cãutat si sub conducerea cãruia sã sper cã Vasluiul va redeveni liber dupã 30 de ani. Mã bucur, cã pret de câteva luni am lucrat îndeaproape, el secretar de stat si apoi ministru, eu consilier. Pentru mine a fost un mare câstig în plan profesional.

Injuriile pe care mi le aduce acum Dan Marian nu mã ating. Nu este el vinovat, iar mânia proletarã pe care a dezlãntuit-o asupra mea e fireascã. Eu sunt cel care a gresit! Am încercat sã-l transform pe Dan Marian dintr-un trisor, într-un liberal autentic si efectul a fost invers. Pentru el am gândit multe mesaje si strategii politice. I-am dãruit cel mai drag proiect al meu – În tara lui Stefan cel Mare – pe care l-a masacrat si demonetizat. E normal ca acum sã fiu pedepsit. Asa se întâmplã când arunci cu mãrgãritare la porci. Eu îmi asum prostiile fãcute si suport cu stoicism toate lãturile cu care aruncã în mine, fostul senator împreunã cu cumãtrul sãu (negresteanul Mihai Iacob), de la obscurul site Curentul. Dar acest lucru nu înseamnã cã mã opresc în a sprijini miscarea de dreapta, care prinde contur sub Nelu Tãtaru. Voi continua ce-am început acum 16 ani si sper sã apuc ziua când un liberal va poposi la Consiliul Judetean, precum Kogãlniceanu la Husi.

Ieri am scris de procesele pe care Dan Marian le are cu judecãtorii sindici, dupã ce si-a falimentat firmele si astfel am reaprins un vechi conflict. Nu este vina mea cã dupã sase ani, taman acum de Ciresar, i s-a împlinit sorocul si i se cere socotealã pentru cele 8 milioane de lei pe care le are de dat creditorilor sãi. Si am scris, indiferent de amenintãrile primite. Am lãsat deoparte comoda functie de consilier al ministrului Sãnãtãtii si am venit aici, în iadul rosu, pentru ultimele bãtãlii. N-am plecat din locul unde Victor Costache m-a adus, din cauza mizeriilor pe care pseudo-fituica cumãtrului lui Dan Marian (Curentul) le-a scris, ci pur si simplu nu am mai rezistat sã vãd cum proxenetii, violatorii si coruptii se umflã în virtuosi politicieni.

Din respect pentru profesia de jurnalist, redau mai jos replica pe care fostul senator mi-a dat-o pe Facebook în urma publicãrii articolului „Dan Marian revine în politicã, dar din urmã îl ajung datoriile de milioane de lei” si nu vreau în niciun fel sã-l comentez. E pedeapsa pe care trebuie sã o suport, pentru cã, în urmã cu ani, nu am stiut cu cine mã însotesc pe drumul pe care am plecat. Dupã ce cititi declaratia „incediarã” a lui Dan Marian, vã invit sã parcurgeti si continuarea materialului publicat ieri, intitulat „Dan Marian mai vrea o datã la stupul cu miere al Fondului de Garantare, dupã ce l-a tepuit de trei ori”

„De foarte multi ani,ziaristul-politician Timofticiuc si-a fãcut un scop din a mã calomnia, jigni, umili. A scris zeci de astfel de articole la adresa mea dar mai grav este cã a împroscat cu noroi prietenii, partenerii de afaceri, colegii din politicã si nu în ultimul rând, familia. Stiu cã motivatia atacurilor sale este una financiarã si mai nou, una politicã. Libertatea de exprimare este un drept constitutional al fiecãruia dintre noi, însã cetãteanul mai sus amintit ar trebui sã stie ca acest drept nu se referã la minciunã, calomnie sau santaj, chestiuni care sunt sanctionate civil sau penal dupã caz. Prin urmare,am luat decizia sã-mi caut dreptatea în instantele de judecatã. Vor fi procese lungi, costisitoare, însã am convingerea cã mi se va face dreptate. Mã alãtur,prin actiunea mea, celorlalti cetãteni care de-a lungul timpului au trecut prin aceleasi umilitoare calomnii si au obtinut sentinte definitive împotriva lui Timofticiuc si/sau a colaboratorilor sãi (ziaristi). Îmi cer scuze prietenilor, familiei pentru cã sunt implicati fãrã nici o vinã în mizeriile debitate de acest individ!” a scris Dan Marian pe contul sãu de Faceboook.

(Lucian TIMOFTICIUC)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.