Din medici au devenit pacienți. Cum s-au infectat cu coronavirus mii de cadre medicale din România

O boală parșivă, cu foarte multe forme. Așa o caracterizează chiar medici deveniți pacienți, victime și ei ale perfidului coronavirus SARS-CoV-2. În România s-au infectat aproape 3.000 de cadre medicale. Peste 50 dintre acestea au fost de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București. Își împărtășesc experiența într-un nou episod al campaniei „Pacient în România”.

„Mi-am pierdut gustul și mirosul, a fost prima experiență de acest fel, știam că apar simptomele astea și m-am dus și m-m testat”. A fost momentul în care medicul rezident Alexandru Marin a devenit din doctor pacient. Boala deja pândea pe la colțuri, Spitalul „Victor Babeș” trata pacienți cu COVID, colegi de-ai săi se îmbolnăviseră, dar chiar și așa, momentul a fost greu de gestionat.

„Eram chiar după o gardă și mai întâi am avut un gust amar în gură și am crezut că e de la oboseală și m-am culcat. Când m-am trezit, dispăruse complet. Am deschis sticluța cu parfum și am mirosit-o și nu simțeam nimic, iar la gust la fel, la masă am încercat să simt și ceva și … nu. Asta a durat o săptămână. A dispărut abrupt și a revenit progresiv”, povestește tânărul medic. ….https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/pacient-in-romania/din-medici-au-devenit-pacienti-cum-s-au-infectat-cu-coronavirus-mii-de-cadre-medicale-din-romania-1323650
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ