spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

DINASTIA CONDUCĂTOARE | După Manole, Bichineț, Mihalachi și Buzatu, iată-l și pe prințul moștenitor: Ciprian Trifan!

- Advertisement -

AL ȘASELEA PREȘEDINTE!… Nu se poate spune că la Consiliul Județean Vaslui există o afacere de familie, dar sigur e o afacere de partid. În ultimii 20 de ani, președintele acestei instituții a fost stabilit prin combinații și scheme care au precedat alegerile propriu-zise. La fel s-a întâmplat și la ultimele alegeri în care, dată fiind pleiada de primari pesediști, era clar că nu putea fi ales alt președinte de CJ decât minunatul candidat al organizației PSD Vaslui, Ciprian Trifan! Astfel, acesta devine al șaselea președinte al județului din istoria modernă.

Și în acest an, PSD a câștigat fără nicio emoție președinția Consiliului Județean Vaslui. Faptul că fostul președinte Buzatu a fost prins cu mita în portbagaj nu a impresionat prea mult electoratul vasluian și acesta a mers, încă o dată, pe mâna bătătorită de muncă a lui Ciprian Trifan. Nu a contat nici măcar faptul că Ciprian Trifan obișnuia, în trecut, să spele banii familiei Buzatu, așa cum am detaliat in editiile trecute. Și, dat fiind acest context tulbure, apare întrebarea retorică și absolut legitimă dacă Trifan va face ce crede el că e mai bine pentru vasluieni sau ce îi transmite fostul șef Dumitru Buzatu.

Bichineț, Mihalachi, Buzatu: tripleta câștigătoare

Cea mai importantă dovadă a faptului că prima funcție a județului a fost atribuită în urma unor combinații și nu votată democratic de cetățeni este celebra înțelegere dintre cei 3 foști conducători. Aceasta a fost pusă în aplicare imediat după ce Buzatu, proaspăt președinte ales al PSD Vaslui, în 2004 l-a ejectat din schemă pe Ion Manole, fostul președinte CJ Vaslui și al organizației județene. În acele vremuri tocmai se produsese o schimbare legislativă majoră, prin care banii și puterea s-au transferat de pe umerii parlamentarilor pe umerii și mai gârboviți ai președinților de consilii județene. A fost anul în care cei mai mulți parlamentari (deputați și senatori) s-au îngrămădit la consiliile județene. Așa se face că fostul senator peremist Corneliu Bichineț și deputații pesediști Buzatu și Mihalachi, au lăsat baltă Parlamentul României pentru o pâine amară la consiliul județean. În prima combinație, Bichineț a fost președinte și ceilalți doi l-au asistat din postura de vice. Au urmat alte două mandate în care s-au rotit pe rând și, astfel, în această formulă au condus județul timp de 12 ani. După dispariția prematură și regretată a lui Vasile Mihalachi, Buzatu a considerat că Bichineț nu mai este folositor, așa că a rămas unic și prea-puternic conducător al județului. Și pentru că organigrama o impunea, acesta și-a ales mereu doi vicepreședinți care nu-i ieșeau din cuvânt. Unul dintre aceștia va fi în câteva luni președinte plin și rotund al Consiliului Județean Vaslui.

MENȚIUNE… În caz că nu v-au ieșit calculele cu cei șase președinți, precizăm că în afara celor menționați, primul președinte al CJ Vaslui a fost profesorul Constantin Alexandru, în mandatul 1992-1996.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

 1. Lucrările pe care le-a etalat administrația PSD în campania electorală și la care se muncește acum cu „spor” trebuiau finalizate acum 10-15 ani. Oameni din comune și sate situate la doar câtiva kilometri de șoselele principale au fost intentionat ținutI în noroaie, fiindcă firmele care au licitat au refuzat să dea zeciuială baronilor județeni și locali. Lucrări care ar trebui să dureze câteva luni durează 4-8 ani. Asta e continuitatea în dezvoltare care s-a votat. Decât un politician cinstit care nu face nimic, mai bine unul care „încasează” și face. ASTA S-A VOTAT, ASTA AVEM!

 2. Oameni cu carte, studii pe bune, prezenta scenica(nu că ar conta), sunt conduși de unu care vindea bilete la modern, la Lanțul Amintirilor!! Ce zile am ajuns🤕 înțeleg că la slujit obidient pe Buzatu, dar aia de la București, chiar nu vad ?!?

  • Aceasta este valoarea societății în care trăim. Cui îi mai pasă de performanță, de persoane pregătite profesional, cu viziuni progresiste?

 3. Datorită prostiei oamenilor din jud. Vaslui, niciodată nici un partid nu a vrut să-și sacrifice oamenii pentru a înlătură PSD-ul de la conducere. Ne merităm soarta cu cei mai incompetenți și hoți politicieni care ne conduc.

 4. Eu nu inteleg de ce se mai scriu articole de astea, n-au nici un impact, la noi poate cădea si cerul de la hoții, nu e nici o problema
  N-am înțeles mult timp de ce, pana mai recent, nu politicul e vinovat, așa e romanul, așa a fost dresat încă de pe timpul lui Ceaușescu, sa voteze conducerea, si atât, nu ca cineva face, nu face, face prost, sau fura, astea pentru romani niciodata n-au contat, el n-are valori de astea

 5. Timoftinciuc tu cand luai sacosele cu bani de la Depuatul Boureanu…noi care eram ospatari ne-am speriat ce bani se invarteau in restaurantul empire din husi..Tu esti hotul,hotilor din romania.

 6. Felicitări cetățenilor județului Vaslui, cetățeni inteligenți, pragmatici, care au ales continuitatea, pentru că alegând PSD,au ales dezvoltarea județului, care dezvoltare se transpune în apă, canalizări asfalt, drumuri județene, drumuri naționale, școli, grădinițe, creșe, iată la Bârlad se dă în folosință VO, variantă atât de așteptată,o mare realizare Boroș cu ajutorului PSD.., dacă nu venea Grindeanu la transporturi,cu guvernarea PNL -USR,mai vedeau bârlădenii VO la pastele cailor.. Incepe și la Vaslui VO, și câte și mai câte,da, PSD merită votul vasluienilor, pt că PSD a investit in Moldova, în speță,Jud Vaslui, mai mult decât toate partidele la un loc..

  • Bai onanistule de Postolache, pana a veni Red Bull la PSD injurai vartos PSD si pe Solomon. Acum sunt buni dupa ce l-au scos primar pe taranul de la Banca?

  • Dar de azilele groazei ați auzit? Tot PSD-ul a fost la guvernare, suntem rușinea Europei, nimic nu s-a schimbat din 1989, mergeți în centrele de orfani din acest județ și ve-ti găsi aceeași situație însă nu va pasa deoarece aceștia nu aduc voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.