2.6 C
Vaslui
03-dec.-2022

DINASTIA ROSIE

- Advertisement -

Cei trei crai de la Rãsãrit, care au ruinat Vasluiul!

SCHEMÃ Buzatu se pregãteste de rocadã în fruntea Consiliului Judetean. Dupã ce judetul a fost condus de Corneliu Bichinet (mandatul 2004-2008) si Vasile Mihalachi (mandatul 2008-2012) a venit rândul lui Buzatu sã treacã în frunte. Cel putin asa viseazã cei din USL, care au pus deja sampania la rece pentru seara alegerilor locale. Dar, se întreabã vasluienii, meritã Buzatu si cei din USL un vot de încredere în ziua de 10 iunie? Cu sigurantã cã nu, având în vedere cã, în 2012, Vasluiul este cel mai sãrac judet din Uniunea Europeanã. Ceea ce nu stiu locuitorii judetului Vaslui este cã aceastã rocadã cu functia de presedinte al Consiliului Judetean s-a decis în urmã cu opt ani, când cei trei sefi din fruntea judetului – Buzatu, Mihalachi, Bichinet – au decis sã abandoneze functiile din Parlament, pentru a face bani din afacerile Consiliului Judetean. În total, cei trei au smenuit bugete în valoare de 16.000 de miliarde lei vechi, în cei opt ani de când judetul este sub ocupatia PSD, desi niciun proiect important nu a fost dus la capãt.

ROTIREA LA TRON… Corneliu Bichinet, Dumitru Buzatu si Vasile Mihalachi conduc judetul Vaslui de opt ani, cu rezultate catastrofale pentru cei 400 de mii de locuitori ai acestei zone. Fie cã au fost presedinti sau vicepresedinti, toti s-au rotit ca sã capete o felie din tortul cel mare al banilor vasluienilor. De opt ani, acestia reprezintã PUTEREA în judetul Vaslui. Care sunt rezultatele? Se vãd cu ochiul liber. În cei opt ani, peste 30 de mii de vasluieni si-au luat lumea în cap, în cãutarea unui loc de muncã. Cei rãmasi abia îsi asigurã traiul în cel mai sãrac judet al Uniunii Europene. De ce a cãpãtat Vasluiul acest renume? Din cauza acestor trei conducãtori care au dus judetul la faliment! În campania electoralã promit marea cu sarea. Dupã ce ajung la putere spun cã nu pot face nimic pentru cã Guvernul nu le dã bani. Chiar asa sã fie?

Un scenariu pus la cale în Parlamentul României…

În 2004, cei trei erau parlamentari. Bichinet era senator PRM, în timp ce Buzatu si Mihalachi erau deputati PSD. Cum Ioan Manole, pe atunci presedinte al Consiliului Judetean, pornise o serie de proiecte de zeci de milioane de euro – groapa de gunoi de la Rosiesti, alimentarea cu apã a municipiilor si oraselor etc. – parlamentarii în cauzã si-au spus cã ar fi loc de unele smenuri cu banul public, care nu se puteau face la fel de usor din Parlamentul României. Asa se face cã, în 2004, toti trei au anuntat cã vor demisiona din Parlament, pentru a servi interesului cetãtenilor judetului Vaslui. Era de fatadã, putini stiau de întelegerile dintre PSD-ul lui Buzatu si PRM-ul lui Bichinet, acorduri devenite ulterior si realitate. Bichinet a fost ales presedinte al Consiliului Judetean în 2004, desi avea doar patru consilieri, fiind sustinut de Buzatu si Mihalachi, trecuti pe posturile de vicepresedinti. Timp de patru ani Buzatu a suportat cu greu fitele lui Bichinet si, când i-a venit bine, l-a scos de la putere; adicã în 2008, când Mihalachi a fost ales ca presedinte al Consiliului Judetean. Formal, Bichinet se plângea cã a fost învins nemeritat în lupta electoralã pentru presedintia CJ. În realitate, si-a dat seama cã, dacã nu-i face pe plac lui Buzatu, riscã sã fie dat afarã si de la Consiliul Judetean, asa cã a tãcut din gurã si a fost „uns” vicepresedinte. În 2012, pentru cã nu mai putea prinde încã un post de vice la Consiliul Judetean, Bichinet a fugit de la PRM la PNL, partid care i-a asigurat încã un mandat de lenevealã în clãdirea Consiliului Judetean, câtã vreme fostul sef PRM nu are nicio sarcinã mai importantã prin institutie.

Vasluieni, nu vã mai lãsati înselati!

În ultimii opt ani au fost alocati judetului Vaslui peste 16 mii de miliarde de lei vechi. Dar, vã veti întreba: unde sunt acesti bani? Cu ei se puteau construi 20.000 de apartamente sau se puteau asfalta toti cei 1.000 de kilometri de drum judetean si încã 1.000 de kilometri de drum comunal sau s-ar fi putut face aductiuni de apã si canalizãri în toate localitãtile din judet. Astãzi, Dumitru Buzatu vine în fata vasluienilor si promite un nou judet Vaslui, cu o nouã gândire. Cei trei crai – Buzatu, Bichinet si Mihalachi – au plecat din Parlament cu gândul sã stãpâneascã judetul timp de 12 ani, pânã când ies la pensie. Îsi predau puterea exact ca pe vremea împãratilor. Întâi a fost Bichinet, acum e Mihalachi si din 10 iunie vor sã-l înscãuneze pe Buzatu, omul malefic care conduce din umbrã Consiliul Judetean. De ce oare atâta luptã pe cei trei? Pentru cã aici, la Consiliul Judetean, sunt smenurile cele mai mari, de ordinul sutelor de miliarde anual. Mai trebuie spus cã presedintele Consiliului Judetean Vaslui a fost si încã mai este Vasile Mihalachi, marioneta lui Dumitru Buzatu. Buzatu a ales, în 2008, functia de vicepresedinte, iar acum a decis sã treacã el la butoane.

În concluzie, ani de-a rândul Buzatu si complicii sãi au ruinat judetul Vaslui. „Mai doriti încã patru ani de ruinã?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

376 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.