spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
23-feb.-2024

Dincolo de întuneric: Luptã cu cancerul de la 2 ani, drama unui tânãr care nu se lasã rãpus de boalã (FOTO)

- Advertisement -

AJUTOR!… Suntem martorii unui dans al durerii si al sperantei, o cãlãtorie zbuciumatã a unei familii care nu a încetat niciodatã sã se agate de sperantã, chiar si în cele mai întunecate clipe. Elena si fiul ei Alexandru au fost loviti de soartã într-un mod care depãseste cu mult întelegerea multora dintre noi. Alexandru are 19 ani si se luptã cu o formã rarã de cancer la coloana vertebralã.

Tânãrul a trecut prin momente de paralizie timp de un an, dar a supravietuit. Anii copilãriei i-au fost marcati însã de durere, suferintã, disperare, dar si sperantã, determinare, credintã.

„Se spune cã Dumnezeu nu îti dã mai mult decât poti duce. De 17 ani ne ducem crucea fãrã sã îl întrebãm pe Cel de Sus „De ce?”, pentru cã stim cã nu de acolo vine suferinta lui Alex. Dar parcã e prea mult, prea multã durere, disperare si fricã în viata unui copil care suferã de cancer de la 2 ani. A cãzut, s-a ridicat, a învins, a luat-o de la capãt din nou. Am trecut de la agonie la extaz si invers de atât de multe ori încât nici nu mai stiu cum e sã te bucuri. În viata noastrã, rãul se repetã iar si iar. Doar puterea si dorinta aprigã a lui Alex de a trãi ne face sã nu ne pierdem mintile. Aceasta este frica cea mai mare, sã nu ne pierdem mintile în încercarea disperatã de a-i oferi lui Alex o viatã normalã”, este mãrturia emotionantã a unei mame care îsi îngrijeste copilul bolnav de cancer de când avea doi ani.

Alexandru nu s-a clintit în fata a trei recidive dureroase ale maladiei.

În prezent, un al patrulea atac al bolii a adus aparitia a trei tumori de dimensiuni milimetrice pe coloana vertebralã. Medicii oncologi de la clinica unde s-a tratat în tot acest timp i-au recomandat sã reînceapã sedintele de chimioterapie si radioterapie. Familia tânãrului, atât de greu încercat de soartã, a epuizat însã de-a lungul anilor orice resurse financiare si nu îsi mai permite sã sustinã un tratament atât de costisitor. 75.000 de euro, de atât are nevoie Alexandru ca sã continue bãtãlia vietii lui.

„Toatã copilãria mea a fost o luptã pentru supravietuire, iar pentru pãrintii mei a fost o luptã sã gãseascã solutii pentru a plãti toate tratamentele. Mã rog la Dumnezeu sã gãseascã o solutie. Cu sigurantã nu mã va abandona si va actiona prin oameni, pentru cã am 19 ani si vreau sã trãiesc”, a spus si Alexandru. Este dorinta si visul lui sã nu mai aibã grija bolii, a recidivelor, a tratamentelor, a lipsurilor materiale care îi pot pune viata în pericol.

Asociatia „Salveazã o inimã” face un apel pentru a strânge 75.000 de euro sã-l salveze pe Alexandru!

„Trãim cu incertitudine de atîtia ani. A devenit un stil de viatã, chiar dacã e cumplit de greu. Are atât de multe vise si dorinte, dar acum vrea doar sã se vindece. Nu se vaitã, nu se victimizeazã, tot ce îsi doreste este sã fie un copil normal, sã nu rãmânã imobilizat într-un scaun cu rotile. Tot ce ne dorim noi, ca pãrinti, este sã trãiascã si sã poatã lãsa în spate copilãria furatã de aceastã boalã cruntã” ne-a mãrturisit Elena, mama lui Alexandru.  În speranta cã va putea începe cât mai curând o nouã etapã de  tratament, familia lui Alexandru a apelat la Asociatia Salveazã o inimã, care a deschis urgent o campanie de strângere de fonduri.

„Suntem alãturi de el de mai multi ani. Comunitatea noastrã se mobilizeazã rapid, sper sã o facã si acum pentru a-l putea ajuta pe acest tânãr sã-si continue bãtãliile cu boala. În acest moment are nevoie de 75.000 de euro, o sumã greu de adunat pentru o familie simplã atât de greu încercatã. Cu sprijinul oamenilor de bine si al companiilor care ne sunt alãturi în astfel de campanii umanitare, sperãm sã strângem în timp util suma necesarã începerii tratamentului,” Vlad Plãcintã, presedintele Asociatiei Salveazã o inimã.

Pentru donatii din partea companiilor accesati   https://salveazaoinima.ro/alex-ene/

Denumirea entitãtii: Asociatia „SALVEAZà O INIMÔ

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU