Dinozaurii au intrat în Vaslui. Dino Parc Râșnov va fi o expoziție de duzină, după ce se va deschide cea din orașul nostru | FOTO

HORROR… Când intri în Vaslui, dinspre Bârlad și dacă e noapte, sângele îți îngheață în vene când de după un gard, în dreptul benzinăriei dezafectate se ivesc câteva căpățâni de balauri.

Dinozaurii au năvălit la Vaslui. Nu este vorba de Buzatu, Pavăl, Cristea, Țibulcă, Mihalachi sau neamurile lor, care de o veșnicie conduc Vasluiul, ci de peste 20 de exponate, unele realizate în mărime naturală, altele în miniatură, care se află în curtea uei firme de la intrarea în Vaslui, dinspre Bârlad, care se ocupă cu vânzarea panourilor sandwich. Povestea lor este halucinantă, însă cert este că după ce vor fi recondiționate acestea vor fi expuse într-un parc deschis publicului. Dinozaurii de la Vaslui sunt unicat în România și sunt din penultima generație de machete mecanice care au apărut în lume, ultima fiță fiind dinozaurii megatronici. Acestea au un mecanism în interior care le permite să fie mobile și vor face deliciul celor care le vizitează.

Cum au ajuns dinozauri la Vaslui

Aceste exponate au ajuns la Vaslui din sudul Italiei, si au fost achizitionate de la o licitatie. Un vasluian intreprinzator le-a achiziționat cu o sumă importantă și vrea să facă un parc unde să le expună. Este misterios când vine vorba de noua expoziție, însă promite că va fi de senzație. Nu a dorit să spună cât a costat investiția, însă e vorba de foarte mulți bani. “Îmi doresc mult să găsesc înțelegere și să amplasez în Vaslui aceste machete care seamănă perfect cu dinozaurii din trecutul îndepărtat al Pamântului. Am dat o grămadă de bani pe ele și am făcut peste 9.000 de kilometri ca să le aduc acasă. Sunt mândru că pot aduce bucurie și satisfacție copiilor. Exponatele vor fi recondiționate, fiindcă de unde le-au luat au fost depozitate într-un spațiu impropriu, într-o curte cu iarbă. În unele am găsit chiar șerpi și sopârle, cuiburi de păsări și altele. Le desfăcem pe fiecare în parte, le verficăm mecanismele și unde este cazul le revopsim. Suntem, așadar în plin proces de restaurare. Vor deveni personaje îndrăgite de copii, fiindcă reproduc perfect dinozaurii de altă dată. Puneți mâna pe ei și o să vedeți că ai sentimentul că sunt reali”, a spus tânărul antreprenor.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ