Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui îsi organizeazã centrele de vaccinare

PE ULTIMA SUTÃ DE METRI… Ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru, a participat la o videoconferintã pe care conducerea Comitetului National de coordonare a activitãtilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a sustinut-o cu reprezentantii directiilor de sãnãtate pentru verificarea stadiului si a modului de organizare a centrelor de vaccinare.

“Începem un lung sir de întâlniri virtuale pentru pregãtirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, care va fi coordonatã de cãtre Comitetul National. Asteptãm finalizarea propunerilor pentru organizarea centrelor de vaccinare, atât cele din unitãtile de vaccinare, cât si cele din alte spatii identificate. Trebuie sã colaborati la nivel local cu reprezentantii prefecturilor si cei ai comitetelor judetene de urgentã care vã vor acorda tot sprijinul”, a declarat Nelu Tãtaru. Comitetul National de coordonare a activitãtilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fãrã personalitate juridicã, în subordinea directã a Secretariatului General al Guvernului si coordonarea prim-ministrului.

Peste 300 de centre de vaccinare la nivel national

Un numãr de 302 centre de vaccinare anti-COVID au fost identificate pânã în prezent în unitãti sanitare pentru demararea imunizãrii personalului medical si 597 în alte spatii, în afara unitãtilor sanitare, pentru etapele de vaccinare II si III, informeazã marti Ministerul Sãnãtãtii. “Pânã în acest moment au fost identificate 302 centre de vaccinare în unitãti sanitare pentru demararea imunizãrii personalului medical si 597 centre – în alte spatii, în afara unitãtilor sanitare, pentru etapele de vaccinare II si III, conform Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19. În total, urmeazã a fi înfiintate, conform datelor actuale, circa 900 de centre, urmând ca, în cursul acestei sãptãmâni, sã se definitiveze numãrul acestora la nivel national. Directiile de sãnãtate publicã au termen ca, pânã mâine, 9 decembrie 2020, sã transmitã informatiile finale privind identificarea spatiilor în care vor fi înfiintate centrele de vaccinare, dar si privind resursa umanã care va fi implicatã în constituirea echipelor de vaccinare”, au precizat reprezentantii Ministerului Sãnãtãtii.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ