spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

Directoarea Școlii de Arte din Bârlad și-a dat demisia. Comisia de audit se pregătea să o sancționeze

- Advertisement -

A PLECAT… Ramona Borș, directoarea Școlii de Arte „N.N. Tonitza” din Bârlad, și-a dat demisia din funcție. Aceasta se afla, de mai bine de o lună de zile, în centrul unui conflict cu colegii. Cadrele didactice îi reproșau că are “un stil de conducere autoritar, nedemocratic”. De asemenea, o acuzau de “hărțuire și intimidare prin chemarea Poliției, când nu era capabilă să gestioneze un conflict”. Consiliul de Administrație (CA) al școlii a decis, luna trecută, demiterea profesoarei din funcția de conducere a unității de învățământ, motiv pentru care Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) a trimis în control o echipă. Potrivit unor surse, auditul ISJ ar fi constatat un viciu de procedură în ceea ce privește convocarea ședinței de CA, în cadrul căreia s-a hotărât demiterea directoarei, prin urmare, aceasta nu putea fi demisă. În același timp, în urma controlului s-ar fi constatat mai multe deficiențe pentru care directoarea urma să fie sancționată. Dorind să iasă cât mai bine din această situație, directoarea a hotărât să își dea demisia înainte de a fi anunțate concluziile auditului trimis de Inspectoratul Școlar Județean.

Ramona Borș era directoare la Școala Gimnazială de Arte „N.N. Tonitza” din Bârlad din 2021. Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, aceasta susținea că toate acuzațiile colegilor săi sunt nefondate și nu va permite să fie victima vreunei injustiții. “Pe fondul derulării unui audit al Inspectoratului Școlar Județean în legătură cu activitatea mea în funcția de Director la Școala Gimnazială de Arte „N.N. Tonitza” din Mun. Bârlad, urmare a acuzațiilor lansate împotriva mea de către unii domni profesori și unele doamne profesoare din cadrul școlii noastre, găsesc necesar să precizez, în apărarea mea, că nu este adevărată nici măcar una dintre acuzațiile despre care s-a făcut vorbire. Dimpotrivă, dată fiind evoluția evenimentelor din ultimele zile, consider că lansarea acestor acuzații s-a făcut cu rea-credință, într-un mod defăimător, pentru a fi constrânsă să cedez sub presiunea situației create. Apreciez că se urmărește crearea unui precedent foarte periculos pentru stabilitatea exercițiului funcției publice, cu subminarea autorității și devalorizarea rolului directorului de școală. Aștept cu credință în adevăr și dreptate rezultatul auditului ce se derulează la acest moment. Evident, nu voi permite să fiu victima unei injustiții, deoarece nimeni nu e mai presus de lege”, scria pe pagina sa de Facebook, luna trecută, Ramona Borș.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

 1. Istoria se repeta in aceasta scoala, nu este primul director care a fost obligat sa isi dea demisia pentru ca a incercat sa faca ordine in aceasta scoala. Caracatita este prea mare si se intinde foarte sus. Cei de la Inspectoratul Scolar Vaslui nu sustin directorii competenti, ce vor ei este doar LINISTE. imi pare rau pentru doamna Ramona Bors, care este un dascal minunat, ca a trebuit sa treaca prin asa ceva.

 2. Eu ……. cel mai bun tonfesor de vioara din Europa,va las sa lipsiti de la ore liniștiți, sa consumati alcool în voie, sa faceti gratare fără număr, c a doar e raiul pe pământ aici.Daca îndrăzneste cineva ……..sa ma contrazică, o pun pe consoarta mea sa rezolve.

 3. Exista un istoric al scandalurilor cu directorii in aceasta școala. Doamna de clarinet ne poate da mai multe amănunte. Arta s-a făcut in liniște, doar pe vremea regretatului Nicolau Ioan.

 4. Si ce se întâmplă cu problemele adevarate ale acestei școli? Dumneaei a căutat sub preș de asta a ajuns în această situație. Dar cine se mai uită sub preș ? Abuzuri fizice și verbale ,absența de la ore a profesorilor și veniturile suplimentare, de ele nu vorbim ,ca da „arta se face în liniste”.

 5. Ramonel s-a crezut” fata babei” din poveste și și-a ales lada cea ma mică, la figurat vorbind , neștiind că e si cea mai valoroasă și greu de manageriat.La împărțeala politică o fi crezut că sc de muzică e ușor de condus…dar s-a înșelat. Esențele tari stau în sticluțe mici!

 6. Raminel s-a crezut” fata babei” din poveste și și-a ales lada cea ma mică, la figurat vorbind , neștiind că e si cea mai valoroasă și greu de manageriat.La împărțeala politică o fi crezut că sc de muzică e ușor de condus…dar s-a înșelat. Esențele tari stau în sticluțe mici!

 7. Bine a făcut! Urmează îngâmfata de la școala 10 Bârlad care e plină de tupeu și se comportă ca pe domeniul personal. A uitat cum și-a făcut loc în sistem. Acum e primadonă dar noi știm cine e și ce trecut „valoros” are. Se laudă că e susținută și apreciată de colegi…. 🫣cât poți fi de ipocrită să crezi asta ? Și prietena ta Ramonel a realizat că nu te poți crede Mesia doar pt că ai un post politic obținut pt care nu te recomandă altceva nimic.

 8. Stati linistiti. Se intoarce la Scoala de directori „Petru Rares”. O va lua in primire marele „formator” Vulpe si o va pregati pentru concursul de anul viitor. Va merge sa distruga si colectivul altei scoli. Astia sunt bolnavi de functie. S-au molipsit de la competenta de Placinta.

  • Troaca este la muzica.La Petru Rares sunt oameni cu 7 ani de acasă. Dna Plăcintă este o profesionista desăvârșită că și dna Borș. Marii muzicieni sunt de toată jena.

 9. Mare pacoste la casa omului aceasta Ramona Olaru/Borș.
  Ce justie, cucoana? Dacă ar există așa ceva în lume, tu ai fi ori la pușcărie ori internată la psihiatrie, nu libera.
  Mare pacoste pe profesorii de la școala de muzică…Dar au scăpat. Ai să te întorci la troaca ta, ca doar asta știi să faci…
  Da, s-a creat un precedent, dar unul minunat.

  • Fernando Supă, nu Ramona Borș??????
   :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

   Ramonico, ți-ai făcut prieteni mulți, mamă! te-a mâncat zambilica? ce -ai tu făcut acolo…?????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.