spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
04-mart.-2024

Directoarea Transurb, absentă la ședința în care trebuia să prezinte rapoartele. Primarul Pavăl: “o să vă supărați pe mine, dar a trecut pandemia”

- Advertisement -
ATITUDINI… Mariana Plăcintă, directoarea Transurb, trebuia să prezinte două rapoarte importante cu privire la activitatea societății, însă a absentat. Primarul Pavăl le-a ținut consilierilor o lecție de educație în politică: “haideți că a trecut pandemia și tot spunem că apărăm poporul vasluian. Haideți să-l apărăm aici”.

ABSENTEISM… Directoarea societății de transport public local Transurb Vaslui a lipsit ieri de la ședința de Consiliu Local în care trebuia să prezinte două rapoarte importante. Este vorba despre raportul privind modul în care s-a implementat noul program de transport al autobuzelor și raportul privind implementarea măsurilor dispuse de Curtea de Conturi în urma controlului din 2021. În locul directoareai Mariana Plăcintă, a fost prezent directorul economic, însă viceprimarul Lucian Braniște a propus amânarea prezentării celor două materiale pentru următoarea ședință. “Ca inițiator al acestei ședințe, considerăm că nu e normal ca, în lipsa doamnei director executiv, să discutăm aceste aspecte. Cu doamna director economic am discutat și vineri, este pregătită, dar dumneaei are atribuții de secretariat. Am dori să amânăm aceste două puncte de pe ordinea de zi pentru următoarea ședință, când va veni și doamna director executiv”, a spus viceprimarul Braniște. Pentru că mai mulți consilieri locali au optat pentru participarea online la ședință, primarul Vasile Pavăl le-a ținut acestora o lecție de educație în politică: “Domnilor consilieri care sunteți în mediul online, o să vă supărați pe mine, dar haideți că a trecut pandemia și tot spunem că apărăm poporul vasluian. Haideți să-l apărăm aici. Același lucru aș putea să-l fac și eu (n.r. să participe online). Primarul nu este obligat să fie prezent, dar eu nu lipsesc, pentru că aici sunt problemele și trebuie să le dezbatem”.

Șase consilieri au participat la ședința extraordinară de ieri în sistem videoconferință. Este vorba despre Luminița Vârlan, Sorin Popoiu, Daniel Neacșu, Ioan Mancaș, Leonard Negruți și Cezar Bahrim. Cel mai vocal dintre toți a fost Leonard Negruți. După ce viceprimarul Mîndru i-a atras atenția că “stă acasă, în confort, în canapea, și își dă cu părerea despre ce se întâmplă la Transurb”, social-democratul a răbufnit: “chiar nu vă este rușine. De unde știți dumneavoastră că eu sunt pe canapea? Eu sunt în privat, ca să vă plătesc dumneavoastră salariul de viceprimar și de învățător, nu mă luați pe mine cu abureală de asta. Nu vă e rușine?”. Mitică Jora i-a amintit un lucru important: “vă permite legea să vă învoiți”. “Lăsați-mă cu legea, domnule Jora, că dumneavoastră sunteți paralel cu legea, la fel ca și colegul dumneavoastră Braniște, ca și colegul Mîndru, care își dă cu părerea și încearcă, ca vulpoiul, să ne aburească pe noi. Faceți ce vreți, domne! Ce ne mai convocați în ședințe de astea în bătaie de joc?”. Câteva minute bune mai târziu, viceprimarul Mîndru l-a invitat pe Negruți în ședință: “haideți, că s-a răcit scaunul de aici, nu mai stați acolo, pe canapea!”. În replică, Negruți i-a spus că “un asemenea limbaj, nu face cinste Consiliului Local și mai ales funcției pe care o ocupă, dumnealui nu știe nici acum care este biroul său. Dumneavoastră (n.r. către consilierul Sorin Radu), ca președinte, trebui să îi atrageți atenția”.

Vasile Pavăl, îndemn pentru consilieri: “haideți să lăsăm orgoliile deoparte și să facem ca acest consiliu să funcționeze”

La finalul ședinței, primarul Vasile Pavăl i-a certat pe consilierii locali care au participat online: “Domnilor consilieri care sunteți în mediul online, o să vă supărați pe mine, dar haideți că a trecut pandemia și tot spunem că apărăm poporul vasluian. Haideți să-l apărăm aici. Repet, o să vă supărați pe mine. Sunt foarte multe consilii din țară care nu acceptă decât cu o motivație foarte bine întemeiată lipsa (n.r. fizică) de la o ședință unde se dezbat problemele municipiului. Același lucru aș putea să-l fac și eu. Primarul nu este obligat să fie prezent. Dar eu nu lipsesc, pentru că aici sunt problemele și trebuie să le dezbatem. Nu credeți că ar fi corect să fim cu toții aici? Chiar dacă avem un alt punct de vedere față de executiv sau față de colegi, trebuie să fim la fața locului și discutăm. Este o rugăminte pe care v-o adresez: să participăm cu toții la dezbatere, indiferent că e vorba de administratori, indicatori pe un proiect etc. Nu trebuie să transformăm ședințele în altceva”, a spus primarul. De asemenea, a lansat un apel la toți consilierii locali, precum și la secretarul municipiului Vaslui: “haideți să lăsăm orgoliile deoparte și să facem ca acest consiliu să funcționeze. Am fost chemat luni dimineața de sindicat, am stat jumătate de oră cu șoferii, ni s-au comunicat problemele… Mă întâlnesc cu oamenii prin oraș, sunt probleme cu graficele de transport, încerc să le răspund (n.r. oamenilor), deși nu este atributul meu, cei din conducere, din Consiliul de Administrație trebuie să se ducă, ei au putere de decizie. Îmi cer scuze că v-am deranjat, dar vă rog să nu fim numai declarativi, pentru că și eu pot să fac același lucru. Așa ne-a fost dat sorții, da? Vasluienii au decis să ne vedem față în față timp de patru ani”.

Sorin Popoiu: “recunosc că uneori am profitat sau am exagerat cu prezența online”

Consilierul Sorin Popoiu i-a dat dreptate primarului Vasile Pavăl și a propus, ca pe viitor, să se ia o decizie referitoare la participarea online la ședințe: “sunt întrutotul de acord cu nemulțumirile domnului primar în ceea ce privește prezenta noastră în sală. Personal, recunosc că uneori am profitat sau am exagerat cu prezența online. Poate ar trebui într-adevăr să luăm o decizie în această privință, pentru că pandemia pare trecută, să dăm din nou caracterul de obligativitate prezenței în sală cu anumite excepții. E o părere personală, nu e o scuză, dar nu cred că se întâmpla altceva azi, în sală, dacă eram prezenți. Îi cer scuze domnului președinte de ședință, că nu vorbesc la subiect, dar am tot ascultat intervențiile colegului meu, domnului învățător Mîndru, am încercat să-i acord toate circumstanțele atenuante, dar vreau să vă spun, domnule învățător, că sunteți un profesor corigent”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

 1. Demonstrează a 1000-a oară că-i doare fix în Ko…r, de problemele vasluienilor , de progres , de evoluție!
  Cu nesimțire crasă, nu avansăm!

 2. Permisiv climatul!
  Asta arata ca nu are superiori!
  „Dacă într-adevăr asa stau lucrurile.
  Ca poate fi si o asa zisa absenta motivata”
  Scuzati ma, după cate dezastre au avut loc în curte si tu sa ti permiți să insulti prin ne prezenta asta depășește orice limită.
  Sfidezi cetatenii si autoritățile, dupa cata nesiguranță oferi ca servicii mai esti si impertinentă.
  ‘Is pline conturile si gândesti doar material cucoană.
  Coboară in strada si vezi multimea, am impresia ca te au urcat pe un piedestal mai înalt decat poti duce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.