EXCLUSIV: Director de bancã luat cu izoleta, la Bârlad!

ALERTÃ… Soc la Bârlad! Directorul unei bãnci din Bârlad, de 42 de ani, a fost luat cu izoleta de la domiciliu, fiind suspect de infectie cu noul coronavirus. Alarmant pentru toti apropiatii sãi este cã omul a fost la serviciu pânã vineri inclusiv, unde, cel mai probabil, a avut contact cu suficient de multe persoane. Deocamdatã, nu se cunoaste rezultatul testului, DSP Vaslui urmând a face o anchetã epidemiologicã abia dupã momentul confirmãrii infectiei cu SARS CoV 2. Trebuie spus cã si sotia bârlãdeanului în cauzã lucreazã, deasemenea, la o bancã din oras, iar, în eventualitatea cã sotul ei ar fi bolnav de Covid – 19, ancheta epidemiologicã s-ar extinde. Este important de spus cã persoane dintre cele care lucreazã cu bãrbatul la bancã, au precizat cã directorul suspect acum de infectie cu coronavirus era vãzut purtând în permanentã la serviciu mascã si mãnusi. Între timp, la Sectia Obstetricã Ginecologie din cadrul Spitalului din Bârlad, o asistentã medicalã în vârstã de 39 de ani, a fost depistatã pozitiv cu COVID-19. Iar din focarul de la Tutova a mai murit o bãtrânã. Numãrul decedatilor din cãmin a ajuns la 14.

Pericol de izbucnire a unui alt focar de Covid-19 în Bârlad! Un director al unei bãnci din Bârlad, de 42 de ani, a fost luat ieri dupã amiazã cu izoleta de la domiciliu. Bãrbatul a fost depistat cu temperaturã 39, neavând deocamdatã si alte simptome caracteristice infectiei cu virusul SASR CoV 2, care provoacã boala Covid-19. Bãrbatul se simtea rãu de câteva zile, iar medicul de familie a solicitat la 112 sã fie preluat de la domiciliu cu izoleta pentru a fi dus la spitalul din Bârlad, care este suport Covid-19, pentru a fi testat. Dupã ce a fost consultat si la domiciliu de cãtre cadrele medicale de pe ambulantã, a fost dus la CPU Bârlad, în zona de triaj, dupã care a fost testat si apoi trimis la Computerul Tomograf. A rãmas internat la izolare, la sectia de Boli Infectioase, urmând ca rezultatele testului sã arate dacã acesta are sau nu infectie cu SARS CoV-2. Dacã rezultatul testului este pozitiv, atunci cu sigurantã cã si sotia sa, care este si ea angajatã la o bancã din Bârlad (alta decât unde este director bãrbatul suspect de Covid-19), va fi internatã si testatã pentru a se depista dacã a fost infectatã, iar DSP Vaslui va declansa o amplã anchetã epidemiologicã pentru a afla contactii celor doi soti.

Asistentã medicalã de la Sectia Ginecologie a spitalului din Bârlad, depistatã pozitiv COVID-19

ALERTÃ MAXIMÃ… La Sectia Obstetricã Ginecologie din cadrul Spitalului din Bârlad, o asistentã medicalã în vârstã de 39 de ani, a fost depistatã pozitiv cu COVID-19. Aceasta a fost internatã ieri la Sectia de Boli Infectioase, dupã ce testele au arãtat cã este infectatã cu virsul SARS CoV-2. Sectia Ginecologie este în alertã deoarece ar putea deveni un focar de coronavirus, dat fiind faptul cã asistenta bolnavã a intrat, cel mai probabil, în contact cu aproape tot personalul de pe sectie. DSP Vaslui a dispus sã se efectueze o anchetã epidemiologicã pentru a se depista contatii asistentei medicale, în vederea prevenirii izbucnirii vreunui focar. „Asistenta nu s-a infectat în spital. Ancheta a fost declansatã de medicul epidemiolog al spitalului iar cabinetele de obstetricã ginecologie din ambulatoriu au fost închise pentru dezinfectie. DSP face propria anchetã pentru a identifica contactii externi”, a precizat Daniela Bors, managerul spitalului bârlãdean.

Din focarul de la Tutova a mai murit o bãtrânã!

Trebuie mentionat cã spitalul din Bârlad a fost transformat în suport Covid – 19 încã de la începuitul epidemiei, iar pânã acum cel mai mare focar de infectie cu virusul SARS CoV 2 a fost la Centrul de Bãtrâni din comuna Tutova. Ieri, la orele 14.30, încã o bunicã, în vârstã de 80 de ani, beneficiarã a Cãminului de Bãtrâni din Tutova din octombrie 2019 s-a stins din viatã în sectia de Reanimare a spitalului din Bârlad. Infectia cu virusul SARS Cov 2 i-a fost fatalã, în contextul unor comorbiditãti ireversibile. Femeia este din comuna Zorleni si suferea si de sechele AVC, HTA stagiul III, parkisonism vascular, Diabet Zaharat tip 2, hepatitã cronicã cu virus C, dementã mixtã. Conform informãrii primite de la Grupul Strategic de Comunicare, bãtrâna fusese testatã pe 25 aprilie, rezultatul pozitiv fiind stabilit pe 27 aprilie. A fost transportatã de urgentã la spitalul din Bârlad, care este suport Covid-19, unde în ziua de 25 mai a decedat la sectia de ATI Reanimare. Este al 14-lea deces din rândul bãtrânilor din Cãminul Tutova, de la izbucnirea pandemiei.

În sectia ATI Reanimare mai sunt acum internati trei pacienti, dintre care doi sunt beneficiari de la Tutova. De reamintit cã, la Cãminul de Bãtrâni Tutova, a fost depistat pe 25 aprilie un focar de infectie cu noul coronavirus, unde s-au constatat peste 50 de îmbolnãviri, atât din rândul beneficiarilor cât si a cadrelor medicale.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ