24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Directorul Ambulanţei Neamţ, reţinut pentru corupţie. Este acuzat că a primit o mită de 40.000 de euro

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au operat trei reţineri în cazul concursurilor măsluite de la Ambulanţa Neamţ, fiind vorba de director şi două asistente.

Ancheta declanşată de Direcţia Naţională Anticorupţie la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ s-a soldat cu reţinerea a trei persoane, măsură care a fost dispusă ieri seară, 19 mai. Este vorba despre directorul instituţiei, numit în funcţie acum trei luni şi două asistente şefe. Urmează ca astăzi să se facă propuneri de arestare.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bacău au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 19 mai 2022, a inculpaţilor: Morecciu Dan Dorin, manager general interimar al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SJA) Neamţ, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată“, se arată într-un comunicat DNA.

Sub acuzare au mai fost puse Elena Preda şi Luminiţa Rozoschi, asistente şefe, pentru complicitate la luare de mită, în formă continuată. În perioada 2 – 10 mai 2022, Dan Morenciu prin intermediul celor două subalterne (una dintre ele, Luminiţa Rozoschi, fiind desemnată să organizeze un examen) ar fi pretins de la opt persoane câte 5.000 euro pentru a fi declaraţi admişi.

Citeste mai mult: adev.ro/rc6a9m

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here