spot_img
spot_imgspot_img
11 C
Vaslui
18-mai-2024

Directorul economic al Spitalului Huși, în război cu unitatea sanitară, pentru bani!

- Advertisement -
NEMULȚUMIT… Directorul economic al Spitalului Huși, nemulțumit de salariul pe care îl are, s-a dus la Tribunal și a pornit acțiunea în Justiție.

PARADOX… La spitalul Huși, salariile foarte mari pe care mulți dintre medici le încasează lunar stârnesc o oarecare obidă între colegii mai puțin norocoși! Unul dintre cei supărați pe leafa primită de la unitatea medicală, de pildă, este nimeni altul decât directorul economic al instituției, care, hotărât să își facă dreptate, a recurs la gestul suprem: a dat în judecată Spitalul Municipal Huși, pentru drepturile lui salariale. Chiar dacă gurilele rele au comentat cu ironie faptul că doar nu era să dea spitalul în judecată, pentru că nu sunt asigurați reactivii atât de necesari pentru analizele pacienților, ultima declarație de avere a omului, totuși, arată că, într-adevăr, salariul său net lunar era sub de 5.500 de lei. Ca director medical, să încasezi doar 5.500 lei, în timp ce un coleg medic din spitalul Huși, de exemplu, ia în mână într-o lună suma de 8780 lei pentru activitatea din secție, plus 10.688 lei, pentru gărzile efectuate, în total, aproape 20.000 de lei net, poate fi un motiv de frustrare. Poate tocmai de aceea și liderii SANITAS tot pun la cale acțiuni sindicale, ca să le câștige și angajaților TESA din sistemul sanitar alte drepturi salariale. Dar se pare că până rezolvă SANITAS-ul ceva cu salariile TESA, directorul economic, Cornel Butiuc, a pornit „răzbelul” pe cont propriu.

În timp ce cârcotașii așteptau cu mare nerăbdare ca medicii din Spitalul Huși să anunțe că au strâns (iar) un set de semnături, de data aceasta pentru un scop serios și anume reclamarea publică a lipsurilor (reactivi, medicamente, etc) care îi împiedică să își facă meseria așa cum trebuie în spital, iată că altcineva face mai repede pasul în față! Mai exact, directorul economic al spitalului Huși s-a dus la Tribunal și a dat unitatea medicală în judecată. E drept că nu pentru că nu ar avea pacienții asigurați cele necesare diagnosticării sau tratamentului în spitalul local, ci pentru că e nemulțumit de drepturile sale salariale. Dincolo de orice ironie însă, dacă veniturile sale din prezent sunt cam aceleași cu cele din ultima declarație de avere (de pe 2021, n.r.), leafa de director economic la spitalul Huși e una modestă. Și nu neaparat în comparație cu veniturile celor mai mulți dintre hușeni, cât cu veniturile lunare ale propriilor colegi, medici. Directorul economic al spitalului Huși, Cornel Butiuc, ia în mână, lunar, mai puțin de 5.500 lei. Ba, mai mult câștigă omul ca expert contabil, o activitate separată de munca de la spital. Nemulțumit din acest unghi al salarizării, directorul economic de la Spitalul Huși s-a dus la Tribunal și a pornit acțiunea în Justiție.

Ghinionul de a vedea, lună de lună, statul de plată al tuturor angajaților din spitalul Huși: „Deși ești director economic, te simți ca o femeie de serviciu”

Obida aceasta nici nu ar fi avut cum să nu apară la un moment dat, de vreme ce prin mâna sa trec, practic, toate salariile din spitalul Huși. Și omul vede cum, de pildă, un medic poate pleca într-o lună acasă cu un venit salarial cam de 4 ori mai mare ca al său. „Acum nu că îi țin partea, că nu e cazul, dar ca director medical să iei 5.500 lei și să te uiți cum sunt medici care pleacă cu 20.000 de lei sau mai mult, lună de lună acasă, nu prea îți convine. Deși ești director economic, te simți ca o femeie de serviciu. De asta sindicaliștii tot umblă să „niveleze” puțin situația între angajații din Sănătate, căci TESA e, efectiv, abandonată. Nu comentăm activitatea medicilor, că unii dorm prin gărzi sau că alții muncesc de rup, dar iau aceeași bani. Nu mai spunem asta. Dar spunem că diferențele între medici și personalul TESA, muncitori și personalul de deservire sunt uriașe. Și poate că o infirmieră, săraca, se mulțumește cu puțin, că nu are carte cât un medic, dar un director economic o fi învățat un pic de carte, nu? De asta e corect să fie o salarizare echitabilă”, spun angajații spitalului Huși, care, în principiu, susțin ideea demersului în instanță, pentru drepturile salariale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

21 COMENTARII

 1. Nu e meserias bineinteles ,la fel cum nu e nici Popa ,la spital a trebuit cineva care sa fie cu Ciupilan,pana si la Bacau in recenziile scrise de pacienti spune cineva cum a fost tratat de acest medic Popa ,evident ca pe acolo pe la birouri stau tot cei care se pun de acord la prostii ,daca vorbim de meseria pentru care esti pregatit cum sa mai vorbesti de manageriat la spitalul Husi ,a zis cineva pestele de la cap se strica …despre asta este vorba de fapt si o mana spala pe alta.

 2. Ia du-te matale in privat domnule director financiar. Daca esti meserias ridici minimum 10000, desi am mari dubii c-ai fi. Auzi la tine „obligatia de a face”, cine te-a invatat sa aberezi astfel? Concluzia e ca nu o sa ai castig de cauza, iar daca erai in privat, zburai demult.

 3. Cacati cu ochi pe aici pe la Husi ,nu ii intreaba nimeni de sanatate ,mi se pare corect daca orasul asta ii apartine lu Ciupilan si acolitii lui ,incompetenti se numesc .Si totusi cum sa dea in judecata spitalul ca doar ei taie si spanzura din cate se spune.

 4. Iauzi competentul ! A bagat unitatea in cacat si vrea si bani pentru asta!! Cum tipa pe hol ” de ce sa dau bai medicamente scumpe la babe?? Tu stii cat am cheltuit pe babe? De aia nu sunt bani ca voi imi cereti pentru babe” corect ” baba aceea era mama mea . Pe a ta ai dus-o la azil tot ca sa nu cheltui cu ea!!!

  • Dar mama mea, baba aia de care zici tu are dreptul la viata! Eu nu sunt criminal !! Eu vreau ca mama la 80 de ani sa fie ingrijita ca-i mama care m-a tinut in scoala rapene si mi-a dat de la gura ei de mancare!!! Pe a ta daca ai dus-o la azil ca sa scapi dumnezeu o sa te rasplateasca dar pe a mea daca nu o salvezi infunzi puscaria cu mine de gat !!

 5. Ei daca ar dormi in papuci ar fi bine ..dar doarme frumos in scaun pleaca sa pape o ora la pranz vine dupa ora 9 jumate … urla bate cu picioarele in usi ce ai facut domnule financiar contabil ..domnule manager cu banii din pandemie cand s-a plătit la contract??

 6. De asta a dus -o pe nevasta-sa la adapost la sp birlad domnul butiuc! Adu-o inapoi domnu financiar cu spor de 12% pe sectie si 25% pe garda

 7. Acest domn impreuna cu domnul popa au decis inchiderea liniilor de garda de gineco ( transformare in domiciliu de terapie la fel in domiciliu si redicerea banilor pe garda cu 50% ) ar fi putut incepe prin a-si da demisia pentru incompetenta

 8. Platiti frate medicii in functie de cazuri tratate !!!! Incompetenta medcilor din Husi este renumita …. La spital la Husi te duci pentru odihna , vitamine ….. si …pensionare . Salvarile si smurdul sunt setate pe rutele Husi Iasi si Husi – Vaslui . De atata competenta si dorinta de munca nu reusesc sa atraga banii de la Casa de sanatate . Pai daca sunt platiti la orele prestate ….. ce atata implicare !!! Mori cu zile in UPU la husi pana ce o parlita de asistenta cu scoala facuta in parc la Cuza catadicseste sa se uite la tine …cat despre medici ….nici nu mai vorbim .!
  Sistem bolnav si nesimtire maxima …. Te pomenesti ca din cauza lipsei reactivilor …. nu si fac meseria domniin,, doctori ” .
  Si apropos .. vreti sa va aduca directorul economic personal reactivii? Tot un salariat care doarme in papuci si asteapta sa traca 8 ore nu si-a facut datoria …. !

 9. Platiti frate medicii in functie de cazuri tratate !!!! Incopmpetenta mediilor din Husi este renumita …. La spital la Husi te duci pentru odihna , vitamine ….. si …pensionare . Salvarile si smurdul sunt setate pe rutele Husi Iasi si Husi – Vaslui . De atata competenta si dorinta de munca nu reusesc sa atraga banii de la Casa de sanatate . Pai daca sunt platiti la orele prestate ….. ce atata implicare !!! Mori cu zile in UPU la husi pana ce o parlita de asistenta cu scoala facuta in parc la Cuza catadicseste sa se uite la tine …cat despre medici ….nici nu mai vorbim .!
  Sistem bolnav si nesimtire maxima …. Te pomenesti ca din cauza lipsei reactivilor …. nu si fac meseria domniin,, doctori ” .
  Si apropos .. vreti sa va aduca directorul economic personal reactivii? Tot un salariat care doarme in papuci si asteapta sa traca 8 ore nu si-a facut datoria …. !

  • Nu ii aduce ci aproba achizitionarea reactivilor!! Domnul financiar este rugat sa faca meseria de femeie de serviciu..tura de noapte paste craciun sa nu aiba o vertebra la locul ei de atata haiala sa sterga diareea 10 scaune pe zi puroiul din contagioase sa care mortii de 150 kg noaptea pe rampa daca tot are impresia ca este deasupra lor!! Sa il injure bolnavii sa ii hraneasca ..sa vina tesa asta o ora in sectie! Cand ei si acum tin lampa la boniere vezi doamne sa nu se manjeasca ” de sectie de spital” pe manutele lor fine! Si apropo sa mai iasa si la pensie

 10. O minte luminata are si asta ,exact ca managerul ,de fapt in lumea asta mica de la Husi javrele sunt cocotate pe ici pe colo si cu timpul se pervertesc toti dupa capetenie

 11. Iaaaa cîcane-am in gura lui !! Merg tăte strună in spital !! Are omu’ cate trei operații pe cord deschis!!
  Și probabil mai are și vreo facultate de colț de bloc…
  Cum zicea altcineva, marș in chizda mă-tii acas’ și lasă locul la altul mai bun!! Care e bucuros de 55 de milioane!!

 12. Sa vedeti ce bataie de joc e in policlinica, cu ce salarii mizere sunt tinute cadrele medicale care fug pe unde vad cu ochii numai sa scape de Husi.Nu li se accepta cereri, se tin cu lunile prin sertare de niste doamne care taie si spanzura de zici ca-s la firma lor.
  Trebuie dat si nominal.in judecata pt abuzuri, ca sa inteleaga ca drepturile trebuie respectate!

 13. Sa lase locul la altul care doreste sa castige 5.500 net.
  Mare functie si asta de director economic, e un prapadit de contabil si are salariu bun.
  Nu a facut 11 ani de facultate (cu tot cu rezidentiat) ca un medic.
  Comparam avioane cu oi?! Nu-s aceleasi lucruri, nu se fabrica la fel, nucosta la fel! 😉

 14. În contextul unui conflict financiar între Spitalul Municipal Huși și Unitatea Sanitară de la nivelul județului Vaslui, directorul economic al Spitalului Municipal Huși, dl. Ion Popescu, a fost recent pus sub acuzații de către reprezentanții unității sanitare județene.

  Potrivit informațiilor prezentate în presă, Unitatea Sanitară Vaslui ar fi acuzat Spitalul Municipal Huși de neplata unor sume de bani datorate pentru servicii medicale acordate pacienților. Mai mult decât atât, conform declarațiilor oficiale, reprezentanții Unității Sanitare Județene au afirmat că directorul economic al Spitalului Municipal Huși ar fi refuzat să ofere clarificări cu privire la situația financiară a instituției.

  Cu toate acestea, nu se cunoaște implicarea actualului manager al Spitalului Municipal Huși în acest conflict financiar. Deși există suspiciuni și acuzații aduse instituției sub conducerea sa, nu există informații clare cu privire la implicarea sa directă în această problemă.

  Este important să se sublinieze că aceste acuzații și probleme financiare ar putea avea un impact negativ asupra pacienților care depind de serviciile medicale oferite de această instituție. Este nevoie de un dialog deschis între reprezentanții celor două instituții medicale implicate în conflict pentru a ajunge la o soluție favorabilă pentru toți cei implicați, inclusiv pentru pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.