spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
28-feb.-2024

DIRECTORUL MITREA, LA AUDIERI!

- Advertisement -

Caracatita de la APM, în atentia procurorilor anticoruptie

A SCÃPAT… Desi toatã lumea se astepta ca ieri directorul APM Vaslui, Remus Mitrea, sã fie retinut de procurorii DNA Iasi, acesta a scãpat din sediul Directiei Nationale Anticoruptie fãrã mandat de retinere. Cu toate acestea, atât Mitrea, cât si unul dintre apropiatii sãi, Moldoveanu Constantin Cristinel, au mers la DNA pentru a da declaratii. Moldoveanu a fost ridicat de mascati si dus la Iasi, unde a turnat tot ceea ce stie despre afacerile lui Mitrea.

A fost agitatie mare, ieri, la sediul DNA Iasi, acolo unde a ajuns pentru audieri directorul Agentiei de Protectia Mediului (APM) Vaslui, Remus Mitrea. Cu o zi înainte, la momentul descinderilor procurorilor de la DNA si a trupelor de interventie la sediile firmelor controlate de Mitrea, oamenii legii l-au ridicat si dus la audieri pe Moldoveanu Cristinel, aghiotantul lui Mitrea, cel care detine tot felul de functii în cel putin douã firme suspectate de implicare în afaceri ilegale. La paravanul functiei de director la Mediu, Mitrea aranja ca firmele sale sã primeascã tot felul de lucrãri, ceea ce reprezintã trafic de influentã si se pedepseste cu închisoare. Ieri, seful APM a fost chemat la Iasi sã spunã tot ce stie despre afacerile legale si mai putin legale în care este implicat, fiind verificate opt firme în care Mitrea controla toatã activitatea sau cu care acesta avea relatii de afaceri. Desi toatã lumea se astepta la retinerea sefului APM, acesta a fost lãsat sã plece acasã, însã va reveni acolo cât de curând, sustin surse judiciare.

Opt firme din judet, pe care Mitrea le controla sau cu care acesta avea contacte de afaceri sunt verificate de procurorii DNA, într-una din cele mai mari anchete anticoruptie din ultimii ani derulate în judet. În centrul verificãrilor este directorul APM, cel care s-ar fi folosit de functia pe care o detine pentru a prinde lucrãri pe tot felul de societãti pe care le controla din umbrã. Sunt, conform unor surse judiciare, anchetate opt firme de constructii sau cu profil de proiectare din judetul Vaslui, iar lista ar putea fi completatã si cu alte societãti, în functie de ceea ce vor gãsi în teren politistii de la Investigarea Fraudelor. Una dintre cele mai importante firme controlate de Mitrea, Mitromd SRL, înfiintatã la 28 septembrie 2011, prindea tot felul de lucrãri de infrastructurã, la solicitarea expresã a directorului APM. Firma în cauzã o are ca administrator pe Ramona Vizitiu, iar ca asociati pe sotii Remus si Nicoleta Mitrea, adicã tocmai directorul de la Mediu. În 2011, în doar trei luni de înfiintare, firma Mitromd a avut o cifrã de afaceri de aproape 300 milioane lei vechi, sediul social fiind în Vaslui, strada „Maresal Constantin Prezan”, 11-13, et. 2. Este aceeasi adresã la care procurorii DNA au gãsit cea mai importantã firmã a familiei Mitrea, Doremtrans Construct SRL, cea pe care se derulau majoritatea lucrãrilor importante. Firma în cauzã este condusã de o bãtrânã de 80 de ani din Bucuresti, Jenita Pasnicu, si un bãrbat de 52 de de ani, Gheorghe Tãnase, care vor fi chemati la audieri la Iasi. Doremtrans a fost înfiintatã de Remus Mitrea si are un istoric interesant. Mitrea l-a luat alãturi de el, la înfiintare, în noiembrie 2006, pe un anume Dorel Oprea. În 2008, Oprea s-a retras din firmã si Mitrea Remus devine administrator si asociat unic. În acelasi an, este cooptat în firmã Daniel Mitrea, fratele sefului de la APM, însã cei doi se retrag repede, oficial, lãsând firma pe mâinile unei bunici de 80 de ani din Capitalã si a unei rude tot din Bucuresti. Mitrea, ca director la APM, trãgea tot felul de sfori pentru ca Doremtrans sã primeascã lucrãri, dacã luãm în calcul cã în primul an în care acesta a ajuns în fruntea APM societatea a avut o cifrã de afaceri de 11 miliarde lei vechi, cu un profit de un miliard. În 2010, aceeasi firmã are o cifrã de afaceri de 6,15 miliarde, cu doar trei angajati, ceea ce se poate spune cã ar fi o adevãratã minune.

Moldoveanu a fost ridicat de procurorii DNA, sustin surse judiciare

Pentru a demonta reteaua de firme a lui Mitrea, procurorii DNA au luat mãsuri dure. Conform unor surse, în ziua de marti a fost ridicat si dus la audieri Cristinel Constantin Moldoveanu, cel care se ocupa de firma Chrisrem Wind SRL (denumirea firmei vine tocmai de la prescurtarea prenumelor celor doi, Cristinel si Remus!), fiind director si la Doremtrans Construct. Pânã a avea firma alãturi de Mitrea, Moldoveanu era autorizat pentru tot felul de lucrãri de proiectare. Directorul APM, seful sãu pe linie de afaceri, a simtit oportunitatea înfiintãrii unei societãti, care sã deruleze proiecte finantate de UE, proiecte de mediu, bineînteles. Asa a apãrut Chrisrem Wind SRL, pe 26 aprilie 2011. Firma în cauzã reuseste într-un termen foarte scurt sã facã o cifrã de afaceri de 2,5 miliarde lei vechi, cu un profit de aproape 80 de milioane lei vechi. Un singur angajat, Moldoveanu, a reusit sã producã 2,5 miliarde lei vechi, ceea ce ar fi un record pentru România, sediul social fiind chiar în apartamentul directorului de la Doremtrans. De acolo, spun sursele noastre, l-ar fi ridicat procurorii DNA pe Moldoveanu si l-ar fi dus la audieri în ziua de marti, la Iasi. Acolo, Moldoveanu ar fi turnat tot ce stie despre afacerile pe care Mitrea le derula prin intermediul firmelor-cãpusã. Ieri dimineatã, Mitrea a mers la DNA Iasi pentru declaratii. Toatã lumea se astepta la un mandat de retinere, însã dupã câteva ore de audieri acesta a fost lãsat sã plece acasã, cu „promisiunea” cã va mai fi chemat la DNA si în zilele urmãtoare. Pânã ce procurorii anticoruptie vor lua o mãsurã cu Mitrea, se anuntã vremuri grele din partea fostilor colegi din PSD. Conform unor informatii, Dumitru Buzatu ar fi pregãtit schimbarea din functie a lui Mitrea. „El nu stie, dar este pe lista de directori care vor fi schimbati.”, s-a lãudat Buzatu cãtre unii cunoscuti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.