Directorul spitalului din Piatra Neamț și-a anunțat demisia după imaginile revoltătoare cu pacienți ținuți în curte, în frig

Directorul Spitalului Județean din Piatra Neamț, Silviu Verzea, a anunțat că demisionează, după ce în presă au apărut imagini în care apar pacienți vârstnici care așteaptă noaptea, în frig, să li se facă test pentru COVID-19, potrivit tvneamt.ro.

Verzea a spus că i-a trimis demisia scrisă președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, singurul care poate demite sau numi directorul spitalului județean.

Ionel Arsene a declarat însă că va avea o discuție cu directorul spitalului, despre care spune că nu a greșit, numărul mare de cazuri de COVID-19 neputând fi estimat.

Nu și-a dat demisia. A anunțat disponibilitatea de a demisiona, că va prezenta, dacă este cazul, demisia președintelui Consiliului Județean și nu prefectului, care s-a dus la spital, pentru că prefectul nu are nicio calitate, spitalul fiind în subordinea CJ Neamț. Domnul director este medic militar, este unul dintre cei mai profesioniști manageri pe care i-am avut. A fost aglomerație, dar nu doar la noi. Eu am sunat la Iași și ei aveau 100 de oameni afară. Aici au fost 4 persoane, luni. Au fost câteva ore, în care respectând procedurile, nu puteau să îi bage pe unii până nu scoteau pe alții”, a spus Ionel Arsene.

George Lazăr, prefectul județului Neamț, a cerut demisia lui Verzea, spunând că a dat dovadă de „lipsă de profesionalism”.

Prima lunară a managerului spitalului este de 4500 de lei pe lună din partea Consiliului Județean. Managerul spitalului, prin coordonarea de care a dat dovadă, a reușit să țină 20, 30 de oameni in frig. Am luat hotărârea împreună cu DSP, ieri, ca încă două spitale din Neamț să fie zonă tampon pentru suspecți”, a spus el. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/directorul-spitalului-din-piatra-neamt-si-a-anuntat-demisia-dupa-imaginile-revoltatoare-cu-pacienti-tinuti-in-curte-in-frig-1381083
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ