15.2 C
Vaslui
30-sept.-2022

Dispar “matele” de pe stradã!

- Advertisement -

La Vaslui, dispar cablurile de pe stâlpi

MODERNIZARE Vremea cablurilor de internet si telefon “spânzurate” pe stâlpi, prin copaci, va apune în acest an. Conducerea Primãriei Vaslui a dat dispozitie firmelor care se aflã în aceastã situatie sã ia mãsuri si sã-si îngroape firele, în maxim un an de zile. Orasul va cãpãta treptat o imagine nouã, asa cã acest demers era absolut necesar. Pe localnici, vestea i-a bucurat, mai ales cã toate aceste cabluri sunt inestetice si, în plus, pot fi si periculoase în anumite conditii.

DECIZIE. “Conform Hotãrârii de Guvern care a fost datã în urmã cu aproximativ o lunã de zile, toti operatorii de cablu, telefonie si internet au obligatia de a nu mai amplasa aceste linii aerian, ci doar în subteran. Primarul municipiului i-a invitat la discutii pe toti furnizorii de astfel de servicii, în încercarea de a gãsi împreunã solutii la aceastã problemã si, totodatã, pentru intrarea în legalitate. Varianta ar fi ca aceste firme sã mute retelele aeriene; le vor bãga în canale, de-a lungul strãzilor si trotuarelor din oras“, a spus viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacsu.

Vasluienii sunt multumiti cã vor scãpa de “matele” întinse peste tot în oras. “Sunt prea multe fire pe un singur stâlp. Mi se pare si periculos si foarte urât. Am vãzut cã au început sã strângã firele din oras, chiar nu stiam de ce, dar sã stiti cã e o idee foarte bunã. Sã caute o solutie sã le îngroape în pãmânt. Sunt zeci de sârme pe un stâlp. Fiecare face ce vrea. Nu se mai poate asa. Sã arate si orasul nostru bine, sã fie aerisit, sã îti fie drag sã locuiesti aici”, a spus Mariana Lupu din Vaslui. Si Vasile Munteanu e nemultumit de numãrul mare de fire de pe stâlpi. “Nici nu stiu pentru ce sunt atâtea fire cocotate pe stâlpi. Multe sunt agãtate prin copaci, nici nu stii ce e cu ele, dacã e bine sã stea asa. Zilele trecute s-a rupt un copac la noi si toate firele au fost culcate la pãmânt. A venit cineva si le-a ridicat putin, dar tot nu stau bine. Cablul nu mai merge bine, internetul nici atât. Iarna îngheatã, eu zic cã o sã fie foarte bine dacã le îngroapã”, e de pãrere bãrbatul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.