spot_imgspot_img
10.2 C
Vaslui
23-apr.-2024

Disperare: o fostă viceprimăriță s-a înscris la cinci unități școlare, pentru a ocupa funcția de director, dar a obținut note de tot râsul!

- Advertisement -
LOTERIA POSTURILOR… Fosta viceprimăriță a comunei Perieni, prof. înv. Alina Mihaela Chiper, s-a înscris la concursul pentru a ocupa funcția de director la cinci școli!

ASPIRAȚII… Patimile șefiei îi chinuie rău pe unii dascăli din județul Vaslui! La concursul pentru ocuparea funcției de director, unii au dovedit că își doresc atât de mult să fie la conducere, încât s-au înscris nu la un concurs, ci la câte trei, patru sau chiar cinci unități de învățământ. De pildă, cazul învățătoarei Alina Mihaela Chiper, care pare că a vrut să bată un record personal anul acesta, înscriindu-se la nu mai puțin de cinci unități de învățământ, cu gândul de a deveni directoare. Atât de aprigă îi este dorința de a conduce și ea un colectiv didactic, încât s-a înscris peste tot pe unde a văzut cu ochii, fie grădinițe, fie școli, de la sate sau de la oraș. Mai exact, și-a depus dosarul pentru funcția de director la Grădinițele 2, 9 și 11 din municipiul Bârlad, cât și pentru Școala Gimnazială din satul Pogana și Școala Gimnazială din satul Perieni. Lipsa de pricepere și de cunoștințe însă pare să o împiedice pe ambițioasa învățătoare să ocupe postul de director, pentru că cel puțin la examenele date la Grădinițele 2 și 9 din Bârlad și la Școala Gimnazială nr. 1 din satul Pogana, nu a luat note de trecere. Distinsa învățătoare a obținut chiar note rușinoase ca 3,80 sau 4,40 și 5.60 ! Pentru a fi admiși pe funcția de director, candidații trebuie să obțină minim nota 7.00.

Mare bucurie le-a făcut legea aspiranților pe nemerit la funcții în învățământ, cărora le e rușine de nivelul propriilor cunoștințe! Cei care se înscriu la un astfel de concurs au posibilitatea de a-și înlocui numele cu un cod numeric. Protecția datelor personale însă, le protejează, totodată și notele care, câteodată, sunt demne de niște elevi repetenți, nicidecum de cadre didactice respectabile. Sau altfel spus, vor să ocupe o funcție publică, plătită din bani publici, dar să le fie “protejată identitatea”. Asta se întâmplă și la concursul pentru funcțiile de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Vaslui. La afișarea listelor cu candidați înscriși, doar 2 din cei 114 de profesori, educatori sau învățători doritori au fost de acord să li se publice numele și prenumele, conform listei afișate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui. Restul de 152 candidați (pe doar 147 locuri) au “profitat” de metodologia de concurs care le permite să opteze pentru anonimizarea numelui și prenumelui, primind în schimb un cod unic.

Două exemple de asumare și un exemplu de descoperire a loteriei la funcția de director!

Cei doi candidați la funcția de director, care sunt un adevărat exemplu de asumare, sunt prof. Novac Dan-Tiberiu, candidat pentru funcția de director și pentru cea de director adjunct la Scoala Gimnazială nr. 1 sat Voinești, precum și prof. Pleșu Mihaela, candidat la funcție de director și la cea de director adjunct la Școala Gimnazială „Principesa Elena Bibescu” din Bârlad. Prof. Mihaela Pleșu a fost admisă pe funcția de director cu nota 7,20, ea retrăgându-se de la interviul pentru funcția de director adjunct. Prof. Dan Tiberiu Novac încă nu a susținut proba interviului. La polul opus, ca exemplu de dorință aprigă de a conduce o școală, este fostul viceprimar al comunei Perieni, învățătoarea Alina Mihaela Chiper. Aceasta, cu numele anonimizat, s-a înscris la cinci posturi de director și anume: la Grădinițele cu program prelungit 2, 9 și 11 din Bârlad și la Școlile Gimnaziale nr. 1 din satele Pogana și Perieni. Nu a fost de loc greu să înțelegem motivul anonimizării, pentru că rezultatele de pe pagina ISJ Vaslui ne-au atras oricum atenția: la interviul pentru funcția de director al Grădiniței cu program redus nr. 9 din Bârlad, aceasta a obținut nota 3,80, la interviul pentru director al Grădiniței cu program prelungit nr. 2 Bârlad a obținut nota 5,60, iar la interviul pentru funcția de director al Grădiniței cu program prelungit nr. 11 Bârlad … nu s-a mai prezentat! Învățătoarea Chiper a susținut interviul pentru funcția de director al Școlii Gimnaziale nr. 1 sat Pogana și a obținut 4,40. Urmează acum interviul la Școala Gimnazială nr.1 din sat Perieni, sperând că într-un final va trage și locul câștigător din “loteria politică” din păcate, care ține loc de competență! De menționat că ISJ Vaslui a scos la concurs 147 posturi de conducere a grădinițelor, școlilor gimnaziale și liceelor din tot județul, la care s-au înscris 114 candidați! Iar pe cele 147 de posturi, sunt 154 de candidați, mai precis mai mulți candidați au ales să se înscrie pentru două posturi. În general, au ales să se înscrie pentru postul de director și cel de director adjunct, mergând pe principiul “ori una, ori alta”. Doar învățătoarea de la Perieni, fostă viceprimar, mai ambițioasă din fire, a ales să candideze pe 5 posturi, și acelea numai de… director plin.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

22 COMENTARII

  1. Oricum, Perieniul are acum un director extraordinar, un bun cârmaci la prora scolii. Succes dragi colegi cu asa ceva! Chiar o sa avem nevoie..și putere psihică!!!

  2. Eu cred ca invațatorul care a terminat un liceu pedagogic si a facut 2 ani ca sa devina prof pt invatamantul primar sa stea sa isi predea materia la clasa si sa il lase pe profesorul care dupa liceu mai are in spate vreo cativa nisori4-5-6 sau mai multi de studii academice sa isi exerseze veleitatile de manager. Totuși, sa ne mai vedem si lumgul nasului. Dar la noi asa e: secretara e directoare si asistenta e medic.

    • Nu e vorba de partid pt ca nu toti fostii au fost in partide. Sa nu uitam ca au fost dati jos cei care au dat examen. E vorba de lăcomie si prostie multă.

  3. Nu e singura „ambițioasă”. La scoala Stroe S Belloescu dna directoare a luat tot note de genul…na, când e căciula prea mare e bine sa stai in banca ta și să îți recunoști „valoarea”.

    • Văleuuu…dar doamna Stoian a picat la scris..n-a ajuns la interviu iar la scoala 10 e cu cântec..după ce l-au executat pe dl director, om gospodar care și-a făcut treaba ca la carte, dupa ce l-au săpat bine fam Buzamat, dl care și-a pus nevasta in functie si care nici n-a staționat prea mult pt ca si-a dat seama ca e prea mare stressul pt ea , a aparut mimoza asta care nu are nici in clin nici in maneca cu directoratul . De fapt a dovedit-o din plin la examen. Despre ce vorbim?! Aloooo…dă-ți demisia tăntiță că vrem o scoală asa cum a fost…cu liniste, armonie si oameni nestresați.

  4. Macar ea a trecut de proba scrisa. Actualul director de la Pogana (provenit de la Academia de Directori „G.Vulpe” Barlad) nu a reusit sa treaca nici de proba scrisa si va ramane in continuare director (ca si domnul Vulpe de altfel). De el si de alti directori proveniti de la aceeasi celebra scoala de directori si care nu au fost in stare sa treaca de proba scrisa (unor membri de partid le-a si fost frică sa se inscrie la acest concurs), de ce nu scrieti nimic daca tot vreti sa va aflati in treaba? Dar tovarasa Cezara are scoala de jurnalism?

    • Jurnalistii nu se fac jurnalisti la scoala, ci se nasc asa. Jurnalismul e chestie de vocatie. Daca ai o facultate de inginerie (vezi cazul Cristian Tudor Popescu, dar cred ca e valabil pentru 99,9% din presa), poti sa devii mare, mare jurnalist, daca esti harazit, ai talent, ai istetime, esti ager si curajos. Si nu ma refer la cezara aici, ci asa, in general, ca veni vorba , mai tanti eterna candidata . 😀

  5. Care să fie rațiunea pentru care să desființezi în ziarul ăsta putred o persoană ambițioasă? O femeie frumoasă, probabil mamă și soție.
    Voi, ăștia de la vrn nu veți învăța niciodată ce e omenia. Câte familii ați distrus, v-ați gândit vreodată? Nesimțiților…

  6. adica cei care au luat concursul …. nu e pe adevarat? cei cu probleme itentionat au fost picati? dar…. multi dupa alianta vor ramane cu delegatie . cite scoli nu au directori cu concurs?

    • In situațiile când partidele acaparează sistemul nu poți sa bagi mana in foc niciodată, nici pentru, nici contra.
      Acolo e posibil orice, și eu cunosc persoane care nu au luat pe bune concursuri deși au fost înaintea lor altele mult mai bune, pila nu s-a prezentat, i-au căzut pe aia pana li s-a făcut lehamite si nu s-au mai dus, după care s-a prezentat pila solo, și asa ia cine trebuie, când sunt mai multi se modifica punctajul, ii pica la interviu nu la probe, eheee cate și mai cate. Si am văzut care au luat si pe bune dar mare noroc au avut, au luat doar pentru ca n-a fost vreo pila interesata de posturile respective

  7. Vaaaaiii, dar ne erai tu aceea, mare viceprimareasa când îl executai pe rivalul tău din școala, directorul Gavrilescu ( doar pe motivul “ca poți!”). Nu plateai tu articole ca sa denigrezi conducerea ISJ de atunci? Nu cumva acum e “guvernul tău”, “inspectoratul tău”, etc? Apropos, in ce partid msi ești? Sa nu spui ca in PSD??!!
    Fetița, mergi la un control psihiatric, ești bolnava de putere. Ai cele mai mari șanse sa ajungi ca Șerban Jr și…Doamne ferește, Doamne pătește-ne dd Alinuța!!!!!

  8. Vaaaaiii, dar ne erai tu aceea, mare viceprimareasa când îl executai pe rivalul tău din școala, directorul Gavrilescu ( doar pe motivul “ca poți!”. Nu plateai tu articole ca sa denigrezi conducerea ISJ de atunci? Nu cumva acum e “guvernul tău”, “inspectoratul tău”, etc? Apropos, in ce partid msi ești? Sa nu spui ca in PSD??!!
    Fetița, mergi la un control psihiatric, ești bolnava de putere. Ai cele mai mari șanse sa ajungi ca Șerban Jr și…Doamne ferește, Doamne pătește-ne dd Alinuța!!!!!

  9. Nu e nicio disperare , dna Cezara ! Tin sa va rog sa va anuntati șefii sau mai marii politici la comanda cărora ați scris acest articol ca ar fi trebuit sa va interesați mai bine despre modul in care s-au desfășurat aceste interviuri , despre comanda de executare pe care au primit-o , despre abuzurile și presiunile pe care acest inspectorat le face ! Nu pot decât sa ma simt importantă și sa ma declar foarte mulțumită de prestanța mea la aceste interviuri ! Sincer, profesional , sunt foarte pregătită in comparație cu altii care au ocupat i funcție o funcție politic sau s-au prezentat la proba scrisă și nu au luat o nota măcar de promovare .

  10. Toată lumea ( aproape ) este chinuita de boala șefiei, unii visează, speră, alții se lauda că sunt sefi deși nu sunt, destui care sunt capabili de orice pentru a obține o validare că sunt deștepții supremi. Fanteziile de acest gen se grefează pe frustrări, complexe, nemulțumiri și neputințe. Una este să fii lider, alta să te chinui sa ieși din anonimat cu orice preț, frizând ridicolul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.