Disperat de nepăsarea autorităților, unchiul lui Marius Balo, românul închis în China, amenință cu greva foamei. “Acolo e un iad. Un bărbat de peste 1,80 m ajuns la 60 de kilograme!”

Disperat de nepăsarea autorităților, unchiul lui Marius Balo, românul închis în China, amenință cu greva foamei. “Acolo e un iad. Un bărbat de peste 1,80 m ajuns la 60 de kilograme!” Marius Balo, profesorul român condamnat în China la opt ani de pușcărie pentru complicitate la fraudă contractuală, are în România o singură rudă, pe Ioan Felecan, 66 de ani. Un unchi care, de ani buni, încearcă din răsputeri să-l aducă acasă. Bărbatul spune că Balo trăiește într-un iad, nu a mai văzut carne și apă caldă de șase ani, mănâncă doar varză și orez. Unchiul lui Marius Balo a ajuns la capătul puterilor și spune că va intra în greva foamei. Ioan Felecan, fratele mamei lui Marius Balo, își trăiește bătrânețile într-o gospodărie modestă, din satul Sălicea, la aproape 15 kilometri de Cluj. E singur cu acareturile din curte. Soția lui e plecată de ceva vreme în Italia. Chiar și împovărat de boli și de singurătate, Ioan Felecan nu a renunțat nici o secundă la lupta dusă pentru extrădarea nepotului său. Apartamentul moștenit, vândut pentru plata amenzii Felecan a căutat avocați, a gestionat cum s-a priceput mai bine toți banii obținuți din vânzarea apartamentului din centrul Clujului pe care Marius Balo îl moștenise de la mama lui. Pentru că, la un moment dat, a fost nevoie rapid de bani pentru plata amenzii pe care nepotul său trebuia să o plătească prin decizia instanței chineze care l-a judecat și condamnat.
Citeşte întreaga ştire: Disperat de nepăsarea autorităților, unchiul lui Marius Balo, românul închis în China, amenință cu greva foamei. “Acolo e un iad. Un bărbat de peste 1,80 m ajuns la 60 de kilograme!”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ